marți, 8 noiembrie 2022

Hainute - Pieptanaturi - Accesorii.


Buna!

Nu stiu ce patise blogger dar imi traducea tot ce scriam in engleza :O. Asta dupa ce mi-a bagat la spam cateva comentarii vechi... de prin 2012... cam asa. Weird....
In fine. La multi ani - daca sarbatoriti astazi :). Eu (ma) sarbatoresc oarecum. Oficial nu am niciun nume de sfant, dar probabil ca daca as fi avut, ar fi fost Gabriela (sau imi spunea tati asa, pentru ca pe fratele lui il cheama Gabriel).
 


Raportez infrangerea: paturica a intrat oficial in stand by, de aseara. Teoretic as fi putut face noapte alba... marti spre miercuri, am mai facut asta - dar nu e cazul. Sunt mult prea obosita si oricum, pe langa cusut mai am si de crosetat de jur imprejur si apoi de executat cateva intarituri. Plus ca maine de dimineata am de facut cornuri.  

Pe de alta parte, azi am terminat puzzle-ul si am zis sa va arat o bucatica, pana ii vine randul. A fost deconectant si agonizant deopotriva :))))))).




Revenim insa la cea de-a doua parte din prezentarea cursului Amigurumi - Domestika - Ameskeria - Sa cream Hainute, Par si Accesorii. Astazi - o si la gramada :))).
Trebuie sa va spun un lucru - aici am trisat putin. Am executat modelele oferite, pentru ca ma grabeam sa ii fac lui Buni cadoul. Am vazut ulterior cursul integral - voiam sa fac si o papusa cu fir de bumbac si atunci sa fac „ca la carte” - inca nu am renuntat la idee. Totusi, stiu despre ce este vorba si va pot povesti pe scurt, urmand sa va bombardez cu multe poze facute in acea perioada (pe care le voi insera dupa ce termin textul, ceva nou pentru mine, dar incerc sa nu ma pierd in idei - de data asta sunt obosita si fara graforee, haha).






Invatam sa luam masuri si sa adaptam modelele pentru ce papusa crosetata alegem sa facem. Eu am lucrat cu ce am avut acasa si a adaptat numarul crosetei la fir... Astfel papusa mea a iesit mai mare decat cea de la curs. In plus am lucrat-o pe dos.. dar stiti acest amannunt deja.




La hainute eu am inceput cu bluza, in curs autoarea prezinta bluza, cumva legata de rochita - din simplu motiv ca este acelasi model de baza, ce poate fi modificat pentru a fi bluza, camasa, rochita, hainuta etc. Mi se pare  foarte fain cum explica - eu m-am descurcat si fara sa fi vazut filmuletele, pentru ca stiu cat de cat sa citesc schemele (apropo in primul curs explica si cum se citesc schemele, ca idee). A iesit bine - am avut emotii sa nu fie prea mica, dar se pare ca am ales bine croseta si firul).




Apoi am lucrat salopeta - am lucrat pe fata. Firul acesta a fost mai subtire (desi acelasi numar cu cel de la bluza) si mi-a iesit destul de strans. Dar merge. Imi place foarte mult si sper ca macar Liccai sa ii fac ceva asemanator (apropo - aceste modele merg lucrate si la papusi mici, daca sunt adaptate, desigur - adica, asa cum se poate obseva, eu am facut cateva incercari pentru garderoba Liccai, pornind de la ideea hainutelor din curs. Licca Chan este o papusa care are corpul diferit de cel obisnuit al papusilor amigurumi, dar, daca aveti o papusa care arata ca papusa amigurumi, atunci probabil ca modificarile in model ar fi minore).




Am ales sa ii fac ghetute de la zero (daca nu ma insel, in video ni se prezinta varianta unei papusi cu ghetute deja crosetate la care ii putem adauga detalii, dar eu am vrut sa am papusa fara hainute). 




 Din acelasi fir am facut si palarioara, la care am atasat o panglica - nu am lipit-o, nu am cusut-o, pur si simplu i-am strecurat capetele printre ochiuri. mi s-a parut simpatic rezultatul. Are si Rukkusu o palarie, dar modelul este modificat - evident ca daca as fi facut respectand pasii din curs, Rukkusu ar fi avut probabil o umbrela, mai degraba :)))).






