vineri, 10 februarie 2023

Covoras - o carpeta portocalie. S6/52


Buna!
Cea de-a doua tema propusa in Calendarul Transformarilor Creative din februarie este covoras. Pe principiul voiam sa fac ceva ... si a iesit altceva, am facut o carpeta. 😂

Am avut un ghemulet de fir portocaliu (am lucrat cu el cand am facut cornetul de inghetata (  Miercurea fara cuvinte - Unind elementele de baza cream personaje Amigurumi. ) si, pe cand ma apucasem de gentuta (Gentuta (Tolba pentru Praful Magic) S5/52), mi-a atras atentia si  m-am trezit crosetandu-l ca pe o carpeta rotunda.


Apoi am realizat ca am uitat sa fac poza dinainte de a ma apuca de lucru... :))). Asa ca, m-am oprit am asezat-o pe Rukkusu cu picioarele pe cat reusisem sa lucrez, i-am dat si firul rosu (recuperat de la cutia de fursecuri de casa trimisa de Ralu, prin parinti, pentru Buni) si am facut poza. 

Firul portocaliu este de la o patura maaaaaare de tot, crosetata. Patura care a devenit paturi, pe principiul - din una faci doua.  Adica am desfacut cam pe la jumatate si acum avem doua paturi si cred ca mai erau si cateva patratele pentru perna.. dar nu mai stiu foarte sigur, pentru ca pe acelea le desfacuse Mami cred, inainte. Patura aceasta maaaare am primit-o prin anii 90, nu este facuta de noi. Dar e fabuloasa. (Nu ma puneti acum sa intru in dulap sa fac poze, pentru ca efectiv nu pot... 😅, dar cand voi avea ocazia, sau daca gasesc o poza cu ea inainte sau dupa transformare, o voi adauga).




Proiectul acesta a fost clar din categoria relaxare. Pur si simplu am crosetat.... pana am ajuns la capatul firului - mai aveam o latura din cele 6, asa ca am adaugat firul de la Ralu. Dupa ce am facut latura respectiva am mai facut un rand de picioruse alunecate... si apoi cu restul de fir m-am jucat putin cu acul...

A iesit o carpeta rotunda draglasa, numai buna de adaugat in casuta papusilor. Firul este de asa natura incat o face sa fie exact ca si un covoras in miniatura.



Rukkusu a fost foarte incantata! Ii plac cele doua obiecte de mobilier - vrea casa :))). Am impacat-o deocamdata cu o priveliste cu brazi - un puzzle mai micut, care, daca era mai putin lat, incapea intr-o rama de A4. O sa va povestesc si despre el...alta dara.

Ja ne!!

14 comments :

MNiko spunea... [Raspunde]

Mi-a atras privirea puzzle-ul, recunosc. Chiar vroiam să intreb de el, dar o să astept detaliile cand le vei publica.
Îmi plac și covorașul carpetă, dar mai ales tamburelul. Rukkusu chiar pare foarte încântată de ambele și cred că așteaptă cu nerăbdare și alte piese de mobilier sau de decor. (O pernuță ceva?)

copilarim spunea... [Raspunde]

@MNiko Era sa il fac bucatele pe dl puzzle cand am facut pozele (de fapt spre final... haha) ca nu este lipit. Am riscat putin pentru poza. Tot speram sa il si inramez de-aia l-am mai amanat cu prezenta pe blog.

Ma bucur ca iti plac :D si ea e incantata. Normal ca vrea pernuta... (si nu numai)... De fapt si eu vreau pernuta.. dar sa vedem ce va iesi pana la urma :))). Stai ca tocmai mi-a mai venit o idee sa o notez inainte sa dau stingerea.
Pupici!

