joi, 20 octombrie 2022

O rochita cu poveste

 


Buna!

Astazi am zis sa va arat cateva poze din timpul lucrului si sa va povestesc putin despre rochita pe care am crosetat-o pentru Rukkusu. In afara de poza de mai sus, care este facuta astazi, toate celelalte sunt mai vechi (adica din zilele trecute). M-am amuzat ca am una in care se vede si ora.... am zis ca o voi lasa si pe ea. 

Dar sa trecem la subiect (nu de alta, insa se pare ca in ultima vreme am tot felul de surprize gen sabotaj si nu vreau sa mai intervina ceva ).  Acum vreo 9 zile (sau ceva de gen), m-am apucat eu sa ii fac lui Rukkusu o rochita. M-am inspirat dintr-un model pe care l-am invatat, studiat si interpretat in cel de-al doilea curs pe care l-am facut. 


Intentionez sa va povestesc in detaliu despre fiecare curs - am poze facute, timp sa fie sa reusesc sa le pun sigla, sa imi organizez putin gandurile si povestim. Poate chiar saptamana aceasta, daca nu imi mai strica ceva planurile (sau poate din contra - mi le da peste cap, dar in sens bun - atunci nu cred ca ne-am supara nici eu, nici voi.. hehehe). 

Rochita am lucrat-o cu un fir foarte dragut si subtirel, de la Alize (mi-as lua daca as putea o gramada de sculuri in tot felul de nuante si combinatii - pana una alta mi-am luat trei, sunt pentru esarfe de fapt... noroc cu Micaela, ca eu vedeam poza pe eticheta dar na.. am zis ca e cu nota informativa.... hahah - acum caut sa vad daca au si de sosete ceva, dar nu am gasit :( ...). Asa... ce ziceam? Da, firul are in el si putin mohair si este placut sa lucrezi cu el (nu inteapa, nu e deranjant). Am folosit croseta nr.2. In poza de mai sus terminasem partea centrala - si as fi putut sa o las asa, poate chiar voi face si asa o rochita....


Am continuat pana am ajuns la lungimea dorita, apoi i-am facut terminatie in Picot. Probabil va trebui sa o calc (sau nu) - pentru ca are aceasta tendinta sa se ridice :))). I-am facut si guler, la fel ca terminatia de jos a rochitei. si apoi am inceput sa lucrez manecile ( firul acesta are un fel de degrade - dar nu unul adunat.. ci unul labartat... hahaha - asa ca pentru un sal de om... asa ca e nevoie sa ma orientez cum fac cu firul.


La proba, cu hainuta pe care i-am lucrat-o inainte (cand spuneam eu ca i se pregateste ceva) si despre care nu am apucat sa va povestesc inca - ii vine insa in curand si ei randul. La acea hainuta am lucrat tot cu un fir Alize, dar acela e cu lana. Nu e asa molicel. 
Evident m-a ajutat si ea.. imi mai tinea cateodata croseta.... :))). 


Cam asa ma uit eu la telefon. Am facut o poza in care apare si el :)))). 23:45 - la asta ma refer. Tot felul de combinatii de gen. 


Si iata ca am terminat si rochita, asa ca Licca s-a dus sa ii ceara parerea lui Kouki - care este un mare specialist (cum era pe vremuri si Dodutzu) si apreciaza foarte mult ce lucrez eu :)). I-am surprins in mare tandrete. Dragalasii.


Motiv pentru care, dupa ce s-au susotit ei acolo, Rukkusu a pozat cu rochita ei noua, avandu-l pe Kouki drept cel mai fidel sustinator. Ii pazeste spatele :)).
Apropo de spate, am prins doua margelute pe spatele rochitei - dar mi se pare ca v-am povestit despre acest lucru, acum doua articole, aici: Rukkusu, palaria si puzzle-ul..


