miercuri, 22 decembrie 2010

Copilarim Advent - calendar 22 decembrie

Ieri mi s-a intamplat un lucru cel putin ciudat... ma tot gandeam despre ce sa scriu azi... si imi venea in minte mereu un film. Si m-am hotarat sa scriu azi despre acel film, apoi, seara am deschis televizorul - habar nu aveam ce film urma sa fie la tv - si stupoare!! Exact filmul despre care urmeaza sa va scriu astazi : Click!




Asa ca astazi, am sa va invit la film, daca nu l-ati vazut e o ocazie buna sa faceti acest lucru, daca l-ati vazut il puteti revedea. Mie mi-a placut de cand l-am urmarit prima data la cinema. Il consider unul dintre cele mai bune filme: e amuzant, induiosator... plin de lucruri din care avem ceva de invatat... Trebuie doar sa vreti sa vedeti ceea ce vrea sa transmita.

Filmul a aparut in 2006.

Distributie:
Adam Sandler, Kate Beckinsale, Christopher Walken, David Hasselhoff, Henry Winkler, Julie Kavner, mai mult pe imdb

Site oficial
Merita vizitat. Eu m-am distrat de minune... Este interactiv si practic va introduce in atmosfera filmului. Pentru impatimiti exista chiar si un joc.
Contine o multime de informatii, scene din culise, poze, scene care nu au intrat la montaj si puteti cumpara filmul de pe site.

Il mai puteti cumpara si de aici (cu subtitrare in romana).

Daca vizitand site-ul si urmarind trailerul pe care il voi pune mai jos nu v-ati convins daca merita sau nu sa aveti in videoteca voastra acest film, il puteti viziona online aici(cu subtitrare in romana), ca sa va faceti o idee, sau il puteti descarca de aici, cu subtitrare de aici.

via
Cat despre subiectul filmului... Nu as vrea sa va spun prea multe pentru ca este mai frumos sa descoperiti singuri. Dar, am sa va spun pe scurt care este actiunea si sper ca, urmarind filmul, veti prinde si mesajul/mesajele pe care le transmite.  
Spoiler:
Un arhitect dependent de munca. Doi copii, sotie frumoasa, parinti iubitori, catel... Clasa sociala - de mijloc. Vecini bogati, fiul acestora il sicaneaza cu noile achizitii pe care familia sa le-a facut. Seful la servici ii tot promite ca il face partener, asa ca el munceste si munceste si munceste, lasand pe mai tarziu familia. Intr-o seara pleaca sa isi cumpere o telecomanda universala, pentru ca este satul sa se tot incurce in nenumaratele telecomenzi pe care le are si vrea sa isi faca viata mai ... usoara. Gaseste o astfel de telecomanda intr-un magazin Beyond Este un prototip, pe care Morty i-l face cadou, numai ca acea telecomanda nu este returnabila (si spune eroul nostru: cine vrea sa returneze ceva ... primit/care a fost gratis). Telecomanda este intr-adevar deosebita: poate sari peste capitole din viata: certuri, boala, orice activitate care sta intre tine si ceva anume catre care te grabesti sa ajungi. Doar ca sarind peste ceva anume, telecomanda se autoprogrameaza, si, in viitor, va sari mereu peste acele lucruri. Practic, aflat pe pilot automat, corpul arhitectului trece prin toate evenimentele, dar el nu mai este prezent acolo, ca sa indure momente mai putin placute: raceli, certuri, asteptarea.. etc. Si astfel tot sarind peste capitole intregi din viata, il regasim fulgerator pe avocat la .. final. Si astfel, asemeni unui personaj dintr-o reclama la cereale, la capatul curcubeului va gasi fulgi de porumb, in locul aurului mult visat (asa cum spune, din nou, Morty). Cred ca filmul acesta trebuie vazut cat mai des, poate asa, macar pentru perioade scurte de timp, vom dezactiva pilotul automat, vom inceta sa ne grabim si ne vom bucura de viata si de cei dragi:).

0 comments :

Trimiteți un comentariu