luni, 3 octombrie 2022

500 de piese de puzzle dintr-un puzzle de 365 de zile (Gorjuss meets Licca)


Buna:)!!
Ma gandeam cum incepe sa se construiasca incet incet puzzle-ul acestui nou proiect. Si aunci... ce era mai potrivit ca subiect astazi... decat un puzzle, nu?
Ca sa spun drept... eu am cam fugit de puzzle-uri. Din cam doua motive: 
1. pentru ca odata terminat nu prea ma incanta sa il .... stric
2. din lipsa de spatiu..... (fiind tentant sa imi iau si aia si aia si aia).
Mi-am luat prin.. cred ca prin liceu, da, vreo 2 micute micute. Una cu o pisicuta, parca si alta cu o fetita? Hmmm - va trebui sa caut ma uit in cutia cu jocuri (la care momentan nu am acces). De atunci.... multa vreme m-am tinut departe de ele - tocmai pentru ca ma atrageau ca un magnet. Mult timp pana acum cativa ani (4-5 , maxim 6 cam asa) cand mi-am luat un puzzle de 1000 de piese, realizat dupa un tablou celebru de Hokusai - probabil il stiti si voi -Marele Val. Totul a fost strategic gandit, pana la urma: la cat e de mare si greu avea sa ma tina departe de alte idei un timp, pentru ca incepusem sa ma cam uit pe la puzzle-uri. In plus, dupa ce il finalizam urma sa il inramez - deci avea si rol practic, de tablou. Zis si facut - e tot in cutie :))))). Nu am apucat sa ma ating de el ceva vreme din diferite motive.



Ca sa scurtez romanul. am sa trec astazi peste episoadele urmatoare (dar am sa va povestesc cu alta ocazie despre ele) si am sa ajung la mini colectia mea de puzzle-uri Gorjuss-Santoro. Mi-a placut De cand am vazut-o prima data, acum mult timp, aceasta fetita simpatica, parca numai ochi... 
Micaela imi tot arata lucruri suuuuper dragute legate de ea, ba, mai mult, mi-a trimis si cea mai dragalasa stampila ever cu fetita Gorjuss. Asa ca, anul acesta, cu putin noroc, am reusit sa imi achizitionez cateva puzzle-uri pe care intentionez sa le fac si sa le  inramez. Cu facutul, e cum e... cu inramatul - ei bine, aici e mai, sa zicem, problematic. Am cautat rame gata facute (care sa nu coste insa de zece ori cat puzzle-ul (care nici el nu e foarte ieftin). Nimic. Mi-au luat ai mei o rama fata rama (stiti voi. carton sticla si niste cleme pe margini). Cand au iesit din magazin a crapat geamul :))))))). Faza e ca eu vreau sa fie cu geam de plexiglas, sau ceva echivalent. Am gasit ceva dar inca nu a ajuns la mine - e la parinti. Si se taie greu (asa ca astept sa isi faca timp, sa vedem daca ideea mea e realizabila - o sa va povestesc daca a mers, sau nu).


Puzzle-ul despre care va povestesc astazi are 500 de piese (48x34 - dimensiunea). Vine intr-o cutie foarte draguta, insotit de pliculet pentru lipit (se pare ca se dizolva continutul plicului si apoi se aplica rezultatul peste puzzle - puzzle-ul este de la educa si acum vine intrebarea mea: ati folosit acest gen de lipici?..... miroase? :)))) pentru ca nu ar fi rea ca varianta, desi nu prea ma incanta ideea sa lipesc puzzle-ul, desi am intales ca s-ar putea indeparta solutia daca doresti). Si nu vine singur ... ci insotit de un al doilea puzzle.




Am ales setul pentru ca mi-au placut ambele desene - le-am si vizualizat ca tablouri si, cum era inca vara la momentul in care le-am luat, a fost si ca un fel de amintire dintr-o vara petrecuta in.. casa. :))) Mi-am luat asadar un pic de mare. O mare evadare, la mare. 



