sâmbătă, 11 februarie 2023

Curs Amigurumi - Domestika - Principe del Crochet - Design & Creation (U4)


Buna!

Sambata este pe sfarsite si... zau, ce zi frumoasa a fost! Dar nu stiu cand a trecut. Pur si simplu, nu stiu. Ma gandesc ce sa imi fac de mancare in seara asta. Mai bine, nu ma mai gandesc :)))).

Sa revin la subiectul de astazi - ce am mai facut la cursul amigurumi. Ei bine, probabil ca deja stiti despre ce a fost vorba in primele 3 capitole de curs. Daca nu, puteti citi si vedea aici:

In cel de-al patrulea capitol am avut muuuult de lucru. Mai precis, toate componentele necesare crearii rinocerului amigurumi.
Au fost 3 sectiuni principale, subimpartite (primele doua) in mai multe parti. Mai intai, am lucrat corpul - pentru acesta au existat doua filmulete suport. 





A fost foarte interesant sa lucrez un corp cu o astfel de forma. Evident am documentat putin lucrul, pentru ca este necesar si pentru curs - ca un fel de tema :). Si asa va pot arata si voua.

A urmat a doua parte: capul - unde am avut de-a face cu o forma usor patratoasa, cornul, unde am explorat posibilitatea de a crea curbe si, desigur, codita, urechile si piciorusele:





Cand am adaugat umplutura la cap, am inaugurat si un nou instrument de lucru: acul pentru impaslit (mi-am luat cand am cumparat fire - culmea imi lipseau cativa lei pana a putea avea transport gratuit si intrasem sa vad daca nu au bagat cumva nasturi, cand, am dat peste acele de impaslit). Autorul cursului, Marcelo Javier, recomanda sa folosim acest ac atunci cand avem portiuni care nu se inchid si riscam sa ne stea umplutura „in cale” atunci cand vrem sa incheiem un proiect. desigur, merge si fara - adica eu am lucrat ani de zile fara sa fac acest pas, dar trebuie ceva mai multa atentie .. Atentie trebuie si la manipularea acestui ac :)))) - desi, va spun sincer, a fost chiar amuzant si relaxant cand am testat eficienta procedeului pe capul rinocerului.

In fine, iata si a treia parte - aripioarele... Ihhhh.. Da. Va trebui sa va inarmati cu ceva mai multa rabdare, dar rezultatul va merita.


Acum mai ramane sa trec la urmatorul capitol - asamblarea, decorarea... alea-alea (ca sa rimeze). Imi propusesem sa fac azi acest lucru (ha ha ha ha ha...... ha). Poate reusesc sa vizionez macar materialul de curs... ehhhheeee.

Ja ne!!


8 comments :

Suzana spunea... [Raspunde]

Ma intreb de ce au ales un astfel de animalut? Se putea experimenta pe el mai mult? E putin atipic subiectul!
Spor la cursuri, draga Rux! Si o duminica cat mai placuta!😘❤️

copilarim spunea... [Raspunde]

@Suzana Hm... posibil sa fi ales propunerea lui Marcelo, tocmai pentru ca este ceva deosebit, neobisnuit. Se poate invata foarte mult pe el - mai ales cineva care nu a mai crosetat, va avea foarte multe de invatat, dar si cei care au experienta vor gasi proiectul ofertant.
Iti multumesc mult. Pana la urma am reusit sa il finalizez - dar tot vreau candva saptamana viitoare sa fac si un proiect al meu, de curs, in care sa aplic cele invatate.

Pupici cu drag! Minunata duminica sa avem :)!!

Carmen spunea... [Raspunde]

Cata rabdare ai Rux! Te admir! Eu prefer doar sa privesc cand si cand la creatiile tale! Multa inspiratie! Cu mancarea zic o supa si o salata. Pupici. O duminica cu odihna, zic!

copilarim spunea... [Raspunde]

@Carmen adevarul este ca ma relaxeaza. Problema e ca nu am lumina buna - si ma resimt si ... e foarte stresant cand esti mereu intrerupt :))).
Dar in rest, tare mult imi place - pentru ca e cea mai prietenoasa metoda (pentru mine ) de a crea. Asa cu modelajul - din cauza materiei prime) e complicat - desi tare mi-ar placea. Mai incerc din an in paste sa fac un aluat cu sare, dar nu e chiar acelasi lucru...

Supa si salata suna minunat - chiar as manca o salata buna de andive, sau salata din aceaa cruda - dar din pacate nu le mai tolerez :(

Multumesc mult!! Duminica faina si din partea mea :* Pupici!!

prietena-japoneza spunea... [Raspunde]

Observ că Rukkusu te ajută ! Bine că rinocerul este din bucăți - așa se va obișnui cu el !!!
Spor în activitate 👍
Pupici❤️

MNiko spunea... [Raspunde]

Doar uitându-mă la tine îmi vine să mă apuc de croșetat, dar știu că nu va dura mult, doar pănă voi redescopri că nu e pasiunea mea. Dar îmi plac mult jucăriile ce se pot crea cu aceasta tehnică. Spor la curs.

copilarim spunea... [Raspunde]

@prietena-japoneza hihi - da, multe bucati... :O :)))))
Iti multumesc mult! Ma ajuta mereu :)
Pupici!!

copilarim spunea... [Raspunde]

@MNiko :D - cunosc sentimentul. Cred ca motivul principal este fapul ca ne place lucrul de mana si ne dorim mereu sa cream cate ceva. Eu mi-as dori sa pot face mai multe lucruri - doar cala unele imi este putin mai greu , trebuie sa gasesc alternative, cai ocolite (ca la modelajde exemplu... hahahahah - ma tot gandesc sa fac un aluat cu sare, am o mica restanta nerezolvata :)).
Si mie imi plac mult - tare mult.Iti multumesc. mai am cum s-ar spune un pas, ca asa simt eu nevoia nu ca ar fi ceva impus.
Pupici!!

Trimiteți un comentariu