duminică, 5 decembrie 2010

Anastasia -1997-

Astazi pornim intr-o calatorie animata fascinanta. Nu avem de-a face cu o printesa Disney, ci cu o adevarata ducesa: Anastasia. Despre fiica Tarului Nicolae al IIlea al Rusiei, s-au scris multe - atat in cartile de istorie, dar mai ales in legende care au circulat si, conform carora, atunci cand familia sa a fost ucisa, tanara ar fi supravietuit. Daca vreti sa cititi mai multe despre ducesa, gasiti pe wikipedia un articol interesant aici (in limba romana). Iar pe aceasta pagina veti gasi in limba engleza un articol interesant despre film, realitate (istorica) si legenda.
S-au realizat numeroase ecranizari avand la baza povestea ei. Cea mai frumoasa a fost, cel putin din punctul meu de vedere, productia animata aparuta in 1997, realizata de Don Bluth si Gary Goldman. Produs in studiorile Fox (Twentieth Century Fox Film Corporation), filmul beneficiaza de o distributie foarte reusita (ma refer la voci) asa cum puteti vedea mai jos (Via imdb)

Distributie:

Anastasia ....... Meg Ryan, Kirsten Dunst
Dimitri ....... John Cusack
Vladimir ....... Kelsey Grammer
Rasputin ...... Christopher Lloyd
Bartok ...... Hank Azaria
Empress Marie ....... Angela Lansbury

mai mult...

Departamentul de creatie:- despre acesta puteti citi mai multe aici




Coloana sonora:

Unul dintre cele mai cunoscute cantece este "Once Upon a December" - si eu prefer varianta interpretata de Angela Lansburry. O alta piesa pe care probabil ca o cunoasteti este "Journey to the Past".Coloana sonora a fost compusa de Stephen Flaherty, versurile scrise de Lynn Ahrens, cu exceptia piesei "Cinderella" (compusa de Sergei Prokofiev).

Trailer:


trailer via ChiefBrodyRules

Sper ca va place trailerul de mai sus - mi s-a parut foarte interesant, mai ales ca prezinta si elemente de animatie care tin de partea de productie a filmului. Alte date interesante legate de film puteti gasi aici si aici (in engleza). Si mai jos urmeaza inca un trailer:


trailer via MeiilinG
Puteti cumpara soundtrack-ul filmului de aici (amazon), iar de pe site-ul oficial puteti cumpara dvd-ul cu filmul (sunt trei variante)de aici. Mai puteti cumpara filmul de aici (pretul este 39.90 ron) . Si ca sa va convingeti ca merita, puteti viziona mai jos online via filmul:
via trilulilu (dublat in romana)
Sau aici, cu traducere in limba romana (mie mi-a mers server 2). Noi va recomandam sa vi-l adaugati in videoteca, mai ales ca aveti de unde il procura :). Spoiler/Rezumat: Cat despre acest lucru, nu as vrea sa va stric placerea de a urmari filmul cu sufletul la gura, asa ca daca nu doriti sa stiti prea multe, sariti peste acest mic rezumat. Am vazut filmul prima data in 1998, pe caseta vhs primita in dar de Mos Nicolae -al carei complice am fost in acel an. Am privit filmul trasportate cu totul pana la scena cand Ania ajunge in palat (si unde, pe caseta noastra se repeta cateva imagini - acum pe ea scria ca e originala, era in tipla, dar mai stii?:P) - unde pentru cateva minute am fost intrerupte, dar apoi firul s-a reluat la fel de fascinant ca si pana atunci. Este o lume de basm, in care pana si cele mai triste lucruri pot fi "suportabile" - pentru ca, pentru cei care nu stiu, legenda, istorie sau basm, povestea Anastasiei si a familiei sale, este una tragica. Calatorim intr-o lume feerica asa cum spuneam: sali de bal minunate, o familie fericita si frumoasa distrusa pentru totdeauna, supravietuire, vise, calatorii cu peripetii si reintalniri nesperate. O poveste de dragoste plina de gingasie, prietenii adevarate care te ajuta sa treci peste momentele grele si sa te regasesti in marea uitarii. Fiica cea mica a Tarului reuseste sa scape cu viata din calea blestemului aruncat de Rasputin - in desen un personaj malefic, care isi vinde sufletul pentru a obtine puteri magice si a distruge. Dar, isi pierde memoria. Dupa un timp petrecut intr-un orfelinat, ea pleaca pentru a-si regasi identitatea. Intalnirea cu Dimitri o va face sa porneasca spre Paris. Pe drum insa, Ania incepe sa isi reaminteasca diverse lucruri si Dimitri isi da seama ca ea putea fi chiar adevarata Anastasia. Dar oare bunica sa o va recunoaste?

0 comments :

Trimiteți un comentariu