luni, 24 octombrie 2022

Curs Amigurumi - Domestika - Ameskeria - Sa cream personaje cu croseta


Buna!

Acum un an, cam pe vremea asta, mi-am facut cadou doua cursuri din sfera amigurumi. Eu am inceput sa crosetez prin 2010 si papusile le-am creat asa cum mi-a venit mie. Adica nah, pe vremea aceea nu existau nici modele, nici tutoriale, cel putin pentru papusi. Am gasit cateva pentru jucarele - de fapt primul model facut de mine a fost o girafa... si-am facut si eu cum am crezut :))). Apoi prin 2012 am descoperit minunatul proiect al lui Beth Webber. Am realizat atunci un tutorial pentru Revista Atelierul, care se intindea pe mai multe parti. Le puteti gasi in revista, aici:

Asadar prin 2012, am intrat oarecum la banuieli... nu de alta, dar creatiile mele erau diferite de ceea ce vedeam pe net - deja incepuse sa ia avant curentul amigurumi si puteam vedea si altceva decat animalutele obisnuite: girafe, pinguini si asa mai departe. Intre timp m-am lamurit eu care e treaba, cred ca v-am mai povestit ca lucrez, cum ar veni, pe partea gresita, pe dos :)))))). Dar  ce sa fac? Asa mi-a placut mie cum se vedea de la inceput. Ca sa fac o paralela, atunci cand lucrezi pe fata seamana cu un goblen, Cand lucrezi pe dos, seamana cu broderia in cruce. 


Dar sa revin... Mi-am dorit dintotdeauna sa imi cumpar o carte de amigurumi sau sa fac un curs. Nu ca nu as stii sa crosetez, dar ... cred ca merit, cumva. Mereu m-am straduit sa invat singura, sa ma zbat pe aici sa fac proiectul de la zero singura.... fara sa cheltuiesc mai mult decat oricum presupun investiile in domeniu, materiale si asa mai departe :))))).  Nu ca vreau sa ma plang, sau sa ma dau mare - nu de aceea precizez acest lucru. Vreau doar sa creez cumva contextul pentru acest moment de spa creativ, daca vreti. Pentru a putea intelege bucuria si entuziasmul meu, mai bine.

Inainte sa continui, vreau sa ma clarific un lucru. Articolul acesta nu contine reclama platita. Buuuun, si revenim la toamna trecuta. Mi-am luat cursul si am zis gata, ma apuc sa il fac si ce bine va fi, iata din nou o sa am croseta in mana si lumea e a mea. .......... Cum s-a intamplat de fapt? Pai abia anul acesta, in septembrie, am reusit sa ma loghez din nou, sa reiau capitolul intai, de prezentare si sa ma ocup de curs... :))))). Sa il parcurg, sa fac exercitiile, sa lucrez proiectul de curs si sa imi creez eu un proiect pe baza acestui curs.

In zilele urmatoare voi povesti deci despre:
- proiectul propus de catre Leire Villar (Ameskeria) pentru acest curs: Faceti cunostinta cu Mangato.
- proiectul realizat (creat de la zero) de mine pentru acest curs: Proiect de curs - catelusi.

Si voi adauga in acest articol (mai sus) link-urile catre respectivele articole. 


Curs Amigurumi Ameskeria - domestika

Sa va spun si cateva cuvinte despre curs! Acesta se numeste Amigurumi: Creation of Characters through Crochet - adica, ne provoaca sa cream personaje, cu ajutorul tehnicii amigurumi. Cursul se desfasoara pe platforma Domestika. Limba in care este predat este spaniola, cu subtitrare in engleza (si mai sunt si alte variante (germana, franceza, portugheza, italiana...). Nivelul la acest curs este - incepator. Cu alte cuvinte, nu trebuie sa ai mari cunostinte pentru ca inveti baza, de la inceput. Se desfasoara pe parcursul a 17 lectii grupate in capitole. La inceput facem cunostinta cu autoarea cursului, aflam care ii sunt influentele, apoi aflam generalitati despre materiale si ustensile folosite in arta crosetatului... dupa care incepem sa aflam lucruri de baza - de exemplu crosetatul drept, apoi cel cu volum, in cerc...

