joi, 16 februarie 2023

Accesoriul de par pentru Rukkusu si Pernuta cu Om de zapada (S7/52)

Buna!
Azi de dimineata am terminat puzzle-ul de 1500 de piese. De bucurie, m-am ambalat si am facut si tema a treia de la transformări creative de februarie 2023 . 😂😂😂😂

Dar sa o luam cu inceputul. Azi noapte am facut noapte „alba”. Pana pe la 5 am stat -  noroc ca am avut puzzle-ul asta mare si am mai pus o piesa... am mai privit cu lupa, cu lanterna. In fine. Inconstienta celor care arunca pe canal chimicale este, se pare, fara limite. Maine se face o saptamana de otravire / intoxicare cu nu stiu ce gaz infect (care miroase a o combinatie de acetona, freon de la aparetele de aer conditionat si .... aurolac). Probabil va intrebati de unde stiu cum miroase aurolacul? Am avut ocazia sa trec pe langa oameni care inspirau din punga ... In fine.

M-am trezit de dimineata cu acelasi miros infect - tot holul miroase daca te apleci. Si am venit direct la puzzle - l-am terminat (mai aveam vreo 5 portiuni  neterminate, ultima de doar doua piese, care mi-a adus ca bonus o surpriza - dar despre asta, va voi povesti cu ocazia prezentarii puzzle-ului. Dupa care, de bucurie, am zis zis ca e cazul sa fac si pernuta macar. 


Pe mine lucrul de mana m-a salvat, va spun sincer. Lucrul de mana, cititul, creatul in general (desen, crosetat, blogul), animatiile japoneze, muzica... si jucariile. Dar lucrul de mana e .. ca sa zic asa, sfant. Ma face sa ma simt foarte vie.

Am renuntat la toate planurile facute initial (A, B) si am aplicat metoda ..... „atentie feriti-va cauta Rux materiale de creatie”. :))))) Si toate lucrurile din casa incep sa tremure de spaima (ah, stai - spaima lor era Ralu - cand era mica a ciopartit niste chestiuni si de atunci o tin minte.. haha). Lasand gluma, am cautat o alternativa. Din fericire, am primit acum ceva timp de la Stef, niste sosetele foarte simpatice, ce aveau mici defecte din fabrica - dar altfel super ok pentru creatie. Si, tot din fericire, am avut inspiratia sa imi pun cateva la indemana, in decembrie (voiam sa ii fac ceva hainute lui Rukkusu si nu am mai apucat).


Am ales o sosetica bleumarin, cu Oameni de zapada si fulgi - asa ca de final de iarna. Am taiat din soseta din partea de sus, pentru ca iesea perfect de o pernuta potrivita pentru Rukkusu. Pe fata are un om de zapada si doi fulgi si pe spate inca un fulg.


Teoretic, proiectul nu a fost unul cu un grad sporit de dificultate - daca trecem cu vederea faptul ca dupa ce am taiat, fiind sosete calduroase (din acelea pline pe interior) m-am umplut de scame :)) si am reusit sa il termin relativ repede.
Am cusut partea de jos punand materialul pe dos - intai am festonat (pentru ca are tendinte de desirare...) si apoi am mai cusut o data drept. Am intors lucrul si am bagat in interior marginea de sus, ca sa vad cum arata - nu eram inca hotarata cum voi face - cu pui de perna inauntru, umplutura direct, daca pastrez sau nu marginea..


Pana la urma am decis sa tai marginea (am lasat totusi putin din ea si la perna tocmai in ideea ca se va destrama mai putin - vorba aceea  „teapa”, tot s-a destramat dar, intr-adevar, mai putin). Am umplut cu puf din perna (puf.. nu e puf ca e umplutura aceea sintetica) si apoi am cusut cu punct ascuns partea de sus.


Fiind material de soseta, nu sta chiar drept, dar cusatura chiar arata bine. Sunt fericita ca a iesit - ma intrebam daca sa o mai impodobesc cumva, dar am renuntat. Mi s-a parut ca e perfecta asa, simpla.
Din marginea de sus am facut un fel de banderola pentru Rukkusu. Sunt foarte happy ca acum ii sta si ei bretonul :))). Cred ca nu am mai vazut-o cu breton de cand am primit-o si avea pe cap o banda de plastic care ii tinea parul. 
Si ei ii plac si banderola si pernuta. Este foarte incantata! Desigur, as putea sa inscriu banderola la proiectul „fii creativ!” dar... nah. Am niste planuri si acolo (A,B,C.. hahaha) si sper totusi sa imi reuseasca macar acolo.


Am facut si cateva poze intr-un decor de iarna - Rukkusu a tinut sa isi aduca taburetul si covorasul :))). Si, dupa ce i-am aranjat bretonul, s-a asezat sa pozeze.


I-am zis ca totusi pernuta este vedeta acestui articol si... s-a  conformat. Ba chiar a insistat sa o testeze - e foarte confortabila, nu doar dragalasa.



Si, cu siguranta, nu este asa stramba ca in poze :)). O aranjasem, dar fix cand faceam ultimele poze, a intervenit un factor perturbator, asa ca am mers pe repede inainte:




Tocmai am observat ca incarcasem pozele de doua ori in articol 👀. Ca sa vezi. Cred ca de la masca 😅 - nu am vazut ca se incarcasera deja pozele, la asta ma refer. Ah da... eu port esarfa (masca) din 2009. Mascuta aceasta coreana o am din ... 2016 (Miercurea fara cuvinte " Iepurasi dragalasi cu mesaj "). Are un pepenas pe ea. 


