luni, 31 octombrie 2022

O costumatie speciala.


Buna!
M-am tot gandit cum sa sarbatorim ultima zi din octombrie - si ultima din prima luna a provocarii 365 de zile cu Rukkusu. In cotombrie am reusit sa ii fac papusicii cateva hainute - ceea ce pentru mine a fost extrem de benefic - terapie pura. V-am povestit despre ele deja, mai putin despre cea de astazi. 

Cand lucram la costumas (cel purtat de Rukkusu in poza), m-am gandit sa incerc sa ii fac si un sal.Tocmai  terminasem palariuta si eram foarte entuziasmata - era tarziu, dar eu am inceput sa lucrez ceea ce ma gandeam eu, ar fi putut deveni un sal. La randul trei insa, salul s-a transformat in altceva - un fel de guler. Si atunci mi-a venit idee acestei costumatii.


Am cautat prin firele mele subtiri, ramase de la alte proiecte (de exemplu de la marturiile ingerasi pe care le realizasem cand s-a maritat Ralu - Marturii nunta "Ingeras Amigurumi") si am gasit un galben pai (sau un alb ivory, cum vreti, lol). Si am facut cu acest fir foarte subtirel o rochita. Nu sunt foarte sigura ca as mai lucra foarte curand manecute cu acest fir, cel putin nu pe dos... :)))))). Desi imi place tare mult cum a iesit manecuta lucrata asa.


Atunci cand am facut gulerul, mi-am imaginat ca ar arata foarte bine pe o bluza uni - cu manecu lungi. Cu o fusta din acelasi material ca si gulerul si o alta gen jupa, pe dedesubt, care sa se zareasca doar la poale. :) Asa ca asta am incercat sa fac.

Mie imi place tare mult - Rukkusu inca nu s-a imbracat cu aceasta costumatie (inca ma mai gandesc daca sa ii fac si o palarie cu boruri largi - dar stiti voi, timp limitat, momentan am ceva urgent de finalizat, apoi mai vedem.



M-am hotarat sa lucrez camasa si jupa ca pe o rochita - poate fi purtata si ca atare. La sistemul de prindere inca am oaresce probleme - sau mai bine zis, nu am ce imi trebuie (niste capse foarte micute :(. De fapt... nu am capse deloc. Am gasit ceva pe net, dar mari... pffff.. Asa ca am improvizat iar cu margele - problema este insa la rochita - firul fiind atat de subtirel (si nu la fel de pufos ca celalalalt) lucrul este strans (de aceea se si vede usor ciudat in spate lucrul - daca puneam capse se vedea drept) si abia am reusit sa strecor margelutele... sper sa nu se strice :(. 

Pana una alta, daca ma gandesc bine, la tinuta aceasta ar merge si o umbreluta... Ma duce cu gandul la epoca victoriana - desigur, nu am pretentia de asa ceva, dar intr-un fel. la asta ma duce cu gandul.



Sper ca v-a placut si voua acest mic proiect! Momentan incerc sa termin de lucrat la paturica - ceea ce se si vede poate, in fotografiile "din parc". Deja pavajul gri, are contur negru.. hahaha. Bine, mai am vreo 7 si termin gri-ul. Urmeaza biscuit si alb fildes. Apoi montatul. Si, la final... marginea - pe care sper sa o nimeresc la fel ca pe prima... hahaha.

Ne vedem mai tarziu cu recapitularea lunii si galeria foto. Si maine incepem un noi capitol - luna noiembrie. oare cum se va creiona? 

Pe curand!

ps: Rukkusu e bine merci - dar cred ca v-ati dat seama deja! Mi-a fost mult mai usor cat am lucrat la proiect (a durat cateva zile totusi) sa nu o mai dezbrac mereu pentru probe - asa ca am luat un corp manechin, un corp pe care sper sa stea cat de curand si un cap de Licca, personalizat de mine.. Am si eu niste vise, sau visuri... sau si si.:)))

 

10 comments :

Suzana spunea... [Raspunde]

Ce frumooos! M-ai entuziasmat, draga Rux!
Incepe sa creasca garderoba lui Rukkusu!
Spor si la paturica! Pupici! ❤️😘

copilarim spunea... [Raspunde]

@Suzana ce ma bucur ca iti place!! :D
Vreau sa scot si andrelele la atac - sa incerc si cateva combinatii. Am mai facut eu si inainte. Acum realizez ca nu cred ca am apucat sa povestesc despre o mare parte din ce am lucrat in ultima parte a anului 2019 si pana mi s-a stricat mie laptopul in 2021. :O.
Trebuie sa caut memoria de lucru - asa ii zic eu, pe care am salvat de pe laptop. Pfiu... inca ceva pe lista de facut :))))
Sa fie - multumesc mult. Inca doua petecute si am terminat o treime :)))). Mai raman alte doua treimi. Hahaha.

pupici cu drag!!