Eu mi-am luat notite, ca la scoala :))). Asa am vrut. Mi s-a parut interesant si relaxant. Lectiile, odata cumparat cursul, imi sunt accesibile ori de cate ori vreau - dar am vrut sa imi fac un caiet al meu - sa ma alint. Ca pe vremuri, cand se facea caiet la lucru manual (din pacate in scoala ne-au scos aceasta materie inainte sa facem mare lucru - dar ce sa zic, unii nu au prins deloc.... acum se incearca sa se readuca in discutie acest lucru, dar raul a fost deja facut - se importa lucruri, ceea ce nu e neaparat rau, dar s-au pierdut .. cum sa spun, traditii),

Pentru un incepator, cred ca va fi o experienta foarte placuta - Leire Villar este foarte carismatica. Explicatiile sunt clare si nu este plictisitor nici pentru cei care deja stiu sa croseteze - mie cel putin mi-a placut. Ce am facut eu nou datorita cursului, a fost sa crosetez... pe fata :))). Desigur - asta a si fost provocarea pana la urma. Si mi-a placut cum a iesit (poate si pentru ca am folosit un fir nu foarte gros, cine stie - oricum, am atins obiectivul tinta: sa crosetez pe partea buna, cum ar veni. Am descoperit astfel ca este intr-adevar mai rapid si mai usor decat ceea ce faceam eu, pe dos. 

Dupa ce am parcurs partea introductiva, am creat cateva obiecte de baza si am interpretat un model creat special de autoare, pentru cursanti. Si la final, am creat un mic personaj - sau doua, mai bine zis, ca proiect final. La terminarea cursului (dupa fiecare capitol parcurs care contine teorie si practica- mici teme care se prezinta pe forum, se bifeaza pentru a putea trece la urmatorul) am primit si o diploma, pe care mi-am imprimat-o si o privesc de fiecare data, cu drag - imi aminteste de un capitol frumos din viata mea.

Pe maine ! 
(daca aveti curiozitati, intrebari legate de curs mi le puteti scrie desigur in comentarii si voi raspunde cu drag fie tot prin comentarii, fie si intr-un articol - probabil ca ultimul, cel cu proiectele mele)


Actualizare:




13 comments :

Mihaela Toilă spunea... [Raspunde]

Interesant cursul! Cred că mi-ar prinde bine o așa provocare, mai ales că sunt în căutare de ceva care să mă scoată din zona de confort. Cât a costat cursul?

Diana spunea... [Raspunde]

Draga Rux pot sa-ti spun ca ai multa rabdare - si talent!
In ceea ce ma priveste, crosetatul imi e total strain! Nici "lantisor" nu reusesc sa fac!
Spor si succes! Pupici! ❤

Suzana spunea... [Raspunde]

Cand sunt foarte aglomerata, a mai adauga ceva este tentant...
Foarte interesant asa ceva. Ca tot vreau sa-mi creez o mascota!
Ma gandesc!
Esti o talentata, Rux. Iar caietelul in care ai luat notite imi pare minunat!
Pupici si multumesc pentru toate detaliile!❤️😘

copilarim spunea... [Raspunde]

@Mihaela Toilă sa stii ca au o multime de cursuri interesante, pe diferite teme. Deasemenea poti sa alegi si in functie de limba in care iti doresti sa fie cursul respectiv - desi in principiu toate au subtitrari.

Nu stiu sa iti zic exact din simplul motiv ca.... nu mai gasesc caieul vechi de cheltuieli. Si cel nou incepe fix dupa ce am cumparat cursul. Dar! Pot sa iti zic ca a fost o oferta - am luat ambele cursuri Ameskeria odata si oferta lor, inainte sa puna banca si paypalul comision a fost undeva la 70 de ron.

cel mai simplu este sa intri pe link (nu e contorizat, afiliat sau ceva de gen, deci poti intra linistita) si sa vezi cat scrie. :) Cred ca e undeva la 35 de ron... fara taxe. Ah, inca ceva... eu le-am luat prin paypal, platind cu un card - si s-a facut practic conversia dolar-euro-ron.

:)

copilarim spunea... [Raspunde]

@Diana eu iti multumesc foarte mult - desi sa stii ca rabdarea mi-o cultiv la greu :)). E o gluma.. zice Berbecul: Da-mi doamne rabdare... dar da-mi-o acum. :)))
Dincolo de gluma, ma costa foarte mult faptul ca imi suprim foarte multe dorinte fierbinti de genul: dorinta de a lucra de exemplu, de a citi, de a invata ce imi place, de a ma mai si juca... Pentru ca ajung la supra saturatie si de exemplu acum efectiv imi vine sa plang cand e vorba sa intru in bucatarie - toata vara nu am vazut soarele.. pf. Dar n-am ce face..
Incerc totusi sa impac si capra si varza... si uite provocarea asta cu poza pe zi ma ajuta cat de cat.

