joi, 15 decembrie 2022

Decoratiune Poinsettia din margelute


Buna!

Inainte de toate, ca sa lamurim alegerea facuta pentru azi, in anii trecuti am tot facut poinsettia si am adunat mai jos, o parte dintre ele:
Cu siguranta mai sunt si altele... dar, ca idee, am facut quilling, am facut din hartie, am facut din fetru, am crosteta si am desenat... Asa ca, am zis ca nu ar fi o idee rea, sa fac o decoratiune din margele (ha, ha, ha). Am urmarit in timp mai multe filmulete si initial ma gandeam ca ar fi draguta o floare montata pe sarma. DAR... nu aveam sarma pentru proiect (am una aurie, insa nu cred ca mi-ar fi ajuns...).


Asa ca.. mi-a mai ramas sa cos. Zis si facut - am eu un ac subtire si lung, dintr-un kit pe care l-am castigat la un moment dat (de facut inel). Am ata normala (lol - dar vorba aia, am ata) si niste margelute minuscule de nisip. Din acelea „ordinare” adica nu aceeasi dimensiune, forma - ca cele folosite la astfel de decoratiuni.


Am pus si vointa la bataie, o „tortita” pentru cercel aurita (pentru ca nu am gasit nimic altceva ca sa ii fac suport de prindere in bradut si, fiind miniatural, am zis ca merge). Si vreo 3 becuri cu led care se incarca de la soare - pe care le-am pozitionat strategic deasupra locului de lucru (nu de alta, dar la ce becuri chioare si ce lumina ofera acestea, pana maine nu faceam nici macar o petala). N-ar fi stricat si-o lupa, recunosc.


Si mi-am pierdut firul gandurilor - a fost intrerupt de Mami si Buni, asa ca nah, nu ne putem supara... sa vad acum ce voiam sa mai scriu :)))).
Ramasesem la materia prima:
  • margelute de nisip foarte mici rosii, usor transparente si putin mate
  • margelute de nisip la fel de foarte mici, rosii cu miez argintiu
  • margelute de nisip tot la fel de foarte mici (haha), verzulii cu reflexii cameleonice
  • margelute de nisip mici mici galbene sidefate si probabil cele mai (aproape de ) uniforme dintre ele 
  • ata obisnuita de cusut (visiniu si verde)
  • tortita de cercel aurie
  • o perluta aurie sidefata


Acum... bine ar fi fost sa fac ca intr-un tutorial cap coada, dar eu am facut un pic de combinatii si modificari dupa cum m-a purtat firul (pe care a tot trebuit sa il reimprospatez si pe care l-am folosit in doua....), dupa cum au dictat margelutele (una s-a si ciobit spre marea mea panica ... bine ca nu de tot (adica n-ar fi aratat prea bine pentru mine treaba asta - nu cred ca v-am spus, dar am avut inca o tentativa esuata si pastrata in punguta cu margele pentru un alt proiect ... cand va fi sa fie).


Cand voi avea timp mai mult si lumina mai buna siii fir pentru asa ceva, am sa caut margelutele mele japoneze (pentru ca am si asa ceva ... da) si o sa incerc sa fac un tutorial cap coada. Desigur, va tin la curennt, dar pana atunci. jucam cu ce avem la indeamana si improvizam.


Si cam asta a fost povestea pe ziua de azi (pe scurt!!). Ma asteptam sa vrea si Mami asa ceva, dar ea, obosita fiind se apucase sa imi netezeasca floarea de am crezut ca adun de pe jos toate margelutele (vedeti, gandesc pozitiv - le vedeam adunate toate.... hahahahahaha). 


Sper sa va placa si voua noua noastra decoratiune. E putin cam ciufulita dupa tratamentul primit in poza de mai sus, dar e intreaga si dornica sa stea in braduti - acum ma gandesc ca daca va mai fi o tema care sa permita folosirea de tortita pe post de agatatoare, nu o sa mai am o tortita fara sot... asa ca... sa vedem :)))).

Pe curand (merg sa public si inscriu si fila de advent )!


12 comments :

fiordaliso spunea... [Raspunde]

Oooo, ma faci sa caut si eu margelutele! Numai dintr-astea am si eu, dar daca le aleg asemanatoare merge si cu ele. Ma si vad cu cercei de Craciun :) sa vad cum stau cu timpul in weekend.
E perfecta de agatat in brad, poate ii mai faci surioare.

