miercuri, 22 decembrie 2010

I segreti dell'isola misteriosa episodul38

Imi pare rau, dar acest episod nu l-am gasit (inca) online in italiana. Asa ca pana cand il voi gasi voi pune versiunea in limba germana. Sper ca rezumatul pe care il fac sa va ajute sa intelegeti cat mai bine ce se intampla.

Ei bine, in episodul de ieri, tinerii ajung in sfarsit la sanctuar. Acolo gasesc masina timpului dar afla o veste ingrozitoare: Noah, planeta pe care se aflau, urma sa fie lovita de o cometa care se apropia cu mare viteza. Doar cu ajutorul masinii timpului putea fi evitata coliziunea, dar acest lucru punea sub semnul intrebarii o eventuala intoarcere acasa. Atunci Asso, impreuna cu Nerd si Serpente se hotarasc sa plece inapoi acasa si pornesc masina timpului.
Actiunea lor are insa urmari grave: bateriile cu putere nelimitata folosite de masina erau consumate practic total. Iar energia consumata nu putea fi recuperata. Din fericire, activarea fiind incompleta incarcatura energetica nu a fost pierduta. Principessa il intreaba pe blond cum a putut fi atat de egoist, dar acesta ii raspunde ca ea nu ii putea intelege actiunile. Sunt intrerupti cand se da alarma: un grup de straini se afla in preajma sanctuarului. Cand ies sa vada cine sunt strainii insa au o surpriza - Manua si un Zans maaare si extrem de fericit sa isi revada prietenii, mai ales pe Tacito. Motivul venirii acestora era sa ii avertizeze pe cei aflati la sanctuar de pericolul care ii pandea: Marele Sacerdot venea spre ei ca sa ii atace. Zans le povesteste cum Mosar si revolutionarii isi unisera fortele pentru a lupta impotriva Marelui sacerdot. Recuperasera castelul si atacasera sanctuarul de langa acesta, dar sacerdotul nu mai era acolo si din informatiile avute se indrepta pentru a ataca Sanctuarul Paradisului si pe cei aflati in el. Scopul acestuia era sa distruga masina timpului. Toata lumea ocupa posturile pentru a apara sanctuarul si masina. Zans ii spune printesei ca si tatal acesteia, regele, urma sa soseasca alaturi de ceilalti, dar ca acesta se simte foarte rau, vraja neputand fi rupta.
Situatia este foarte grava, iar tinerii inapoiaza lui da Bonta cele trei surse de energie nelimitata pe care acesta le montase pe Slaugi, dinozaurul robot si aparatul de zbor. Ei isi doresc ca planeta si locuitorii acesteia sa aiba o sansa. Nu pot sa stea indiferenti si sa fie responsabili de un astfel de dezastru. Este nevoie sa colaboreze pentru a evita un dezatru, iar inventatorul le promite ca imediat ce pericolul va fi eliminat ii va trimite inapoi in dimensiunea lor. Dottoressa se ofera sa il ajute pe inventator pentru a calcula mai usor coordonatele, iar Principessa are grija de copiii mai mici, care isi doresc foarte mult sa ajunga acasa.
In acest timp, Asso si-a dat seama ca trebuie sa salveze aceasta planeta, pentru ca daca ar fi incercat din nou sa foloseasca fara sa stie cum masina, aceasta ar fi putut distrusa si astfel ei ar fi devenit victimele cometei. Evident ca asta nu inseamna ca intre el si Capo nu sar iar scantei datorata acelei rivalitati eterne, insa sunt intrerupti de aparitia unor aparate de zbor care se indreapta spre sanctuar. Acestea purtau dinozauri de lupta si pe Marele Sacerdot... Burai si oamenii sai isi ocupa posturile pentru a putea riposta atacului armatei marelui sacerdot, timp in care da Bonta si Dottoressa lucreaza impreuna la stabilirea coordonatelor, si, datorita computerului, lucrurile decurg cat se poate de bine.