Glumesti? lantisorul e o chestie cu cantec :)))) ohoo.. si sa lucrezi in ele teroare uneori :))).

Shhhh! Ramane intre noi.

te pup :D

(chiar am nevoie de succes si spor - mi-am mai luat niste cursuri de un an incoace mi-am tot luat - ideea e sa le si fac, sa va povestesc si voua evident, ca poate va inspira, mai aflati ceva nou, sau pur si simplu va aduce bucurie sa descoperiti diverse chestii)

copilarim spunea... [Raspunde]

@Suzana mie imi spui? La mine tentatia este atata de mare, ca da pe dinafara :)))). E hranita zdravan, tocmai prin faptul ca abstinenta de la creatie de nevoie. :)

Oh, asta asa e. Cred ca ar fi foarte potrivit pentru proiectul mascota. Sa stii. Uite azi o sa povestesc despre prima parte a cursului. :D

Iti multumesc mult - mie mi se pare ca atunci cand imi permit sa fiu copil, adica sa fiu eu - sa ma conectez la mine si sa lucrez, sa creez, sunt libera si fericita. Si ca prin ceea ce pot sa fac, pot sa ofer un strop de bucurie. E cea mai mare rasplata pe care o pot primi. Sa stiu ca am adus un zambet sau un moment de ... bine.
caietul este o agenda :D Ma gandesc ca poate am sa ii fac o coperta personalizata - uite ar fi o idee nu? cine stie.

Pupici cu drag :*

Mor Düşler Kitaplığı spunea... [Raspunde]

Looks so cute. Thanks for your sharing. Have a good day :)

copilarim spunea... [Raspunde]

@Mor Düşler Kitaplığı Thank you! I wish you a great day as well :)
Hugs!!

Mihaela Toilă spunea... [Raspunde]

Mulțumesc frumos. Voi intra pe link. Nu am problema cu linkurile afiliate, uneori sunt atât de obosită ca in cazul de față (de câteva nopți bune am somnul agitat :D) și pur si simplu am crezut ca e textul boldat, nu mi-a trecut prin cap ca e un link.:)))

copilarim spunea... [Raspunde]

@Mihaela Toilă te cred - si mie mi se intampla :*!

Daca intri vei stii exact care e oferta actuala, de aia ziceam- plus ca vezi si teaserul de prezentare, pe care din pacate nu l-am putut adauga pe blog - mi-ar fi placut sa ne permita sa facem chestia asta.

Cat despre somn - nici nu mai zic :(. Eu aproape in fiecare seara am muzica si vibratii si duduieli de la clubul de noate de la mezaninul blocului :(. In seara asta am boncaneli pe scari.. nu stiu ce transporta dar mi-a zburat somnul... :)))



prietena-japoneza spunea... [Raspunde]

Cândva avem și eu caiete cu diverse teme: unul era cu modele pentru croșetat sau cusut, altul cu citate, altul cu autografe...
Să ai spor în tot ceea de faci, mai ales că ai și o elevă sârguincioasă: Rukkusu !
Pupici ❤

copilarim spunea... [Raspunde]

@prietena-japoneza ce tare! :D Si eu imi facusem caiet in care notam la inceput cum faceam modelele de cercei, sau alte bijuterii artisanale. Am si modele amigurumi create de mine tot asa, in caiet (Sau prin agendele pe care le faceam la blog pe vremea cand puteam crea in voie ca .. aveam totusi mai mult timp).
Ma uit uneori pe hieroglifele de la diferite modele create :))))). E amuzant. oare ce iese daca incerc sa refac modelul? :)))

Iti multumesc mult - ea invata si ma pune tot pe mine sa fac :)))).

pupici cu drag :)

Diana spunea... [Raspunde]

@copilarim
Cu drag! <3
Gluma e foarte tare! :))) Mi se potriveste si mie desi nu-s Berbec. :))

Citind randurile tale para mi-as fi citit gandurile! Am sentimentul ca nu mai am timp sa ma joc, sa citesc, sa-mi vad de suflet... ca prea navalesc multe cand mi-e lumea mai draga. Nici nu zic bine "acum ma odihnesc un pic, ca s-a terminat cu trebuie si ma pot relaxa" si... hop! universul e de alta parere.
Pupici! <3

Trimiteți un comentariu