vineri, 28 octombrie 2022

Proiect de curs - catelusi.


Buna!

Iata-ne ajunsi si la ultimul articol legat de Cursul Amigurumi - Domestika - Ameskeria - Sa cream personaje cu croseta. Inainte de proiectul final si recapitulare, mai exista doua filmulete in care ne sunt prezentate materiale ce pot fi folosite pentru a infrumuseta, sau decora jucariile amigurumi. Mie mi s-a parut foarte interesant - mai ales ideea de fir luminos inserat in papusi. Cam greu, e drept ca totusi mi-a luat 12 ani sa imi iau ochi cu siguranta. Doisprezece... Da - mi-am gasit cativa de 12mm - maricei, dar daca lucrez cu fir grosut si croseta potrivita atunci ii pot folosi totusi (am si facut-o la Mirabela lui Buni - Mirabela si Rukkusu). Si ca sa sarbatoresc aceasta minunata realizare - cu ochii de siguranta, mi-a comandat Ralu un set si sper eu sa mi-i aduca in noiembrie...
Desigur, radem si glumim... dar probabil ca mi-as fi luat cu vreo 2 ani mai repede daca nu era nebunia asta cu posta. Tocmai cand ma bucuram ca imi pot comanda de pe Aliexpress si imi veneau acasa pachetelele... ei asta e. Decat sa ma trezesc ca ma cheama la posta vamala pentru 1 sau 2 dolari...  Ma lipsesc. Desi mi-e dor de Aliexpress si aveam atatea planuri pentru blog si pentru mica noastra comunitate :(. In fine... ne reorientam.
In plus, sunt atate de multe lucruri pe care le putem refolosi creativ. Si m-am bucurat foarte mult sa descopar ca autoarei ii place foarte mult sa foloseasca in creatiile sale obiecte reciclate :D. 

Sa revin la oile noastre, care in acest caz sunt... catelusi:


M-am gandit cand am terminat de parcurs cursul, ca ar fi dragut sa creez ceva eu, adica de la zero. Si... a iesit un catelus de dor. Cu inima albastra. Inspirat de Dodo - cel mai mare fan al meu, cand era vorba de lucruri crosetate :)) si nu numai. Am facut desenul (asa cum ni s-a sugerat in curs ) - ah.. acum realizez ca nu am poza cu desenul... asta e. O sa va arat desenul facut la urmatorul curs, acesta oricum nu e nemaipomenit si .. arata ca si catelusul de mai sus, cu bleu. Ideea era sa merg pe simplitate.


Aici era proaspat terminat, alaturi de Calu si Kouki, acest baietel ondulat - care, la fel ca si fratele lui mai mare si mai cret-snurulet, s-a erijat in cel mai mare fan al lucrurilor facute de mine - mai ales cand sunt gata, terminate :))))). 
Proiectul meu a insumat formele simple invatate si ideea de simplitate in general. L-am lucrat pe fata - si singura mea dificultate (daca pot sa ii zic asa) a fost inimioara. Hmmm... Stiti ca eu am mai lucrat intrecut proiecte cu schimbare de fir (de exemplu: Copilarim: Povestea iepurasului de Paste, in 2011). Desigur, am lucrat pe dos, alta poveste. Dar.. ideea este ca, din ce calculam eu acum sa iasa mai bine inima, din aia se incapatana sa nu prea iasa..... Hmm.... Pe dos mi-a iesit mai usor :))). 
Sau poate sunt eu prea exigenta. Cu mine.




Am lucrat cu croseta de 4mm si cu fir Red Heart Detroit. Catelusul are inima, o ureche si codita albastre. Si e tare dragut.... si..... evident, v-ati dat deja seama, are un frate. Acum, culmea, fratele lui a iesit mai mare, desi, atunci cand l-am lucrat, m-am gandit la Kouki - sa aiba si el unul. (culmea pentru ca Dodo era mai mare decat este Kouki, ca marime....:)) ).

Inca de cand am inceput cursul mi-am propus sa fac un proiect (ceva legat de curs) si pe fata.. dar si pe dos. Asa ca idee, comparativ... si acum am avut ocazia. Totusi, am lucrat cu fire diferite la catelusul lucrat pe dos - asa ca nu e o comparatie foarte precisa. Dar candva voi face cu acelasi fir, acelasi model. Si atunci vom putea observa mai bine diferentele.


