duminică, 12 februarie 2023

Curs Amigurumi - Domestika - Principe del Crochet - Design & Creation (U5)

Buna!

Stiu ca ieri seara ma aratam sceptica in ceea ce priveste incheierea proiectului, cu toate acestea.... am reusit!!! 😍 Asa ca astazi va voi prezenta un domn rinocer finalizat si capitolul 5 al cursului. Inainte de toate, va reamintesc care au fost celelalte capitole, despre care am povestit deja:

Cursul este creat de Marcelo Javier si, daca va doriti sa invatati sa crosetati, este cu siguranta, un bun punct de pornire - are acest baiat o rabdare de a explica si arata exact cum se fac anumite puncte.... Mi-a placut mult! Adica pentru mine a fost relaxant sa privesc materialul video si, cum am mai spus, au fost si cateva trucuri si chiar un punct nou pe care le-am invatat.

Prima parte a capitolului cinci este dedicata asamblarii... „Spaima” amigurumi :))). Evident glumesc. Dar e si un strop de adevar - mai ales la obiectele formate din multe particele, poate fi o adevarata provocare s ale cosi... unde trebuie. 

Pentru prima data m-am folosit de foarte multe bolduri - chiar a fost nevoie la acest proiect, pentru a putea stabili locul fiecarei particele (noroc cu boldurile de la stef si cele doua floricele de la Alexutza). M-au ajutat foarte mult. In curs avem o referinta catre un mod de coasere si Marcelo ataseaza capul rinocerului de corp, asa ca putem vedea inca o varianta de a coase. Mi s-a parut interesant.


Desi Marcelo ne incurajeaza sa experimentam cu modelul oferit si sa il personalizam cum ne dorim, am incercat sa urmez cat mai fidel ceea ce a lucrat - pentru ca de-aia mi-am luat cursul pana la urma :)))). Data viitoare probabil ca voi mai schimba una, alta.... dar momentan, excluzand cromatica (n-am avut mustar asa ca am ales un gri), am incercat sa urmez cat mai fidel liniile trasate de curs.


Tocmai de aceea, am ales sa il decorezcu modelul botanic / floral .... Incercand sa creez o curba cat mai asemanatoare cu cea prezentata la curs. Am folosit fir la fel cu cel din care am crosetat - yarnart, dar am impartit in doua (in loc de 4 fire cat are deobicei, a avut doua - cam ca la mouline-uri, cand brodam, ca sa zic asa). Am folosit un verde kaki frumos:






Aceasta „cicatrice” - este de fapt o feriga (lol), realizata cu tehnica Lazy Daisy Stitch. Mi s-a parut foarte dragut! .... In fine, a doua oara, ca prima a fost dezastru - firul prea subtire (un fr de ata ceva mai gros, dar prea subtire) si lumina chioara ... Dar ramane intre noi :)))). Nu, nu am poze cu acea varianta. 😂



Broderia este doar pe o parte (bine ca am urmarit filmuletul - eu credeam ca e simetric). Si rinocerul este adorabil... si eu am plecat la treburi 😅.

Ja ne!!

8 comments :

Suzana spunea... [Raspunde]

Incepe sa fie enervant cu comentariile, de fiecare data trebuie confirmat ce si cum!
Acum vad ansamblul. Dar daca nu ar fi fost cornul m-ar fi dus cu gandul la o posibila broscuta...
Felicitari pentru terminarea proiectului, draga Rux! Pupici si o saptamana frumoasa! 😘❤️

copilarim spunea... [Raspunde]

@Suzana :O la mine pe blog? Dar nu ar trebui - adica nu am avut niciodata cu confirmari si alte nebunii. Stiu ca puteai alege sa apara, dar eu tocmai ca niciodata nu am ales.
Va trebui sa ma uit sa vaddaca au schimbat cumva ei ceva (adica d ela blogger... Ce ciudat!
:)) Broscuta? Chiar.. ar trebui sa fac niste testoase - nu am niciuna. :) Sa vedem.
Ma bucur ca iti place - abia astept sa vad si proiectul tau! Daca nu ma insel ai cursul acesta :D.
Vreau sa fac si eu un proiect (pornind de la desenul facut zilele trecute ) - sa vedem ce reusesc.
Pupici!!

prietena-japoneza spunea... [Raspunde]

Da, este tare simpatic - nu e fioros !
Poate deveni animalul de companie al lui Rukkusu...descopăr câ se ìnțeleg bine 👍
Pupici ❤️

Mihaela Toilă spunea... [Raspunde]

Felicitări pentru finalizarea rinocerului!
Eu mi-am cumpărat zilele trecute un set de cusut pe etamina. Nu prea mă pricep la cusut cum mă pricep la croșetat și vreau să mai exersez. Mai am de făcut și covorașul pentru Ilinca la transformarile creative.
Apoi cred ca voi mai croseta și eu ceva.
Îmi place rinocerul tău!
O săptămână frumoasă îți doresc!😘

MNiko spunea... [Raspunde]

Aha, frumos din partea mea, tocmai iți uram la postarea anterioară spor la curs, cand tu deja l-ai și terminat. Simpatic rinocerul. Are aripioare?
Felicitări pentru reușită!

copilarim spunea... [Raspunde]

@prietena-japoneza asa-i? :)) L-am pus langa Mangato (pisoiul mar rosu de la primul curs facut) si ma tot uit la ei ca sa ma incarc cu energie pozitiva.. haha (apa nu curge, in baie nu se poate respira, am nevoie de multa energie pozitiva.. haha)
Se inteleg foarte bine. Va trebui sa ii crosetz si ei... ceva micut :D
Pupici!!❤️

copilarim spunea... [Raspunde]

@Mihaela Toilă iti multumesc mult - dupa mine, cel mai greut moment e cel al cusutului. Dar acum cu acele acelea, e mai acceptabil:)).
Abia astept sa ne arati cum este setul (Sper :P). Imi plac mult seturile si kit-urile. Mi-ar placea sa fac si eu ceva de genul. Asa, pentru noi, ca un mic premiu... candva (mai faceam in trecut pentru felicitari..)
Iti doresc mult spor. In x e foarte frumos - sigur ca dupa ce iti intri putin ni mana va merge lin :). Si eu am ceva luat de Ralu, dar nu am apucat sa ii acord atentie. Poate anul acesta.
Eu mai am si pernuta si proiectul 4 :)). Tu stai bine :D (plus mesagerul.. hahaha).
Ma bucur ca iti place si abia astept s avad ce vei face tu (apropo, mai am si doi jucarei promisi nepoteilor mei.. :D).
Iti multumesc mult! Te pup ❤️ si tu sa ai o super saptamana

copilarim spunea... [Raspunde]

@MNiko dar iti foarte multumesc. Am facut rinocerul. Insa mai am si proiectul de curs, pe care vreau sa il fac eu - ceva creat de mine. :)
Ma bucur ca iti place cum a iesit - am incercat sa il fac cat mai apropiat de modelul oferit. Are aripioare, da . HIhih
Merci mult ❤️

Trimiteți un comentariu