luni, 31 octombrie 2022

O jachetica dragalasa.


Buna!!
Si ziua mea preferata a sosit! Ahhhh imi place atat de mult schimbarea la ora de iarna. E momentul meu preferat (o ora in plus..... ce iti poti dori mai mult? - probabil sa nu ne fie luata sistematic, inapoi, in fiecare primavara... hahahah)

Ei bine, chiar si asa, iata-ma ajunsa in plina noapte la tastatura. Asa ca ma grabesc - azi am muuuuuuuulte poze sa va arat, in afara de cele patru facute azi - dintre care una o puteti vedea mai sus.




Aventura creativa a inceput undeva pe 9 octombrie - mai sus se desfasura o activitate de genul mama impunge si eu trag - unde eu crosetam si Rukkusu poza, scuze.. ma ajuta. imi tinea ghemul :))).
Am incercat sa adaptez jacheta Mirabelei (Mirabela si Rukkusu) pentru Licca. Asta a fost provocarea. Tocmai cumparasem firul Alize (are in compozitie 20% lana) si eram foarte curioasa cum se lucreaza. Mai ales ca parea compatibil cu croseta mea de 2mm. Intai am lucrat baza jachetei... de sus, in jos. Am observat ca la poalele ei a inceput sa intervina o nuanta noua. Atunci m-am orientat putin si m-am gandit ca e mai bine sa fac gluga - si abia apoi sa lucrez manecile.


Probabil va este cunoscuta de undeva aceasta poza de mai sus - nu e de mirare pentru ca o geamana a ei anunta oarecum acest proiect: Lui Rukkusu i se .... pregateste ceva :O. Dupa ce am facut gluga, am lucrat un rand pornind de jos de la un capat, spre partea de sus, apoi marginea glugii si iar am coborat.


Manecile au iesit aproape la fel - nu ma deranjeaza ca nu sunt identice, din contra - cand spun asta ma refer la cromatic, pentru ca la numar de randuri sunt la fel :)). Cum a fost gata l-am rugat pe Kouki sa isi dea cu parerea... apoi am improvizat o mica sedinta foto, la lumina becului, alaturi de Dilu Cricodilu lui Kouki si pe spinarea lui Calu... :)).



Dupa care, Rukkusu s-a declarat foarte obosita si si-a gasit un locusor foarte confortabil... (a aterizat de pe spinarea lui Calu, fix printre onduleurile lui Kouki)



Si s-au asezat la povesti .. pana cand unul dintre ei a adormit pe unde scurte (vorba aceea) visand la cai verzi pe pereti (lipit de Calu maro langa care ii place sa doarma).


Dupa ce s-a asigurat ca doarme bine, Kouki, desigur, Rukkusu m-a rugat sa ii mai fac cateva poze cu hainuta ei cea noua.



Si s-a asezat comod langa una dintre cele doua pernute pe care le-am cumparat dupa ce a plecat Dodo - pentru ca imi aminteau de el... :). Apoi... ne-am hotarat sa stingem lumina si sa dormim totusi putin - pentru a relua sedintele foto mai tarziu, de data aceasta si alaturi de Buni, care, bineinteles, a trebuit sa ii admire noua jachetica.





Ati vazut ochisorii aceia in a treia poza din cele patru de mai sus? La domnul Kouki ma refer.... da? Atunci sigur nu va pare rau ca ne-ati insotit in aventura pana aici. Imi place foarte mult sa lucrez hainute pentru papusele. Si ma bucur si cand reusesc sa fac modele care merg purtate de mai multe tipuri de papusi. De exemplu hainutele purtate de Licca mai sus, ii vin si papusii Kurhn (tot o mini me). Pantofiorii chiar sunt de Licca.... 
Revenind la ziua de astazi, iata-le pe cele doua prietene, impreuna, la castel:




Maine ne vedem cu ultima fila din aventura lunii octombrie. Tot maine voi publica si un articol care va cuprinde toate pozele si link-uri catre articolele din care fac parte - pentru a putea sa urmarim mai usor aventura.

Pe curand!


4 comments :

prietena-japoneza spunea... [Raspunde]

Măi, măi, ce de lucrușoare delicate și frumoase !
Și ce mai fotomodele !
Felicitări pentru realizare !
M-am uitat la bietul Kouki, se trezise și era mirat: "fetele astea numai cu moda ?!" 🙃🙂
Pupici ❤

copilarim spunea... [Raspunde]

@prietena-japoneza :D
vorba aia: numai sa nu le vina vreo idee sa ma probeze si pe mine :)))). nu ca nu ar avea si el hainute.
Ma bucur mult ca iti plac :*. Sper sa reusesc sa mai fac cate de curand cate ceva. ma ajuta enorm... :)
Pupici!!

Diana spunea... [Raspunde]

La ochisorii lui Kouki mi-au ramas gandul si inima! <3 <3 <3
La aceasta postare am simtit o emotie puternica... Nu stiu cum sa explic! Caldura in suflet vazand aceste poze. Lucrusoarele minunate in care ai pus atata suflet, mana lui Buni a ta, Kouki... momente fericite, bucurie am citit si am vazut.
Iti doresc sa iti fie bine, Rux; la fel pentru toti dragii tai!
Pupici! <3 <3 <3

copilarim spunea... [Raspunde]

@Diana iti multumsc mult pentru tot!!

Ma gandeam eu ca o sa te hipnotizeze zanul. Iubesc privirea asta de bandit mic.. :))).

si Dodo imi arunca asa ocheade, mai ales cand era vorba de mancare gen „ n-am mancat nimic (de acum trei secunde...intre noi fie vorba) si mi-e asa de foame.. da si mie” :)))))))

Pupici

Trimiteți un comentariu