duminică, 23 octombrie 2022

Semne si insemne.


Buna sa va fie ziua de duminica (in fine, cat a mai ramas din ea, ca acum e luni!).

Kouki tocmai mi-a articulat o labuta in spate - masaj, ce stiti voi :D. Mai sa imi trimita la sfantu asteapta bruma de idee.... stati stati sa o prind. Asa.
Hehe.... azi am facut doua pizze si cartofi pai la cuptor (niste paie mai mari... nu atat de mari ca mostra insemnata, dar exact potriviti pentru a fi fost prajiti :))). In ceaun. Buni si in vas de yena, la cuptor, cu ustoroi, un strop de ulei de floarea soarelui, sare de himalaya si ... usturoi. evident. A durat vreo doua ore - ca m-am lacomit. Am facut vreo 9 ptriviti (roz). Mai aveam putin si lesinam de foame si ei n-aveau treaba, isi faceau siesta la cuptor. In fine, i-am mancat. Acum mi-e foame. Nu pot explica fenomenul. De cate ori mananc cartofi, mi se face apoi foame (desi cand mananc am senzatia ca nu voi putea termina ce e in castron :)))). Motiv pentru care cred ca voi merge sa fac niste crocantele rapide (sau bețe). Ar trebui sa ma reinvat sa scriu cu diacritice... hmm. Cine stie. Poate o voi face, e si asta o provocare - dar nu azi.
Ce voiam sa va arat este ce am gasit intr-un dintre cartofei. ..... In interior. Interesant, nu?
Pe maine!!

(cand sper sa reusesc sa raspund si la comentarii si/sau mailuri :D - pentru ca efectiv n-am reusit si... da, primesc semnale clare ca e cazul sa coc o tava de bețe......... tocmai am apasat pe butonul de inchis, deci practic mi-am inchis in nas ce faceam... - asta de la incercarea de a scrie cu diacritice mi se trage :))) am scurtcircuitat ceva)

8 comments :

Suzana spunea... [Raspunde]

Pofta buna la cartofi prajiti si cu semne unele!
Cartofii cand ii fac (rar) ii pun la cuptor. Nu prea imi plac
in ulei.
Seara buna, draga Rux! Pupici! ❤️😘

Diana spunea... [Raspunde]

Interesant ce ai descoperit la interiorul cartofului! Interesant si cartofi pai la cuptor! Cred ca merita sa fac o incercare. :)
Zile senine iti doresc! Pupici! ❤

P.S. Acum e randul tau sa-i faci masaj lui Kouki! Tocmai i-ai facut? Nu conteaza, tot e randul tau. ❤

copilarim spunea... [Raspunde]

@Suzana ohhh la cartofi prajiti sunt cu pofta in cui de mult. As manca unii facuti la ceaun ca pe vremuri - sau facuti la disc (cand eram mici mergeam la bunici si imprumutau un disc special si faceam asa: un strat de slanina, unul de carne si la mijloc cartofi... pai dupa ce a mancat the real thing.. cu greu mai poti sa pici in plasa deliciilor pline de prostii).

A fost odata. Oricum acum n-as mai putea manca - s-au schimbat toate foarte mult. De la zahar, la ulei si asa mai departe. Am renuntat la zaharul alb (de mult - efectiv nu ii suportam nici mirosul ala de plastic), la uleiul pe care il folosisem atata timp (ca au bagat nu stiu ce vitamina in el si mi se facea rau instant)... si asa mai departe.

Si eu ii fac tot la cuptor. Ulei pun un strop.. cat sa zic, fix un strop. Si eu fac destul de rar - e o problema si cu ei. Se pun la ingrasaminte de iti sta mintea in loc. Din fericire eu am gasit acum o sursa ok si sper sa pot sa imi iau de acolo si in continuare, cat mai mult timp.

Dar este trist - e foarte trist. Uite de ex porumb nu am putut manca .. anul asta. il ierbicizeaza. Inainte puneau fasole in porumb si dovleci.. acum ierbicizeaza. Nu mai gasesc fasole.. si aia care este pe piata e tratata - cine poate sa o consume. A luat-o razna lumea. :( Tare trist.

:*

ps: foarte tare a fost cartoful acela. Am mai avut odata unul care avea o inima (fusese fiert si cand l-am decojit pac apare o inima - acum nu am mai facut fierti in coaja ).

copilarim spunea... [Raspunde]

@Diana nu-i asa? Ma bucur ca am facut poza :D

Se fac si pe hartie de copt - nu am incercat, dar o sa fac candva o incercare( poate o pun pe Ralu sa faca asta cand o veni .. vorba aia.. sa ma alint si eu.. haha. Dar o fi timp si de asta? Hmmmm.

Varianta mea e oarecum simpla - sa o incerci: eu tai cartofii pai, pun un strop de ulei sare dupa gust si evident usturoi (romanesc). Apa pun cam doua treimi din inaltimea cartofilor in vas. Amestec bine si bag la cuptor la foc mediu. ii intorc cam la jumatate de ora (dar te orientezi dupa cum merge cuptorul sa nu ramana fara apa. difera si cand vine vorba de cartof de la cel roz la cel alb).
Cam intr-o ora jumatate poate doua(depinde de cartof cum spuneam) sunt gata. Mai crocanti, sau mai moi.. :D Buni!

Iti multumesc. sa avem zile senine!!

ps: el numai la spa e. mereu masaje :)))

Pupici cu draaag :*

prietena-japoneza spunea... [Raspunde]

Este minunat că ai poftă de mâncare !
Eu nu mai pot suporta cartofii decât piure sau fierți în coajă !
Cred că semnul de pe cartof era pentru Rukkusu, comunica cu ea ceva din astral...
Pupici ❤

copilarim spunea... [Raspunde]

@prietena-japoneza am o pofta de nu ii fac fata :)))))). Uite acum chiar cartofi cred ca merg sa fac.. desi ma tot gandesc ca dureaza doua ore si eu deja sunt fomista...
La mine e culme, fix invers. Nu mai pot manca piure.. imi sta cumva in gat (nu stiu de ce.. ciudat oricum). Fierti in coaja ii faceam pentru cei frantuzesti (hmmm poate ca de la astia mi se trage ca foloseam branza telemea din comert si tuseam mereu - de la sarea iodata mai mult ca sigur)

Acum ar merge niste danpfnudde... ca am cartofi albi si .. teoretic ar dura o ora mai putin.. Cred ca si Buni ar fi incantata. Si aia sunt practic fierti :)) sub painite... Hai ca incerc - nu am mai facut de mult.

Asa o fi... :) cu semnisoarele.
Pupici!!

Diana spunea... [Raspunde]

@copilarim
Multumesc pentru indicatii! I-as fi pus taiati pai, pe tava, si as fi asteptat sa se coaca! :))
Pupici!

copilarim spunea... [Raspunde]

@Diana merg si asa: pui foaie de copt, ii dai prin ulei cu sare .... Ralu mi-a zis ca e bine sa ii fierbi vreo 10 minute intai, apoi ii tai, dai cu putin ulei si sare si la cuptor :D
Stiu ca merg si taiati felii pe rotund, ca cipsuri. :)))

Vai.. am facut odata cu ralu cipsuri in casa. dar pe model clasic prajit. Cred ca din doua castroane am mancat vreo 5-6 cipsuri.. Ni s-a luat toata pofta de la prajit :))))))

Pupici

Trimiteți un comentariu