Mi-a placut tare mult sa il montez (si am avut si inspiratia sa fac cateva poze in timpul lucrului). A picat la tanc - in perioada respectiva chiar am avut nevoie sa fac ceva  care sa ma incarce pozitiv  si sa nu ma solicite foarte mult. E magic cum se formeaza puzzle-ul, cum te prinde in joc, si cum reusesti sa te detasezi de tot stresul cotidian... si sa te conectezi la tine. Si apoi la final, parca te oglindesti in fiecare piesa, fara sa te vezi ca intr-o oglinda, la propriu.


Si iata.... rezultatul final. :) Asa-i ca este dragalasa? Uitandu-ma la ea, parca simt caldura soarelui, adierea brizei si apa calduta a marii.... Noroc ca ma tine ancorata in realitate vantul de afara.... si toamna tot mai in drepturi intrata.
Eu si Licca va salutam - vom reveni si cu puzzle-ul doi (coleg de cutie cu acesta), cat de curand. Oare puteti ghici ce tema se regaseste in el? Tot legata de vara...
Pe maine!


16 comments :

Suzana spunea... [Raspunde]

Simpatice pozele. Si eu am un puzzle inca neinceput...
Te-ai gandit la finalul celor 365 zile cum vei gestiona acest tip de imagini? Sunt curioasa, scuze.
Spor la tot, draga Rux. Pupici!❤️😘

copilarim spunea... [Raspunde]

@Suzana eu am mai multe - le tot aman (si vad ca nu mai suport sa tot aman mereu, la nesfarsit, incepe sa ma afecteze vizibil deja) pentru ca nu le pot inrama pe astea facute. In fine. Astept geamurile alea macar sa vad daca sunt sau nu potrivite, sa stiu daca e nevoie sa caut altceva sau nu.
Am facut deja o pagina - se va crea un fel de mozaic (am mai facut eu asa la mfc, la o papusa pe zi (provocarea lunara cu poze cu papusi sau jucarii - mdc -ul din meniul de sus al blogului....
Am facut si draft-ul la articolul respectiv si il completez pe masura ce postez... acum nu stiu daca le voi grupa in mozaic lunar, sau impart in cate 3 grupuri de patru luni sau 4 de 3... Nu m-am hotarat ... Si, desigur, cred ca mi-ar placea sa incerc s afac un fel de carticica gen album - robabil pdf. Nu stiu daca voi reusi sa si imprim, dar asa ca idee.

Cu practica stau un pic mai greu - insa daca reusesc cumva sa imi recastig portia de blog prin aceasta activitate, sper sa reusesc sa si recuperez toate restantele acumulate - e uimitor atunci cand lasi garda jos cum ceilalti profita de spatiul respectiv si apoi uita sa il mai elibereze.. :))). ASta incerc eu acum sa fac, sa il recuperez... cu putin ajutor simpatic.
Pupici si multumiri - am mare nevoie de energie pentru... tot ;))

Suzana spunea... [Raspunde]

Ma gandem ca faci un puzzle al tau, prin tiparire si sectionare.
Nu stiu de ce mi-a venit ideea asta... :)

Diana spunea... [Raspunde]

Adorabil puzzle-ul cu fetita! Adorabil puzzle-ul in general! N-as rezista sa am in casa un puzzle neinceput! Tocmai am primit unul si, cu toate ca e o imagine pe care am mai montat-o, deja ma pregatesc sa incep! 😃 Dar trebuie sa gasesc o "paranteza" in timp, ca de ma apuc de puzzle nu-l las pana nu-l termin cat mai repede.
La fel simt si eu cand montez puzzle: deconectare totala de la "mediul inconjurator", de la "ganduri aiuristice".
Spor in toate cele bune, draga Rux! Pupici! ❤

copilarim spunea... [Raspunde]

@Suzana Cand am inceput proiectul si am facut articolul pentru albumul foto (si articole) mi-a trecut si mie prin cap ideea de puzzle la final. Ma gandeam ca daca imaginea creata de imaginile mici ar crea ceva.. sa zicem (privite de departe) - ar fi interesant.
Oh, dar de mult vreau sa fac eu un puzzle.. intr-un timp gasisem ceva masinuta care facea puzzle mic... si ma gandeam sa o iau si sa fac mici puzzle-uri.
Asa ca cine stie.. poate chiar o sa fac la un moment dat - ori dintr-una dintre pozele acestea.. ori poate din imaginea pe care toate pozele o creaza la final.... daca o iesi ceva :)

pupici!!!