Suzana spunea... [Raspunde]

E o combinatie de culori deosebita! Sunt convinsa
ca a fost apreciata la justa valoare!
Iar puzzle-ul este minunat ca tablou!
Bravo, Rux! Pupici si weeken placut!😘❤️

fiordaliso spunea... [Raspunde]

Covorasul tau parca e o portocala! E atat de vesela culoarea!

copilarim spunea... [Raspunde]

@Suzana cand eram mica, am avut un covor lucrat, de iuta, cu portocaliu. Era tare frumos - il iubeam. Cred ca de aceea am fost tentata sa transfrom firul acesta in carpetica.
Ma bucur mult ca iti place si puzzle-ul - era cat pe ce sa il fac ... bucati :))). La final.

Iti multumesc mult! Imbratisari cu drag :*

copilarim spunea... [Raspunde]

@fiordaliso sa stii!! Si m-a salvat firul de la Ralu :)))) . Chiar ar trebui sa ii zic :))).

Pupici cu drag :*

Stef Rof spunea... [Raspunde]

Cum să nu fie încântată Rukkusu, când în spatele ei se află o asemenea priveliște! 😇
Mă mai găsesc dacă nu cumva ți-oi lua eu "portocala aceea". Numai bine iar sta ceștii mele de ceai, pe ea.😁
Felicitări pentru răbdare, dar și toate aceste proiecte superbe! 😇

copilarim spunea... [Raspunde]

@Stef Rof :D
iti multumesc mult si ma bucur ca iti plac!
Cana vrea o portocala? :)))) Sa nu fie geloasa „Portocala” ca are concurenta cu atata portocaliu in jur :))). Si eu m-am gandit ca ar fi puna si pentru suport de canita.. dar cred ca ea ramane ca si covoras - si canitei ii facem alta... portocala :)))

prietena-japoneza spunea... [Raspunde]

Cum să nu fie încântată Rukkusu ? Și mie mi-ar place ceva așa frumos lucrat, plus culoarea optimistă !
Descopăr că Rukkusu este și cu gentuța - a dormit cu ea (surioara mea, când avea un lucru nou, dormea cu el 😃 )?
Pupici ❤️

copilarim spunea... [Raspunde]

@prietena-japoneza nu se mai deslipeste de gentuta :)))). A pus-o sub haina groasa, ca sa se asigure ca o are mereu la ea (are praf magic inauntru si asa poate pluti prin casa oriunde isi doreste :))))))
Si eu vreau asa un covoras :)))
Pupici ❤️

Mihaela Toilă spunea... [Raspunde]

Ce culoare veselă are carpeta ta! E foarte frumoasă!❤️😘

copilarim spunea... [Raspunde]

@Mihaela Toilă ma bucur ca iti place si tie. :D
Iti multumesc!! :*

Diana spunea... [Raspunde]

Frumoasa tare carpetica lui Rukkusu! Incet, incet, va avea mobilier si decoratiuni macar pentru o cabanuta la... liziera padurii de brazi. 😊

Portocaliu e intre culorile mele preferate. (mi-au stricat cheful de a purta portocaliu aia de la PeDeLe, dar acum mi-a trecut - un pic, ca-mi tot amintesc de acei derbedei)
Saptamana cat mai buna iti doresc, Rux! Pupici cu drag! ❤

(incetisor, sper sa recuperez ce-am pierdut din postarile pe blog ale prietenilor din mediul virtual)

copilarim spunea... [Raspunde]

@Diana ma bucur tare mult ca iti place! Foaaaarte incet se intampla lucrurile, raportat la cat de repede trece timpul :O. Dar... ne straduim.

Sa stii ca si mie mi s-a intamplat uneori sa nu mai pot suporta o culoare, un simbol... din aceleasi motive. Dar mai ales nu pentru ca nu imi placeau.. ci pentru ca oamenii puneau egal intre mine si anumite „curente” sa le zicem asa,generalizand. De aceea, desi sunt un om care intelege multe, ca sa zic asa, inca ma enervez cand anumite grupari pun mana abuziv si isi insusesc simboluri, care ar trebui sa apartina tuturor.

In fine... Incerc sa nu mai dau importanta ... ca si asa, de unde atata energie? :)) Dar tot e nedrept.

(iti trimitem pupici si iti dorim sa mearga bine si laptopul si tot :*)

Trimiteți un comentariu