duminică, 19 decembrie 2010

Copilarim Advent - calendar 19 decembrie

Buna!! Asa cum spuneam, suntem pe ultima suta de metri cu pregatiri, peste pregatiri, peste pregatiri... Eu una stau foarte prost cu timpul.. Cadourile nu sunt inca gata, curatenia in toi... Bine ca am reusit sa rezolv problema cadourilor la concurs:D. I'm happy. Si ca veni vorba de acest amanunt... Aseara am terminat cu rochita pe care voiam sa mi-o fac pentru Craciun... si adevenit o vestuta, pentru ca nu am mai gasit material :)). Si cum simteam nevoia sa fac ceva distractiv am realizat un fulg, din fire de lana pe care le mai aveam, in noante de bleu... si cum fulgul acela cerea parca sa fie asociat cu fulgul nostru viu - DODO - a aparut o... caciulita noua.




Fulg de zapada
Am folosit:
-croseta mica de metal 1.0 (pentru fulg ) si croseta 6 (e noua:P)- 6 mm pentru caciulita
-fire albastre diverse, alb si bleu deschis ( 80%acryl, 20%wool made in Turcia pentru “Alexander” LTD, Kjustendil)
Modelul este ca si cazul bascutei din setul de toamna despre care puteti citi aici (contul nostru de pa ravelry) sau aici (pe blog) realizat de mine. Este a treia caciulita pe care i-o fac alintatului de langa mine (da, ma asista cand scriu si va saluta.... si se asigura ca a iesit bine in poze... haha) si spre deosebire de prima are un alt sistem de prindere. Promit sa va arat cum a iesit si cea de-a doua bascuta cat de curand.

Am prins fulgul cu putina lana alba, mai pufoasa de centrul caciulitei.

Sistemul de prindere este o banda care este lucrata dintr-o parte in cealalta. Avantajul este ca atunci cand se scutura, nu ii cade caciulita:P.

Caciulita seamana putin cu cele purtate de jockey... :)).

Este prima la care am lucrat pornind de la un cerc si am omis sa scriu modelul in timp ce il faceam:)).

Am folosit o combinatie de DC, HDC, SC, 2HDCTog... Cam de toate. Caciulita a fost lucrata dintr-o bucata ( adica nu am facut-o din mai multe parti, este una singura).

Nota: DC - piciorus dublu, HDC - jumatate de piciorus dublu, SC- piciorus, 2HDCTog- 2 jumatati de piciorus lucrate impreuna (o scadere)... Am sa revin dupa ce voi scrie si despre cea de-a treia palariuta si cu modele daca este cineva interesat:).

2 comments :

Diana spunea... [Raspunde]

Ce dulce eeeee! <3 Un fulg de nea pe un fulg de nea! Potriviti la fix! :)
Dada, crosetatul... DC, HDC. Imagineaza-ti ca privesc in X! :) Esti o talentata - ti-am mai scris!
Spor la toate ce le ai de facut! Pupici! <3

copilarim spunea... [Raspunde]

@Diana Haha :*. Eu am invatat termenii acestia de pe net. :) La scoala abia incepusem sa facem lantisor si snur ca na.... s-au demodat toate incepand din 90. Si totusi noi am mai prins ceva lucru manual... altii deloc.
:p.

Ma bucur ca iti place fulgusorul mic :D.

pupic

Trimiteți un comentariu