copilarim spunea... [Raspunde]

@Diana inseamna ca intelegi ce simt...... cum e sa le vad si sa nu am efectiv cum si unde sa le fac ...:))))))
Azi iar am batut apropo la geamul ala de plastic - macar sa mi-l aduca sa vad daca e ce trebuie :))))).
Am trei puzzle-uri formate. Unul e pe masa (cel cu ceramica) si doua sub... pe planseta aceea alba din polistiren.Si stau si sufar :)))).
Dar! Nu acelasi lucru s-a intamplat cu puzzle-urile 3D...:)))))))) Vai chiar... hai cat de curand o sa le iau de pe unde le-am pus sa caut un loc sa le pozez cu Licca... langa ele :))))) si singure. Trebuie sa le fac un decor in care sa nu se piarda.
Mai.. deci e imposibil. Eu nu inteleg de ce oamenii, cand te vad ca tastezi... da, ca scrii se trezesc sa te intrerupa cu prostii pentru care puteau astepta 5 minute pana terminai ..... Ahhhh efectiv imi pierd sirul gandurilor si si asa iar au bagat vecinii (ca la ora asta ii apuca) aparate care vajaie, caraie, paraie...
Acum chiar as vrea sa am unde monta un puzzle... dar cred ca o voi face maine - am luat unul cu doar 200 de piese pentru ziua lui Buni (hahahahhahahaha) la care sper sa pot gasi si rama ca e mai micut asa :D si pe care il pot monta pe cartonul de la un calendar :D (teoretic -sper cel putin). Abia astept :)))) sper sa nu uit sa fac poze.. hahaha.

puuup si spor la puzzle :*

Diana spunea... [Raspunde]

Dada, stiu ce simti! 😊
Stiu ca tu nu te impaci cu adezivul... :( Eu lipesc piesele pe o cola de carton dupa ce-l montez, apoi desenez rama cu o culoare care-mi pare potrivita, lasand si cativa cm intre piese si "rama", ca "passepartout" - ii zic eu. 😊 Pentru a le proteja de praf le-am infasurat in folie alimentara - am intins bine folia pe fatza "tabloului" si am lipit-o pe dosul cartonului/tabloului La prima incercare s-a indoit cartonul dupa cateva zile, pentru ca folia "etansase" serios! :))) A doua oara nu am mai strans foarte tare nailonul pe "tablou" si arata destul de bine; de la distanta par ca au geam! :))

Atunci cand incep sa ma joc cu un puzzle "impart" imaginea in dreptungiuri A4 (folosesc coli A4 pe care le notez in functie de partea care va fi montata acolo: A1s (A1 stanga), A1m (mijloc), A1d (dreapta) - pentru partea de sus a puzzle-lui (ce ciudat suna cum am scris - habar n-am daca e corect "puzzle-lui"!); pentru mijloc folosesc B..., apoi C... Stiind dimensiunea pe care o va avea tabloul cand va fi montat e simplu de impartit "pe sectoare". Avand piesele montate pe coli A4 le pot pastra intr-o folie de protectie pana cand ma reintorc sa montez sau pana cand gasesc timp sa le lipesc pe carton. Am ales aceasta metoda pentru ca nu am unde sa le depozitez cand fac pauza - nu am spatiu nici pentru a monta un puzzle de 1500 de piese, de exemplu, dar cu foi A4 e super! Le pun in folii si le bag in cutie.

