marți, 18 octombrie 2022

Rukkusu, palaria si puzzle-ul.


Buna sa va fie seara!

Am reusit performanta uluitoare sa ii fac lui Rukkusu o palarioara. Ma uit la ea si imi amintesc de costumatiile de inspiratie japoneza pe care le vedeam mai demult pe site-uri, prin reviste (scanate, pe net) sau pe instagram. Si nu imi vine sa cred ca, fara sa imi propun neaparat, Licca mea e imbracat exact in acel gen. Sunt foarte fericita.

Desigur, mi-ar placea sa ii si cos rochite (deobicei ce vazusem eu era cusut, hainutele crosetate erau pentru oameni)... candva.

Am mai reusit astazi ceva dragut: sa fac poze la lumina naturala, a zilei, la mine in camera, cu un decor absolut superb, de sezon. Si cu aceasta ocazie, am scos de la locul lui un puzzle pe care sper pana la sfarsitul toamnei sa il pot si face ( in traducere = l-as face chiar si in acest moment, daca as putea, hahaha).


Nu-i asa ca pare real? Licca, pe malul apei, privind spre pod? Am ales aceasta imagine nu doar pentru ca este absolut superba (sunt foarte multe puzzle-uri minunate), ci si pentru ca, mi s-a parut mie, ar putea fi o imagine de fundal foarte reusita pentru poze cu papusi si nu numai. De tablou, nici nu mai spun.


Nu cred ca este cel mai dificil puzzle pe care mi l-am luat (Valul lui Hokusai il intrece cu siguranta, hahaha si in complexitate si in numar de piese - 1000). Are 500 de piese si... hai ca sunt optimista :))))).


Sa va arat totusi mai bine palariuta. Mie mi se pare foarte delicata. si ador panglicutele care atarna asa parca plutind in vant - apropo, am salvat panglica de la o bluza. Sunt foarte fericita cand prind cate un astfel articol de imbracaminte care are panglicute de prins pe interior. Nu le arunc. Se dovedesc a fi foarte utile :D. 


Am prins panglica fara sa o cos (cum sa explic - cele doua capete le-am trecut pe interior si apoi scos iar in afara si am creat ca un fel de nod ... haha). Ah - se pot vedea si nasturii mititei de la rochita - de fapt sunt margelute. 



Am lucrat cu un fir (lana plus acrile 20%-80%) de la Alize. Este extrem de placut. Este pentru esarfe. Cel de la rochita este cu mohair, mai pufos. Mi-as dori un raft intreg de fire subtirele si colorate din care sa fac tot felul de lucrusoare de gen :))).


Si iata! O poza cu puzzle-ul si... desigur, cu palaria - cum altfel? Ma tot intreb unde i-am pus pantofiorii violet... Liccai desigur. Adica stiu unde sunt - am un suportel de la o papusa Blythe, ca un penar mare, plusat. Dar nu stiu exact in care cutie din raftuletele pe rotile din sufra l-am plasat (era exact inainte sa vina baietii si nu am mai apucat sa fotografiez si ultimele cutii - m-am grabit). Dar nu e problema  - ii sunt buni si acestia si.. cine stie, poate ii crosetez o pereche :))))).

Pe maine!!

6 comments :

Suzana spunea... [Raspunde]

Super realizare! Iar de sedinta foto, ce sa mai spun! Ai devenit experta.
Daca ai sti ce pofta imi faci de crosetat...
Seara buna, draga Rux! Pup! ❤️😘

copilarim spunea... [Raspunde]

@Suzana imi fac si mie... as croseta non stop (si adevarul este ca trebuie musai sa ma apuc sa fac conturul la petecutele de la paturica - sunt in criza de timp. :O )

M-am bucurat mult de palariuta - am mai incercat si o fustita, dar e asa deocamdata lasata pe pauza pana gasesc o solutie pentru cum sa se prinda la spate ...

Pupici cu drag!!!

prietena-japoneza spunea... [Raspunde]

Rukkusu este fotogenică ! Pălăria este minunată--mi-ar place și mie !
Cred că i-ar prinde bine niște ciorăpei mai groși, croșetat, în ton cu rochița !
Ce mi-ar place acel puzzle să îl văd terminat !
Pupici ❤

copilarim spunea... [Raspunde]

@prietena-japoneza asa-i? Si mie mi se par micutele japoneze atat de dragute in fotogarfii.
Si mie imi place palariuta!! :D Hihih.Nu stiu cum ar arata la dimensiuni mari - dar cred ca ar fi interesant de lucrat din fir de hartie... :D

Aoleu.. tu mi-ai pus gand rau... ciorapei crosetati??? :D Culmea e ca am facut la un mom dat cu croseta lucruri cu fir subtire... o sa incerc.. :)! :*

Si eu vreau... l-as face acum ca vin doua sarbatori (26 si 27)... sa vad daca reusesc sa il montez peste celalalte doua (cu fetite) sa pun o coala alba peste ele eventual.

Pupici cu drag!

Diana spunea... [Raspunde]

Minunata sedinta foto! Rukkusu arata foarte fericita! :)
Palariuta e super-dragalasa! Deci palariuta a iesit in urma propunerii ei. :)
Mergand in zig-zag printre articolele tale mi-am spus deja parerea despre puzzle. :) Repet doar ca-mi place foarte mult!
Pupici! <3

copilarim spunea... [Raspunde]

@Diana daaa :)).
Si mie imi place si abia astept sa il termin :))). Deja am facut progrese. Era cat pe ce sa imi mai iau o Japonie zilele astea, dar m-am oprit doar la o China (chin... na.. e puzzle-ul ala. hahaha dar imaginea e superba).

Puuup!

Trimiteți un comentariu