Si poza de mai sus va este probabil cunoscuta - de aici: Miercurea fara cuvinte - Castaneeee!, dar am zis sa va arat intreaga mini sesiune foto cu cele doua castane gemene. Iata-i:






Si, la final, o poza tare tare dragalasa, cu Rukkusu, Kouki si o pereche de cercei extrem de dragalasi si micuti - care il au ca protagonist pe nimeni altul de cat... Totoro!


Pe maine!

PS: da, ma gandeam sa ii fac un alt costumas, sa nu ne plictisim de aceleasi hainute... am reusit sa fac o fustita.... si un ghem :)))).

12 comments :

Suzana spunea... [Raspunde]

Vreau si eu o rochita! Ce-mi place cum a iesit. E minunata!
Si modelul si culoarea. E pe gustul meu.
Felicitari, Rux! Nu stiu ce curs ai facut, dar chiar se vad
niste cunostinte noi!
Iar pufosul este pe faza si e un scump!
Pupici si seara frumoasa! ❤️😘

Mihaela Toilă spunea... [Raspunde]

Foarte drăguță rochița. Lucrurile micuțe mi se par cel mai greu de croșetat.
O seară făină!🥰

prietena-japoneza spunea... [Raspunde]

Măi, măi...ce s-au mai jucat Kouki și Rukkusu...de obicei, nu prea se stă cu mult drag, la probe...
Ai realizat lucrușoare tare drăgălașe!
Acum știi și tu asta: Cerceii sunt minunați, rochiță este superbă !
Dar și Rukkusu este dulcică și îi stă bine cu tot ce poartă !
Pupici ❤

Stef Rof spunea... [Raspunde]

Superbă rochița! Cel mai mult îmi place trecerea de la culoarea vrem, la maro închis. Cum ai făcut asta, nu-mi spune, pentru că oricum nu înțeleg procedeul, dar e chiar interesant și drăguț cum a ieșit.😇
Un weekend plăcut îți doresc!

Ps. animația Totoro despre care ai ai amintit, nu am văzut-o, dar poate îmi fac timp să o văd și eu 😇

Diana spunea... [Raspunde]

Si rochita, si hainuta sunt tare dragalase!
Scena cu papusa (ce chip frumos are!) imi aminteste de filmul "Clifford, marele caine rosu" - doar ca e alb Kouki (e un scump!). ❤
Pupici! ❤

P.S. Ma opresc aici, deocamdata, sa prind vreo cinci ore de somn. :)

copilarim spunea... [Raspunde]

@Suzana :*.
Ma bucur mult ca iti place! Eu sunt foarte incantata ca a iesit in stilul japonez. :) Eu am in genul acesta din material :D. Cand voi reusi sa fac iar filmulete (si sa le refac vizibile pe cele vechi) o sa am o ocazie tocmai buna sa imi impbrac rochitele.

Cursul pe care l-am facut este pentru hainute pentru papusi amigurumi - mari :D. Dar ideea in principiu se poate aplica si la cele mici. Eu am mai facut rochite in genul acesta - ce am schimbat acum, au fost croseta si firul. Inainte lucram cu 2.5mm pentru ca nu aveam una intermediara pana la cea de 1 si pentru aceea nu aveam fir potrivit (pe cea mica am lucrat cu fir pentru macrame un top la o Barbie hippie). Si se vede cu totul atfel. Firul acesta e perfect pentru genul acesta de lucruri.

Desigur ca a fost binevenit cursul - voi povesti si despre el - pentru mine a fost o mare evadare si practic sunt cateva chestii matematice si de baza dupa care sa te ghidezi - pentru vestimentatia amigurumi -.