Si mie mi se intampla sa-mi "rupa firul" gandurilor cate cineva... Uneori ma desprind atat de greu din ceea ce scriam incat trebuie sa mi se repete. 😊
Cred ca unul cu 200 de piese il montezi intr-o ora! 😊
Spor la ce vrei sa faci! Pupici! ❤

P.S. Am tot zis ca trebuie sa cumpar si eu un puzzle 3D si am tot... uitat! E drept, nici nu gasesc pe aproape, si cum comenzi online nu fac... Eeeh.

prietena-japoneza spunea... [Raspunde]

Când era micuță, surioara mea a avut puzzle specific copiilor...Apoi ticuțu a primit (când era bolnăvior...), de la surioara mea aflată departe-departe un puzzle ...pe care l-am făcut eu pentru ticuțu dar l-am restrâns în cutiuță - nu aveam ramă, etc...
Îmi place mult puzzle-ul tău, este tare drăgălașă Licca ❤
Pupici ❤

copilarim spunea... [Raspunde]

@prietena-japoneza cand eram mica am avut niste cuburi foarte dragute cu unbambi pe o latura. Imi amintesc cu stateam in patut si le potrivea... vad si acum daca inchid ochii clar cuburile... si apoi daca ridic privirea zabrelele de la patut (cred ca asa se spune.. era sa zic gratii... Doamne,hahaha).
Si eu am cele doua puzzle-uri mici, cumparate in liceu cred, puse tot in cutiute( desi la acelea cred ca as putea gasi rama ca sunt mici.
Cu cele mari e mai greu. Am trei formate si nici nu ma gandesc sa le strang :)))))))).
Mai ales cel cu ceramica .. oho.

Poate refaci acum puzzle-ul! Am vazut recent niste folii care s-ar pune pe puzzle (Sau sub el) si l-ar tine unit... dar nu am incercat.

copilarim spunea... [Raspunde]

@Diana ahhhhh deci si tu esti prietena buna cu folia de plastic alimentara!!!! :))))
Asa faceam eu la pietrele pictate sau alte chestiuni de gen ce nu le puteam lacui:)).

Sa stii ca am vrut sa fac si aici (ba ma mai batea gandul sa bag si un feon.. dar mi-a fost sa nu stric puzzle-ul). Doar ca nu am vrut sa le lipesc definitiv - adica exista si lipici pt puzzle (eu am un praf la astea) si eram tentata sa il folosesc doar pentru ca ei zic ca daca vrei poti apoi sa il indepartezi si puzzle-ul nu pateste nimic.
Nu am facut cu folie pt ca nu am gasit ceva sa le tina (am gasit recent de cumparat niste folii speciale pentru puzzle pe care s-ar putea monta dar nu stiu daca miros sau nu) si mi-e ca daca pun folie ca geam si puzzle ul nu e lipit se face ... bucati nu? :O
Sa stii ca si eu am pus la un moment dat pe coli de hartie. Dar de montat ... cred ca cel mai mult imi place sa fac intai rama si apoi sa o umplu. Pana acum am facut de cel mult 500 (am si de 1000 insa, in asteptare ) si am reusit sa strecor sub masa (Sau pe masa) puzzle-ul.Dar tehnica ta e super utila (asa am desfacut eu un puzzle mic pe bucatele :))))) - e un puzzle cu o masina f simpatica l-am luat pentru cand au fost baietii in vizita ca l-au vazut pe cel cu masina al lui tata (care are 500 de piese). Le-am luat unul de 99 de piese.

Dar sa stii ca nu e o idee rea deloc.. sa le fac pe cele deja facute pentru depozitare asa - cum ai zis tu... Sar daca vreodata o sa am nevoie sa le demontez.. :D.

Puzzle ul 3D... tocmai mi-ai dat o idee :D
Pupici :*

MNiko spunea... [Raspunde]

Eu am niste cutii alimentare cu fetița Gorjuss. Puzzle-ul e superb. Pot copia poza cu el gata să o pun în galerie?

copilarim spunea... [Raspunde]

@MNiko :D cred ca sunt adorabile! Mi-ar placea sa le vad (imi plac mult desenele - de fapt, cred ca ti-ai dat deja seama, imi plac lucrurile dragalase, haha).
Ma bucur ca iti place. Sunt doua puzzle-uri, sa stii. Acesta si unul cu pepene. Le-am inramat si vreau sa le fac poze - daca vrei poti lua poza asta (cealalta e in celelalt articol) sau poti sa astepti pana fac poza la ele inramate (as vrea sa fac maine.. adica vineri :))).