La al doilea catelus am lucrat cu fire ramase de la prima paturica (am facut doua - de fapt a doua este acum in lucru) pentru Ralu. Am lucrat cu un fir numit olefin - daca va uitati in poza de mai sus, veti observa ca firul este mai neregulat si rasucit de parca ar fi impletit.. Am folosit alb fildes pentru corp- si nuanta aceasta e la fel cu cea folosita pentru primul catelus. Pentru inima, ureche si codita am folosit o nuanta numita biscuit. Aceeasi croseta numarul 4.
Am folosit acest fir si pentru parul Mirabelei (biscuit) pentru ca lucrat pe dos, are o textura foarte interesanta - l-as folosi in special pentru par, mai putin pentru corp. Dar sa ii vedem pe cei doi prieteni alaturi, in cateva poze:




Si poze din mai multe unghiuri, pentru o oarecare comparatie - repet, nu e chiar corect, pentru ca am folosit fire diferite (si cel putin olefinul clar arata diferit de cum arata acrilul lucrat pe spate - acum sunt curioasa cum arata lucrat pe fata.. hahah).






Va multumesc pentru rabdarea de a citi tooooooooota aceasta compunere lunga :)). Mi-a fost dor sa scriu asa - sa povestesc, sa astern pareri, amintiri, descoperiri din perioada cand am lucrat ceva etc. In tot acest timp in care am fost nevoita sa stau departe de blog mi-a fost greu - pentru mine proiectele Copilarim si Provocari Verzi inseamna foarte mult. Daca mi-a lipsit ceva in acesti ultimi 2 ani ... nu pot spune ca a fost neaparat faptul ca nu am putut iesi afara - nu stiu daca am mai mentionat, dar eu am avut o perioada de vreo 3 ani, intre 2009 si 2012 cand as putea numara pe degete de cate ori am iesit. In fine :)). Poate voi povesti candva - cert este ca aceste doua proiecte si faptul ca am putut crea, desena, povesti si imparti cu cei care au trecut pragul blogurilor bucurie, pentru mine a insemnat foarte mult si m-a ajutat sa ma fortific, sa ma simt mai bine ... sa ma vindec. Ca o terapie... pentru suflet. Si implicit, pentru corp.
Ce bine ca ne citim din nou! :D Acum mai ramane doar sa gasesc eu o rezolvare pentru partea creativa - am pierdut foarte mult cand am ramas fara laptop (grafica - mai ales, aveam niste proiecte pe care nu am apucat sa le imprim si transform.. in fine, timp sa am si putina sustinere si recuperez eu :D ).


Va trimitem imbratisari si va lasam un link catre proiectul nostru pe Domestika - My project for course: Amigurumi: Creation of Characters through Crochet | Domestika.

Pe curand!!

ps: Vai au mai ramas doar cateva zile din octombrie. Ma incurajez eu singura ca o sa fac si o sa dreg, dar sunt in mega criza de timp (si energie) :))))). Iar trebuie sa pun deoparte ce abia reusisem sa scot din cutii - am de terminat neaparat paturica lui Ralu, ca sa poata ajunge la ea (pana pe 10 noiembrie trebuie sa fie gata). Sa imi tineti pumnii - si apoi, usor usor, trec si la proiectele restante si... daca totul merge bine, impodobim si brazi virtuali anul acesta (pana la urma, vizualizant asta, poate se indeplineste).





10 comments :

Suzana spunea... [Raspunde]

Sunt niste scumpi catelusii tai! Fac o echipa pe cinste!
Doar bine sa fie la tine, draga Rux. Sper ca lucrurile sa se deruleze
dupa placul tau!
Pupici!❤️😘

Mihaela Toilă spunea... [Raspunde]

