vineri, 24 decembrie 2010

Copilarim Advent - calendar 24 decembrie

Azi este Ajunul Craciunului. Am o colinda frumoasa, frumoasa pentru voi, care mie imi aminteste de copilarie:). Era o vreme cand imi doream de sarbatori un cos de portocale... hehe si erau foarte bune si proaspete si sanatoase si rare. Dar cand erau, erau, vorba aceea. Asa ca va colind:

Foaie verde portocala,
Noi suntem copii de scoala,
Si-am venit sa colindam
Pe la case sa uram

Buna dimineata la Mos Ajun
Ne dati ori nu ne dati?
Ne dati ori nu ne dati?
Ne dati, ne dati?

Si, mai apoi vine si partea a doua a colindului. L-am despartit, pentru ca simteam nevoia sa subliniez prima parte care era practic colindul de baza al unui copil care numai de scoala nu era:)) (asta doar daca se hotarasc sa faca scoala obligatorie sub 4 ani).

Am venit şi noi odată
La mulţi ani cu sănătate
Domnul Sfânt să ne ajute
La covrigi şi la nuci multe!

Bună dimineaţa la Moş Ajun
Ne daţi ori nu ne daţi?
Ne daţi ori nu ne daţi?
Ne daţi, ne daţi?

Si, revenind la ultima fila din calendarul nostru advent pe 2010, ne intoarcem cu gandul la prima fila: impodobim bradul. Cu ajutorul vostru, pentru care va multumim, anul acesta avem un brad special, cu globuri primite de la prieteni:



Si pentru ca am inceput colindandu-va cu primul meu colind de mic copil, am sa termin cu o poezie pe care i-o recitam dintr-un colt (creativ) mosului cu barba alba si veste lui tata (i-a imprumutat-o sa nu ii fie frig). Si nu ma intrebati cati ani aveam.. vreo 2, poate mai putin, insa imi amintesc si acum, poezia cu braduletul... cu intonatie si coregrafie. Si daca pe ultimele doua nu le pot reproduce prin scris, poezia o aveti mai jos. Sarbatori Fericite, cu multa sanatate, iubire, bunatate si fericire sa aveti!!!

Bradulet, bradut, dragut,
Ninge peste tine!
Haide, hai, in casa mea,
Unde-i cald si bine

Pom de Anul Nou te fac,
O, ce bucurie,
Cu beteala am sa te-mbrac
Si stelute, o mie!

2 comments :

KaBea spunea... [Raspunde]

Multumim frumos de colinda si iti dorim un Craciun bogat si frumos.Pupici.

copilarim spunea... [Raspunde]

Craciun Fericit :*!!

Trimiteți un comentariu