duminică, 2 octombrie 2022

Redescoperind invatatul .... de drag.

Buna!
Noooope, nu am uitat. :) In fine - era cat pe ce sa o patesc pentru ca era laptopul descarcat, dar am remediat problema si iata-ma. Am echipat-o pe mini me cu o pereche de ochelari haiosi si suntem gata pentru noi descoperiri.
Multe lucruri s-au intamplat in ultimul timp, pe langa cotidienele treburi din gospodarie.... Si multe dintre ele au fost intamplari fericite, insotite de redescoperiri, de momente de "ahaaaa" sau de bucuria ca nu te-ai inselat in privinta unor lucruri, pe care le simteai intuitiv, sau le procesai logic - si la auzul carora multi isi dadeau ochii peste cap :)). Si sa stii ca acum sunt demonstrate stiintific, e o mare usurare, o mare bucurie... si un fel de usurare. Nu?
In alta ordine de idei, de ceva vreme redescopar (sunt cativa ani deja, cu pauzele impuse de cauze externe, independente de mine) invatatul de placere. Imbinarea dintre joaca si studiu (cum ar si trebui sa coexiste in mod firesc). Abia astepta sa va povestesc, asa, usurel, despre toate acestea si multe altele.... pentru ca "nu stiu cum sunt altii, dar eu" cand aflu ceva interesant, ma simt mult mai entuziasmata si fericita cand pot sa impart cu ceilalti... la fel si cu bucuriile.
Mi-am luat un stilou nou cu ocazia noului inceput de an scolar (care la mine va ramane mereu bifat pe 14 septembrie) si am rugat-o pe mini me, alaturi de care vom pleca in aventura tip de 365 de zile, sa il tina pret de o poza. Este un stilou Zenit - si il alesesem pe bleu, dar a venit ... asa cum il vedeti. Mai roz-somonat, asa. M-am gandit sa adaug prin articole si pareri despre lucruri pe care mi le iau / le-am luat (pentru mine sau cei dragi) in ideea ca poate vreti sau cautati ceva de genul si... nu strica sa aflati o parere. Mie una imi place sa gasesc ceva pareri despre unele lucruri (mai ales) cand vreau sa le achizitionez. In plus, fara grija - nu sunt platita, nu am niciun fel de angajament fata de nimeni si, chiar si in cazul in care mi s-ar trimite vreodata ceva pentru a face un review, parerea mea va ramane mereu parerea mea. Revenind la stilou! Este super simpatic - un material plastic la carcasa, lucios. Mecanismul este interesant, in sensul ca rezerva de cerneala (patroane se numesc, nu?) de marimi normale (deci nu din cea mai lunga) intra intr-un fel de tubulet transparent mai lung, care o cuprinde cam pana pe la jumatate, Aici am gasit un mic incovenient, in cazul in care nu e chiar goala rezerva si stiloul nu mai scrie si vrei sa ii dai un branci risti sa curga putina cerneala in acea zona... si sa se mazgaleasca si partea din rezerva care intra in ea. In afara de acest aspect, nimic notabil. scrie mai grosut cu penita pozitionata normal, mai subtire daca intoarcem penita si scriem cu el rasturnat....:)))).
In cazul in care vi se pare interesant, il gasiti aici. Eu deja il folosesc cu drag la cursuri si ... chiar, ar fi cazul sa ma ocup de lectia 2 din cursul pe care il urmez acum. O sa va povestesc si voua despre tooooate. 
Pe maine!!

4 comments :

Diana spunea... [Raspunde]

Inca ador sa scriu cu stiloul, dar nu am mai cumparat (si nici nu am mai primit) de cativa ani. Si-am constatat ca de vreau sa cumpar cerneala nu gasesc pe nicaieri in cartier! (trebuie sa comand special la vanzatoare - e doamna cumsecade si mereu mi-a adus).
Sa-l folosesti cu placere! Spor si la invatat iti doresc! Pupici! ❤

copilarim spunea... [Raspunde]

@Diana sa stii ca nici eu.De vreo 2-3 ani tot cochetez cu ideea sa imi iau unul :)))), Am primit insa un set de caligrafie pe care sper sa il pot inaugura cat de curand (l-am primit de craciun anul trecut... si daca nu ziceai de calimara nu imi aminteam- desi l-am tot avut in raza vizuala pana cand l-am pus cu mana mea in raft, atunci cand au venit micutii in vizita :)))).
Cred ca am o calimara cu cerneala de cand eram la scoala. :))) Dar eu folosesc acum mai mult patroane - am stilouri compatibile cu asa ceva. Stiu ca am unul care are si rezerva care se umple cu cerneala. (dar habar nu am unde este, probabil pe la lucrurile din liceu, haha)
Iti multumesc mult - il folosesc deja la cursuri - yey.
Pup cu drag :)

prietena-japoneza spunea... [Raspunde]

Chiar dacă Rukkusu este atât de bine pregătită (cu ochelari...) pentru programul școlar, cred că este prea mare stiloul pentru ea...cred că a depus efortul pentru că i-a plăcut și și-ar dori și ea unul micuț...
Sincer, îmi plăceau stilourile, am avut dar acum folosesc doar pixuri (din comoditate...🙃🙂)...
Pupici ❤

copilarim spunea... [Raspunde]

@prietena-japoneza asa, da-i idei :)))))).
Acum va trebui sa ii fac si ei stilou.. ce ma fac? :))))
Sa stiica si eu folosesc stilou iar ... cam de cand am inceput sa studiez la japoneza (pentru ca ma ajuta la caligrafie). Mi-am luat mai multe patroane de cerneala si acum profit... Ma mai ajuta sa nu mazgalesc chiar asa de rau (am perioade cand zici ca scriu cu picioarele ... lol).
Dar stiu ce spui referitor la comoditate -- unde mai pui ca pixul e mai rezistent :D .. ma refer in timp. (si la posibile accidente cu apa.. haha)

Pupici :D

Trimiteți un comentariu