Suzana spunea... [Raspunde]

Nu-i cinstit! Iar margelute? Cred ca ma voi juca cu ele de anul nou...
Superb ti-a iesit! Bravo, Rux!
Pupici! 😘❤️

copilarim spunea... [Raspunde]

@fiordaliso neaparat sa le potrivesti inainte - si o lupa ar prinde bine. :))) Dar da.. rezultatul e pe masura... am vazut un model cu stea la un moment dat. :O
Iti tin pumnii. Pune-mi si mie o vorba buna ca mai am ceva urgent de rezolvat :)))
Sa stii ca sistemul asta de agatare e cel mai bun - :)). La celelalte trebuie sa mai agat de inca ceva (la cele gen bucla...)
Pupici cu drag

copilarim spunea... [Raspunde]

@Suzana dar sa stii ca si eu as margeli la greu - nu am mai facut asta de atata timp. uite cum se aliniaza planetele ca sa zic asa. voiam calendar advent mic - cum am mai facut eu candva - am. teme pe care sa nu le propun eu si provocari am... :))) tehnici diverse, am :)).
Ma bucur mult ca iti place si iti multumesc. imi pare rau ca nu am notat cum am facut, dar cred ca am salvat pe undeva modelul de la care am pornit. Asa ca atunci cand o sa am ceva mai mult timp o sa ma ocup si de acest lucru - eventual mai fac cateva si alte nuante si atunci o sa caut si clipul sa il adaug (ca punct de pornire)
Puuup

Suzana spunea... [Raspunde]

Rux, am vreo doua carticele cu modele, insa eu am o
mica problema. Si sa stii ca nu ma gandesc la timp.
Ci cu ideea de a uni tehnicile de care am tot auzit
si pe unele le-am experimentar putin, in proiecte mai mari,
de mixed. Ai voie sa razi....😂
Pup si start bun spre weekend.❤

copilarim spunea... [Raspunde]

@Suzana sa stii ca si eu am - probabil sunt cele de la Casa nu mai stiu cum nu? La mine cand le-am luat a fost cauza de lipsa de ac pentru asa margelute mici.
As putea sa rad, desigur - si eu tot la fel - chiar si acum, atata cat s-a putut am amestecat acolo de toate :))))).
Eu am o chestie cu mixed media de cand am invatat sa facem tablouri din material cand eram mica... mi s-a parut fascinant sa amestec desen, cu materiale (lipite sau cusute... ) cu hartie... si alte materiale. Chiar... am avut odata o masca facua de mami cu niste castane... Teoretic ar trebui sa o avem undeva pe o filmare scurta (nu cred ca si poza.Poate reusesc sa scot filmarile pe laptop la anul... ce fain ar fi. Numai sa mai mearga camera ca altfel am imbulinat-o. ca sa zic asa :))
Pup cu drag

(merg sa pozez proiectul de azi.. :P)

MNiko spunea... [Raspunde]

Foarte frumoasă mica decorațiune din mărgele de nisip. Mi-am luat si eu astfe de mărgele odată de mult, încă le mai am. M-am blocat în intenția mea de a mărgeli în lipsa acului pentru ele. Între timp am găsit si ac, mi-am luat mai multe, dar a dispărut dorința de a lucra cu mărgele. Nici măcar pentru ochi nu îmi amintesc că le pot folosi.

copilarim spunea... [Raspunde]

@MNiko ma bucur mult ca iti place :)
Si eu la fel - lucram cu ele cu sarma subtire pe la inceput. Apoi am castigat un kit de facut inel si avea un ac - dar tot asa, nu neaparat ca disparut dorinta, mereu lipsea cate ceva :))))). Si uite asa. Acum am avut ocazia, vrand nevrand - ca nu am alternative.
Sa stii ca nici eu nu prea am mai folosit la ochi :O. Le foloseam pe cele mai maricele la amigurumi....

Pupici!

prietena-japoneza spunea... [Raspunde]

Foarte frumoasă ❤️ Rukkusu s-a gândit că ar putea să se medalieze singură pentru activitatea din ultima perioadă sau, dacă se gândește bine, de când tot pozează...❤️👍

copilarim spunea... [Raspunde]

@prietena-japoneza Chiar :)))) Mai ales ca de cand cu adventul nu i-am mai schimbat tinuta :O. Desi am vrut la jumatatea drumului sa ii fac ceva - dar... cand? :)))
Probabil voi remedia acest lucru dupa sarbatori, sau la anul, ca nu mai e mult :))
Pupici!!

Diana spunea... [Raspunde]

E frumoasa! Migalos de lucrat cu margelute, dar rezultatul e super. La modele nu prea ma pricep - am cateva "proiecte" incepute si abandonate (cu mult timp in urma) - mai dau de ele si ma intreb cum oi fi lucrat sa iasa "tub" din margelute! :)))
Floarea se potriveste si ca brosa - imi plac brosele, dar le "agat" numai pe esarfe sau brau (foarte, foarte rar pe rever) 😊
Felicitari! ❤
Pupici! ❤

copilarim spunea... [Raspunde]

@Diana sa stii ca si eu la fel. Am un viermisor (a intreb daca i-am notat totusi modelul) antistres - pe care la acest moment habar nu am unde l-am mai pus. Facut acum vreo 12 ani... Ma tot intreb cum de l-am facut :)))).

Dar la Poinsettia si la Fulg am avut un ghid. E drept ca la ea am modificat eu, din mers - centrul mai ales, dar .. oricum. :D
Ah si ca tot ai zis de brosa, ma apucase creatia la un moment dat sa montez un caboson pe fetru. Hahahahaah. Pe ala stiu de unde sa il iau, arata intr-un mare fel (evident neterminat...nedefinit).
Ma bucur mult ca iti place - si iti multumesc mult!

Pup cu drag :D

Trimiteți un comentariu