Azi cred că mă voi înscrie si eu la cursul amigurumi, îmi plac foarte mult cum ți-au ieșit toate, nu numai cățelușii. Foarte frumoase!
Cât despre Kouki sunt foarte uimită ce cuminte stă la poze, că al meu Uzzi nici când doarme nu stă nemișcat:))). Plus că ar fira toate lucrușoarele croșetate. Tot ce am expus prin casă se află la mare înălțime:))), dar de când prietenul lui Pablo(un motanel salvat de pe câmp -il aruncaseră când era foarte mic să moară) a crescut nimic,la nicio înălțime,nu mai e în siguranță.:)) Uzzi se așează în dreptul lucrului dorit în două lăbuțe, Pablo ca un prieten bun ce este se urcă lângă lucrușorul dorit de Uzzi, iar cand Uzzi îi dă semnalul (un latrat și dat din coadă), Pablo face vânt lucrului cu lăbuța.:)))

Cristi spunea... [Raspunde]

super! o zi faina! :)

prietena-japoneza spunea... [Raspunde]

Mult spor la păturică 👍
Eu credeam că nu sunt inimioare ci un ordin, o medalie pentru merite deosebite ca bodyguarzi ai lui Rukkusu !
Sunt tare drăgălași, mai ales codițele (în foto unde sunt ei doi, prieteni...mi-a fugit gândul la "frații Petreuș"...din Maramureș...scuze 🙃🙂)!
Pupici ❤️

copilarim spunea... [Raspunde]

@prietena-japoneza sa fie, sa fie!! iti multumesc :*

Oh, ce idee! uite ca nu m-am gandit! Poate ca ar putea fi si decoratii :D.

Haha! Cand am citit de fratii Petreus mi-a zis venit o imagine de demult... un fragment cand cantau si se miscau ei .... alb negru. Si mi-am imaginat catelusii miscand asa picioarele aproape pe loc :D.
Pup !!

copilarim spunea... [Raspunde]

@Suzana Doamne Ajuta! Sa fie si la mine si la noi toti :*!

ma bucur mult ca iti plac piticutii :D Si mie imi sunt tare dragi!
pupici!!

copilarim spunea... [Raspunde]

@Mihaela Toilă Ma bucur tare mult si iti multumesc! Iti doresc sa iti placa acest curs cel putin la fel de mult pe cat mi-a placut si mie:D.

Oh... sta si el la poze si e foarte cuminte (am avut noroc - Dodo era mai versat putin cu pozele, dar si piticut se da pe brazda - heheh).
Sa stii ca niciunul nu s-a legat de lucrurile crosetate atata timp cat nu le-am dat si le-am spus ca sunt ale lor - nu iti poti imagina cat de fericit a fost Dodo cand i-am facut mingile fas fas... amigurumi. Vreau sa ii fac si lui Kouki un jucarel special pentru el... inca nu stiuce - dar probabil un obiect cilindric si lung fara urechi, coada, si alte chestii ce pot fi roase si inghitite hahahahaha. [ mi-a facut figura sa lase niste jucarele de-ale lui fara urechi, cozi... ce pot sa zic ]

Oh se pare ca tu ai trupa de soc :)))). Ma bucura insa faptul ca se inteleg atat de bine - cred ca si pe tine :D

pupici!

copilarim spunea... [Raspunde]

@Cristi merci mult!!! La fel! :D

Diana spunea... [Raspunde]

Iti doresc sa reusesti sa finalizezi patura, in primul rand - imi dau seama ca e foarte importanta deoarece o lucrezi pentru o persoana iubita (un "motiv" pentru care cred ca... astrele se vor alinia si vor fi de partea ta). <3

Citind, pare a fi simplu dar cand privesc jucariile... haha! Nu-mi pot imagina ca e simplu de lucrat! Din contra! :)))
Sunt dragalasi catelusii tai! Toti trei - mai ales cel cu plete. <3
Pupici! <3

copilarim spunea... [Raspunde]

@Diana unele modele sunt foarte fain explicate si pe mine m-ar relaxa sa le fac... sincer. Cand fac un model de la zero am insa nevoie de liniste... :)))). Ca altfel risc sa fac aiureli (imi amintesc ca at cand am crosetat prima papusa mi-a placut asa mult ca mi-am facut si eu una.. si din greseala am facut prea putine randuri la maini.. si nu stiam de ce mi se pare ciudata... am reparat ulterior, dar na .)))))) shhh sa nu mai spui la nimeni. hahaha

Trimiteți un comentariu