Totusi, cand vine vorba despre altfel de papusi (gen barbie, licca etc), se cam schimba treaba, pentru ca sunt alte masuratori (ele au o alta forma fata de cele amigurumi) si trebuie oarecum sa te adaptezi din mers... Am vrut sa ii fac o rochita ca a papusii amigurumi, dar daca as fi respectat modelul nu i-ar fi venit nicioada :))) - din cauza formei corpului. (de ex la ea, dupa piept ar fi normal sa scazi - ori la papusa amigurumi inmultesti.. :D.
(se vede ca as povesti mult pe subiect nu? :))) si mai mult as lucra.. haha)

Pufosul meu iti multumesc (i-am aplicat o portie de masaj = iubire si a fost incantat).

copilarim spunea... [Raspunde]

@Mihaela Toilă ma bucur mult ca iti place.
Asa este - din fericire firul acesta e spornic, se lucreaza frumos. In plus am lucrat manecutele pe fata,ceea ce m-a ajutat sa termin relativ intr-un timp decent proiectul. Nu acelasi lucru il pot spune despre proiectul de care trag acum, la care mi s-a parut mie ca ar fi mai bine sa fac manecutele pe dos (si asa si este, vizual vorbind)... si abia fac cate un randulet printre picaturi.... :)))

Sa avem o zi minunata :D

copilarim spunea... [Raspunde]

@prietena-japoneza :D - la mine nu prea au incotro :)).Trebuie sa mai stea si la probe. Hahaha.
Da cerceii sunt fascinanti. Imi pare asa rau ca nu am luat atunci acar doua seturi... :O. Acum... mai greu. Sunt cu imaginea lui Totoro - acestia. Mai am si cu fructe, flori.. sau ursulet/ albinuta... Imi place sa ii folosesc la papusele pentru ca au acul din plastic si nu metal si nu risca sa fie accidente (Sa se pateze.. :O).

E tare dragalasa - ador papusile Licca - mi se par foartefoarte dulci. Exact cum zici.

Pupici cu drag :*

copilarim spunea... [Raspunde]

@Stef Rof ma bucur mult ca iti place. Si mie mi-a placut foarte mult firul acesta. este in degrade. trecerea.. se poate vedea ca am lucrat intai partea centrala si , dupa ce am facut partea dantelata de jos. am facut gulerul - tocmai pentru a ajunde in punctul in care firul din ghem sa aiba nuanta aceea si sa reusesc sa fac ambele maneci cat mai asemanatoare. :)
Si eu m-am bucurat ca a iesit asa. La manecute am atasat fir si am lucrat in cerc,pe fata (de data asta - am inceput sa mai lucrez si pe fata, dupa ce am facut cursurile.. - deobicei evitam asta, in trecut. dar la hainute mai fac si exceptii - sau unde mi se pare mie ca iese frumos - in functie de fir, croseta, proiect).

Ar fi super sa o vezi - e minunata. eu mi-as cumpara toate animatiile ghibli in original - deocamdata am doar una.. dar, intr-o zi.. :).

:)

copilarim spunea... [Raspunde]

@Diana oh... uite nu stiu filmul. Dar problema mea e ca eu cam evit filmele cu animale in ultimul timp cel putin. :)))) Mi-am luat cateva tepe cu niste filme cu animalute cand patesc cate ceva si ... Dar o sa ma uit sa vad despre ce e vorba ca m-ai facut curioasa (macar posterul sa il vad - vazut imagini si e taaaare dragalas :D).

Sper ca ai reusit sa dormi bine - si eu ma opresc acum din raspuns (mai am cateva restante - pentru ca trebuie s afac rapid ceva de mancare, deh... dutty calls... plus ca am scris un raspuns kilometric si nu mi l-a publicat... nu stiu de ce .. asta e)

Puuuup

ps si mie imi plac hainutele astea - asa as lucra vreo saptamana numai chestii din astea. dar...

Diana spunea... [Raspunde]

@copilarim
In filmul amintit toate vietatile "necuvantatoare" sunt ok - nimic rau nu li se intampla. :)
Filmul nu e o capodopera dar e super, din punctul meu de vedere! :)
Pupici!

copilarim spunea... [Raspunde]

@Diana bine ca mi-ai zis! Daca e safe si am acces la el, il voi vedea cu placere :D

Trimiteți un comentariu