marți, 21 decembrie 2010

Copilarim Advent - calendar 21 decembrie

Buna!!! Azi in calendar se afla o planta speciala, foarte frumoasa: Craciunita, cunoscuta si sub numele de Steaua Craniunului (Christmas Star) sau Poinsettia, sau sub denumirea stiintifica: Euphorbia pulcherrima.
Planta isi are originea in America centrala. Se pare ca in trecut ea era folosita pe post de planta medicinala, ca sa scada febra, dar cea mai cunoscuta intrebuintare este cea de floare ornamentala a Sarbatorii Craciunului.Desi multa lume crede ca floarea este rosie, acest lucru nu este adevarat. Rosii sunt frunzele din varf ale plantei, iar florile sunt ca niste bobite mici, galbele - portocalii. Intamplator chiar am doua astfel de plantute aduse de bunica mea - plantute la care tin foarte mult. Intr-un an cea de pe balconul meu s-a inrosit extrem de frumos, iar florile.. plangeau - aveau ca niste lacrimi.
Daca vreti sa cititi mai multe despre planta puteti accesa link-ul acesta (in engleza), sau acesta (in romana). Ca fapt divers, frunzele pot sa isi schimbe culoarea din verde nu numai in rosu. Voi aveti Craciunite ale caror frunze nu devin rosii ci alte culori, sau albe?:)

Poinsettia
by rux
Am zis sa realizez si eu pentru acest Craciun cateva ornamente. Cele de mai jos mi-au fost inspirate de modelul de aici.
Am folosit:
- croseta G (4mm), ac lana, croseta 1.0 (cea metalica)
- fir lana verde
- fir acril rosu (Red Heart Baby)
- perlute aurii
- margelute de nisip galbene cu miez argintiu
- fir bumbac (facut la Talmaciu): rosu, portocaliu
- foarfeca
- muuuuuuulta rabdare:P


Prima Craciunita - pe capusorul lui Dodo.

In timp ce lucram:)


Inca 2 Craciunite gata:D

Am facut in total 6, dar prima este la sora mea, si-a insusit-o:D.

Si m-am gandit sa le pun langa printesele Disney, ca tot am folosit capacul (invers de ce drept) cand am lucrat:).Sper ca va plac si voua cum au iesit, mie imi plac tare mult. A mea este cea care se afla deasupra lui Belle:P. Iar celelalte 4 sunt pentru ceilalti membrii ai familiei (Dodo fiind pe lista). Si cum am si doua testoase, intentionez sa le fac si lor cate una, dar din hartie (prin metoda quilling:P).
Cat despre model, puteti sa il faceti pe cel de la lionbrand ( va trebui sa va inregistrati, nu dureaza mult), sau sa improvizati. Eu am lucrat 3 perechi de cate doua frunze rosii si o frunza verde pentru fiecare Poinsettia si in afara de a mea unde am pus doar 3 margelute, am folosit 1 perluta aurie sidefata si 4 margelute galbene de nisip cu miez argintiu.
Am lucrat in general modelul sugerat: *ch10, sl st in al doilea ch de la croseta, sc in urmatoarele doua, hdc in urmatoarele 3, sc in urmatoarele 2 si sl st in ultimul, dupa care ch2, sl st unde am sl st ultima data, sc in urmatoarele 2, hdc in urmatoarele 3, sc in urmatoarele 2 si sl st* dupa care am repetat de la *la*, ca sa fac perechea. Dar, am variat sc si hdc, nu am lucrat mereu identic.
hdc- jumatate de piciorus dublu
sc - piciorus
sl st - piciorus orb
ch - ochi

See ya!! (ah si nu uitati, daca incercati si voi acest model vrem sa vedem si noi!! Gasiti in meniul din stanga rubrica Voi Copilariti unde puteti sa adaugati un link catre o poza/articol cu ce ati realizat voi, sau ne puteti trimite pe mail).

0 comments :

Trimiteți un comentariu