Rochita ... ah ce mult mi-a placut sa fac rochita! Eu i-am pus in spate margelute in loc de capse. I-am facut gulerasul dintr-ul alb fildes, pe care l-am folosit sa ii fac si jupa. Jupa a iesit ciudatel. :)))) Probabil ca din cauza firului - ca, de lucrat, am lucrat bine. Mi-a curbat spre interior partea de jos, dantela.. :)))). Oricum a iesit draguta - in curs avem mai multe variante de face terminat - eu le-am incercat pe toate prin ce i-am lucrat lui Rukkusu, asa de curiozitate. 




In cele din urma, am facut pardesiul. Si pardesiul imi place foarte mult.  La el mi se pare ca am aruncat un ochi in filmuletul de curs (m-am uitat pe sarite cand aveam nelamuriri la model - adica imi scria ceva de genul: asa cum ati vazut in curs, hahaha) - sa ma asigur ca atasez cum trebuie gluga. Atat la rochita, cat si la hainuta, am lucrat manecile pe spate. Mi-a placut mie cum se vedea (dar la una dintre costumatiile Liccai am lucrat pe fata - la cea cu fir de mohair, cu gri-verde).







Mi-ar fi placut sa am o varietate de materiale mai mare, dar asta e. Cu siguranta ca un alt fir, la hainuta cel putin, ceva mai molicel, ar fi fost interesant. Deasemenea am vazut o rochita gen salopeta, sau sortulet, pe care ne-a prezentat-o (asta dupa ce erminasem eu lucrul si am luat cursul la conspectat) si mi-a placut tare mult. Era lucrata dintr-un fir mai molicel. 





Desi initial optasem pentru coafura din curs (cu codite impletite si prinse pe cap), din cauza ca peruca lucrata initial era foarte saraca si nu mai aveam fir deloc (am reusit sa fac coronita din par doar dintr-un singur snurulet, nu din trei impletite), am ales sa fac o alta varianta - cea cu doua codite coc, simetrice. Am lucrat cu firul biscuit, de la patura ( lol).

Intre timp mi-am luat niste fire de bumbac - Alize si YarnArt (se gasesc online destul de greu), asa ca sper eu prin decembrie, daca toate merg conform planului (asta ca sa sune asa intr-un fel) sa fac inca o papusica... vom vedea (sunt curioasa daca ghiciti care ar fi cromatica aleasa :D pentru corp, par si hainute).







Maine e mfc, asa ca scapati de vorbaraie (si ziceam ca nu am graforee... pe cuvant ca am incercat sa sintetizez cat de mult am putut). O sa pun cateva poze cu Mirabela imbracata, pozand - si dezsigur o sa fac maine o poza cu ea si Rukkusu. 

Intre timp i-am mai facut o piesa de vestimentatie (niste „pantalonasi„ de purtat sub rochita. :))) Dar pe aceia ii voi prezenta alta data, pentru ca nu au avut legatura cu cursul.

Pe maine!




ps: am adaugat aici si poze cu obrajorii (care tin de ultimele detalii, din penultimul capitol - broderia pentru fata) pentru ca am zis ca maine sa fie doar cu ea si hainutele in forma finala. Deasemenea, sunt vreo 2 poze in care parca ii lipseste o spranceana, De fapt o avea :D.

4 comments :

prietena-japoneza spunea... [Raspunde]

Foarte frumoase hăinuțe! Felicitări pentru realizarea lor !
Păpușica pare cuminte cât o schimbi în fiecare rând de hăinuțe dar devine cumva mai șmecheră când are pălăriuța pe cap 😃...
Pupici ❤️

copilarim spunea... [Raspunde]

@prietena-japoneza ma bucur mult ca iti plac! As face asa ceva non stop:)))).
E smechera mai ales in poza cu salopeta si palariuta (cand nu avea inca parul montat :))))).
Pupici cu drag!

MNiko spunea... [Raspunde]

Foarte interesant cursul. Te felicit pentru răbdare.

copilarim spunea... [Raspunde]

@MNiko sa stii ca este:). Eu lucrez de prin 2010 si am tot facut singura aia aia, dar am zis ca na, mereit si eu sa ma rasfat - nu regret deloc ca mi l-am luat, ba mai mult. Mi-am mai luat unul. Numai sa vedem cand reusesc sa il fac, ca am de fentat mai multe persoane dragi :))). acaparatoare.
Iti multumesc :)! (pentru un berbec mi-am educat rabdarea la greu, haha)

Trimiteți un comentariu