MNiko spunea... [Raspunde]

@copilarim
Cred cî o sa astept pozele cu ele înrămate. Am văzut și celalat puzzle cu pepene, dar n-am apucat să comentez si la acela.

copilarim spunea... [Raspunde]

@MNiko :* am reusit sa fac din poze azi. Dar nu stiu cand o sa le si descarc - poate le las pentru MFC, ca sa ma ocup si de celelalte doua :D Sa fie toate.
Nu mai e mult :D
Pupici!!

ps: eu oricum acum inchid taraba - am programat si penultimul cu puzzle cam intr-o ora si fug la Buni in camera.. ca deja nu mai pot sta in zona. Sper ca pana maine sa treaca nebunia (sau sa plece invitatii... hahahahaha), sau ce o fi. In 2021 am avut o luna aproape de cosmar.. asa 2-3 zile sa zicem ca e cat de cat de sus (numai ca m-as bucura daca m-ar si anunta inainte ca sa pot sa imi pun si eu ce am nevoie sa ma pregatesc..)

Diana spunea... [Raspunde]

@copilarim
Puzzle-ul despre care scriam mai sus - ca l-am primit de curand - e tot in punga. 😊

Daaaa, cand piesele nu sunt lipite se imprastie... superb sub folie! Apa cu faina, ca lipici... De fapt, nu sunt sigura ca ar suporta greutatea pieselor dar... stiu eu?

Folii speciale pentru puzzle?! Tocmai am intrebat, pe pagina Clubului, cum e cu lipiciul special. Aici aflu despre folii. Ma intereseaza orice varianta care m-ar ajuta sa nu mai trebuiasca sa lipesc piesele asa cum o fac: una cate una! :))) E drept, lipitura rezista perfect in timp, dar e si mare consumatoare de timp "metoda".

Mi-ar fi placut si mie sa montez rama si apoi s-o umplu, dar a trebuit sa ma adaptez la spatiu. Tot rama e prima pe care o montez intai. In plus, e un plus de dificultate la portiunile din mijloc, care nu au "parte" de rama, pentru "ghidaj". 😊 Imi plac puzzle-urile cu dificultate.

Pe cele 3D ale tale le-am vazut de curand, dar nu sunt sigura la care postare.

Pupici! ❤
(incet, dar sigur, recuperez "restantele") 😊

copilarim spunea... [Raspunde]

@Diana sa stii ca eu nu am lipit nimic la tablouri :D. Sunt ok.

Apa cu faina e o idee, stiu ca se folosea la tapet, dar cred ca imi place mai mult lipiciul de orez (nu ca as fi incercat la puzzle - dar stiu ca am folosit la servetel si arata foarte frumos am una bucata pet imbracata in servetel si tratat servetelul cu lipici de orez, e inca ok).

Folia aia alimentara, nu mai stiu unde vazusem ca ar forma film daca o incalzesti cu feon (stii ca si cand ar vida... ah fir-ar. trebuie sa caut, culmea e ca nu imi mai amintesc daca nu cumva am si incercat... hahaha).

Da folii adezive. Nu am incercat insa a vazut (la un puzzle de 1000 intra un set de 20 -30 de ron preturi variate). As prefera insa un „geam” de pet sau ceva... transparent :)))). Desigur, ar trebui si carton si ceva de pus pe margini (cum sunt chestiile alea care prind foile.

Pentru spatiu redus gasesc geniale puzzl-urile cu marcaj pe spate (cum a fost cel cu gara) - cele marca Mappy (1000 piese) au asa si sunt f. faine.

3D-urile stiu sigur ca se zareau la mfc - cea cu bradul. Dar le voi poza eu si pe ele sa povestim si despre acest subiect :*

Pup cu drag (si eu sunt in curs de a recupera - ma uit ca ziceam ca in 8 minute raspund la toate comentariile. asta a fost acum 7 minute.. hahahahahah, dar nu ma las).

Trimiteți un comentariu