Mint incearca sa il vindece pe rege cu aparatul sau. Timp in care Preotesa Aliali insotita de Zans merg la Marele Sacerdot, vocezaurul intorcandu-se la ceilalti. Ea ii spune sacerdotului ca ii ajuta pe rebeli, pentru ca asa cum nu este bine sa repeti greselile trecutului, nu este bine nici sa nu privesti catre viitor. Amenintata cu moartea aceasta ii spune sacerdotului ca motivul pentru care se afla acolo este sa ii spuna despre pericolul in care se afla planeta. Insa marele sacerdot nu o crede si o acuza ca nu este loiala zeilor si ca a fost pacalita de inventator. Faptul ca in textul vechi si sacru (un fel de Vechi Testament) nu scria nimic de acest incident, il face pe sacerdot sa se indoiasca si mai mult de vorbele preotesei. Aceasta este salvata in ultimul moment de Zans si ajunge la timp sa ii anunte pe cei din sanctuar de iminenta atacului. Dar, ca si cand nu erau destule probleme, desi Dottoressa reusise sa determine coordonatele, o incarcatura de energie nelimitata lipseste, iar sanctuarul se afla sub asediu. Fara aceasta incarcatura este imposibila evitarea coliziunii.. Nici Asso, nici Nerd nu sunt vinovati de absenta acelei incarcaturi, iar timpul trece si celor care pazesc sanctuarul le este tot mai greu sa faca fata. Neavand alta solutie incearca totusi sa impiedice dezastrul cu cele 14 incarcaturi ramase. Desi a lovit meteoritul cel mare, energia insuficienta nu il poate distruge, asa ca operatiunea este amanata, pentru a nu consuma degeaba energia. Misiunea este din pacate un esec, iar o noua incercare este inutila, energia insuficienta nu poate distruge pericolul, iar odata terminate bateriile nu pot fi reincarcate. Nici afara situatia nu sta prea bine, primul baraj fiind spart, asa cum ii anunta Manua. Auzind ca lipsa acelei incarcaturi ii va ucide pe toti, Gatcha fuge, iar Principessa isi da seama ca micuta a luat incarcatura. In acest timp Asso si Serpente lupta alaturi de ceilalti pentru a incetini inaintarea atacatorilor.
Convinsa de Capo si Principessa, Gatcha le da incarcatura, dar tocmai atunci isi face aparitia Marele Sacerdot. Acesta le spune ca nu le va permite sa se intoarca pe planeta lor si le ia incarcatura. Principessa ii spune sacerdotului ca nu au nevoie de acea incarcatura pentru a se intoarce acasa ci pentru a opri meteoritul, dar evident, acela nu o crede. El este sigur ca tinerii au venit pe Noah ca sa faca rau, folosindu-se de tehnologie si cunostintele avansate pe care le au. El vrea sa il ucida pe Capo, dar Asso soseste la timp si il impusca. Dar, spre mirarea blondului, sacerdotul nu a murit ci continua sa mearga, ba mai mult, le distruge si armele. Capo isi revine si fug cu totii. Insa sacerdotul ii ameninta ca ii va prinde pana la urma.
Generalul Mosar si armata sa se apropie la randul lor de sanctuar.
Armata marelui sacerdot se afla acum in fata rebelilior si a tinerilor, asezati in dreptul Masinii timpului. Ei incearca sa ii faca pe atacatori sa inteleaga pericolul iminent. Sacerdotul se incapataneaza si o tine una si buna cu faptul ca totul este o minciuna si trebuie sa creada doar in el, ca reprezentant suprem al zeilor. Mai mult, vrea sa ii ucida pentru ca, spune el, acele fenomene (cutremurele si ploaia de meteoriti) reprezentau nemultumirea zeilor, care putea fi potolita doar prin purificarea acelui loc, acum pangarit.

Maine... ultimul episod.


38. Il veicolo del tempo è fuori uso






In limba germana:
via actualizare video italiana iulie 2017

0 comments :

Trimiteți un comentariu