MNiko spunea... [Raspunde]

Arata superb costumașul. și cred că se potrivește si pălărie, dar și umbrelă.
Pentru provlema cu inchiderea, în loc de capse și margele, nu ai putea folosi sistemul ”moș și babă” care este folosit la sutiene? Eu am un fel de sal cu blăniță sintetică pe margine care se prinde în față cu acest gen de inchidere și nu se văd absolut deloc acele ”sârme”

copilarim spunea... [Raspunde]

@MNiko merci mult :D!
Am folosit sistemul mos baba :D da!- odata chiar de la un sutien dezafectat (la o fusta de blug tot pentru papusi :D) si odata chiar am creat eu un set din niste ace aurii pentru cercei. doar ca aici ar fi mers mai degraba capsele.. pentru ca vine materialul suprapus :)

Stef Rof spunea... [Raspunde]

Mi-au plăcut ultimele două prezentări de jos!
Felicitări pentru aceste lucrări, și sper să-ți iasă și ambițiosul proiect cu Rukkusu, ca s-o poți "deranja" și îmbraca, în toate aceste zile, până la final!
Oricum, stau pe margine și fluier, arunc și cu confeti dacă trebuie. 😇
O zi frumoasă și liniștită îți doresc! 🤗

copilarim spunea... [Raspunde]

@Stef Rof hehhehee. iti multumesc mult! Ma bucur ca iti place! Provocarea aceasta este un pretext perfect pentru mici evadari (ceva de genul - 5 minute! trebuie sa fac poza zilei.. hahahahah - functioneaza oarecum).
Nu stiu cand ii mai fac hainute noi - poate reusesc si luna aceasta ceva - intre timp am alte cateva proiecte de pe lunga lista care ma fluiera insistent.
Sa fie si frumoasa si linistita si ... fara (par)fumuri :)))))) daca se poate.

aer curat... asta mi-as dori.
:D

prietena-japoneza spunea... [Raspunde]

Wow...sigur nu vrei să realizezi o rochiță și pentru cineva mai mare, așa ca mine ? Felicitări - ai talent !
Pupici ❤

copilarim spunea... [Raspunde]

@prietena-japoneza acum ca m-ai intrebat, cand am reinceput eu sa crosetez (prin 2009 toamna) aveam in plan proiecte pentru oameni (si catei, lol), nicidecum amigurumi sau hainute pentru papusi. Am facut chiar o mini rochita (dar mi-am mancat moliile partea de sus :O si inca nu am apucat sa o transform... :))) - mai mult insa caciulite, fulare, manusi si bascute - pentru ca nu am avut prea mult timp (am totusi si o bluzita dragalasa si o vesta pentru Buni ahhh si o rochita - gen vestuta mai lunga, pentru mami... ohh stai ca acum incep sa imi amintesc haha). Uneori mi se face dor sa fac si proiecte mai mari, dar intre aranjat paturici, numarat ce lucreaza Buni (acum ca ma vede ca scriu s-a gandit sa ma puna sa ii si numar un pic ,lol) nu am mai reusit.
Insa mi-ar placea, da :D - asa ca, cine stie, intr-o buna zi :D
Pup cu drag

Diana spunea... [Raspunde]

Imi place extrem costumatia speciala! si nu doar pentru ca-mi aminteste de tinerete, cand purtam rochii si fuste tricotate (unele lucrate de mama, dar cele mai multe cumparate - pentru ca sunt lunga, si-si tocea mama varful degetelor pana termina o rochie pentru mine ) :))
Magazinul de prezentare al fabricii de tricotaje din Bv avea niste lucruri excelente! Fabrica producea mult pentru export dar lucrurile care nu treceau de CTC erau vandute pe lei, si numai de acolo cumparam.

Si prezentarea e foarte faina! Vazand "manechinul" imi amintesc - cu ciuda! - ca nu am cumparat unul (era suport pentru siraguri de margele) cand am avut ocazia! deh!
Spor la paturica! Imediat se face de 10 noiembrie. :)
Pupici! <3

copilarim spunea... [Raspunde]

@Diana vai ce frumoase erau magazinele inainte - la noi cel putin erau spatioase, luminoase... aerisite. Si lucrurile erau de calitate. eu inca am lucruri de atunci si arata mai bine ca astea noi de le porti o data si apoi zici ca gata sunt carpe... :)))

Nu stiu daca pe acelasi principiu, dar de la Scornicesti am luat si noi cateva treninguri absolut superbe.

Se faceau lucruri frumoase la noi... Oh, da. Inca se mai fac banuiesc.. sper.. :).

Spor... spor.. ca mai e inca mult de facut :)))
Tur de forta

Pup!!

Trimiteți un comentariu