Si ultima poza, de final (cea mai faina, daca este sa ma intrebati pe mine). Ceea ce se vede in spate este o minune de puzzle pe care l-am facut cu Mami la finalul lui ianuarie. E inramat, asa ca o sa ii fac si lui loc, zilele acestea (pana la finalul lunii, sper) - ca sa il admirati. Cred ca o sa va placa si voua  foarte mult.
Ja ne!!

16 comments :

Suzana spunea... [Raspunde]

Minunata galeria de imagini. Faina costumatia lui Rukkusu, dar si puzzle-ul. E tare frumos! Esti sigura ca omul de zapada nu vrea sa iasa din peisaj si sa ajunga la zapada?
Pupici si noapte buna, draga Rux!😘❤️

MNiko spunea... [Raspunde]

Chiar trăgeam cu ochiul la decor să văd cât mai mult din puzzle.
Super simpatică și drăgălașă pernușa cu omulețul de zăpadă. Iar lui Rukkusu îi stă foarte bine cu bentița și cu breton.
Felicitări!

copilarim spunea... [Raspunde]

@Suzana si mie mi-a placut tare mult - mi-a infrumusetat ziua. :)
Este superb puzzle-ul. Si.. l-am prins fix pe ultimul.
Eu stiu? POate ca ar vrea :D. Si de ce nu, doar la zapada este locul lui :D.Pupici cu drag!! :*

copilarim spunea... [Raspunde]

@MNiko este absolut de poveste - cam in genul celui cu trenul. O sa povestesc si despre el cat de curand :D.
Si mie imi place pernuta. Ma tot gandeam daca sa ii pun margelute pe margini - dar apoi mi-am zis ca e totusi pentru papusa si nah, sa nu o deranjeze la somn, vorba aceea. Haha.
Bentita voiam sa o fac initial pentru mine, Dar e mult mai potrivita pentru ea. Hihi

Iti multumesc. Pupici!!!

fiordaliso spunea... [Raspunde]

Pernuța e foarte frumoasa, act trebuie să faci și o cuvertura asortată :)
Pernuțele cu mărgele și năsturași îmi plac doar in fotografii, cat or fi ele numai pentru decor tot ajung sa mă sprijin de ele și se activează prințesa cu bobul de mazăre :))

copilarim spunea... [Raspunde]

@fiordaliso :D cam greu... sac de dormit poate :))))). Desi poate gasesc ceva material care sa se potriveasca :))).
Si tie la fel? Bine .. ceva asa mititel decorativ mai merge dar altfel - poate ca ar trebui totusi sa imi fac o perna din asta ca vreau boabe de mazare :)))))).

Pupici cu drag!!

MNiko spunea... [Raspunde]

@copilarim
Sincer, fără mărgeluțe. Arata foarte bine așa cum e acum.

copilarim spunea... [Raspunde]

@MNiko da - asa ramane. Pentru viitor insa, cred ca mi-ar placea sa fac o pernuta de ace,, cu niste fulgi albi de nea din margele. Daca nu, macar am notat ideea :))).

Mihaela Toilă spunea... [Raspunde]

Drăguță pernuța lui Rukkusu! Îi vine bine și banderola, iar puzzle-ul este tare frumos!
O seară frumoasă! Pupici

copilarim spunea... [Raspunde]

@Mihaela Toilă ma bucur ca iti place :*!
Si de banderola m-am bucurat ca am reusit sa o fac:D
Puzzle-ul - ei bine, maine povestesc despre el . Este chiar frumos. O lume de basm, inspirata din vremuri care chiar au existat.
Pup cu drag! Numai bine iti doresc si eu tie :)

Rajani Rehana spunea... [Raspunde]

Beautiful blog

copilarim spunea... [Raspunde]

@Rajani Rehana Thank you :)!!
Have a great day!

prietena-japoneza spunea... [Raspunde]

Pe zi ce trece, Rukkusu mă uimește cât este de dulcică în orice decor și cât de repede acceptă noile relații ! Puzzle este de vis ! Rukkusu cred că va umbla acum cu mai multe după ea: beretuța, gentuța, pernuța, covorașul, taburetul...nu îmi pot imagina cum se va descurca cu toate...cred că va avea nevoie de un colțișor al ei...😃
Pupici ❤️

copilarim spunea... [Raspunde]

@prietena-japoneza ai dreptate. :*
Chiar i-ar trebui. :)
Pupici cu drag :*

Diana spunea... [Raspunde]

Frumoasa pernita! ❤ Perfect potrivita intr-o cabanuta ridicata la liziera unei paduri de brazi, pe o sofa asezata langa fereastra. 😊

Bentita ii vine bine; e frumusica si uitla - ii tine de cald la sinusuri. ❤
Si puzzle-ul e tare frumos! (mi-a venit in minte povestea "Fetita cu chibrituri"... habar n-am de ce, pentru ca un puzzle e veselie, armonie)
Seara frumoasa iti doresc, cu drag! Pupici! ❤ ❤

copilarim spunea... [Raspunde]

@Diana da.... de vis ar fi!!

Da :))) bentita (initial voiam sa o pastrez pentru codita mea... haha) - ii tine mai ales bretonul la locul lui :D.

Ma bucur ca iti place puzzle-ul! Ma gandesc ca poate ai vazut o animatie / citit o carte cu ilustratii de acest tip? E posibil..?

Iti multumesc mult :* Si eu iti doresc la fel :*

Trimiteți un comentariu