marți, 7 februarie 2023

Gentuta (Tolba pentru Praful Magic) S5/52


Buna!

Ieri seara, intr-un moment de inspiratie, am cautat in punguta in care imi tin resturi de fire sa vad... daca nu cumva gasesc ceva de desirat / un ghem mai maricel, cu potential. Am renuntat la ideea unei gentute cusute, pentru ca nu gasisem materialul dorit de piticul sef :)))). 

In februarie, avem transformări creative care presupun reutilizarea materialelor si firelor (haine) si prima tema a fost gentuta. M-am bucurat pentru ca mi-am reamintit de proiecte mai vechi si, uitandu-ma prin articole, am descoperit ca am facut chiar si niste tutoriale, despre care uitasem!. Unul chiar cu gentuta: T: Maieu + Tricou = Gentuta. Stiam de proiect, dar uitasem de tutorial - musai va trebui sa fac un pic de reorganizare pe blog, pentru ca, desi sunt cu listute  facute inca de la inceput (deobicei pierd  cam 5 min doar ca sa salvez articolele odata facuta prin pagini / dupa categorii), constat ca am cam uitat ce si cum. :)))


Am gasit o bicatica dintr-un pulover pe care (nu mai stim de ce) Mami s-a gandit sa il desfaca. Mi s-a parut perfecta culoarea pentru ideea pe care voiam sa o pun in practica. Gentuta mea urma sa fie chiar tolba pentru praful magic, al zanelor, pe care o aveam restanta la provocari verzi (Tema #41 " Tolba pentru praful magic"). Unde mai pui ca firul este o nuanta frumoasa de.. verde.


Aseara am reusit sa crosetez partea principala a tolbei - dupa cum se poate vedea in imaginea de mai sus. Voiam sa mai bifez o tema (hahahahaha) - apoi mi-am amintit ca deja am facut ceva cu aripi de fluture. Dar ideea ramasese - asa ca am fost fericita cand am gasit un martisor in forma de fluturas. Am mai luat si cateva margelute de nisip (una foarte mica si 11 mai maricele) si m-am pus pe treaba.


Gentuta - tolba a fost si un pretext minunat de a exersa un piciorus nou invatat (pe care altfel probabil ca l-am facut eu asa de la mine prin proiecte, dar acum ca l-am si invatat  la curs, cu tot cu denumire (piciorus simplu extins cum s-ar spune), parca si mai mult doream sa il implic urgent intr-un proiect. Si exact asta am facut, din „belsug”. Dupa ce am crosetat baza cu piciorus simplu, am trecut pe cel extins - si ce efect dragut a iesit!!


Pentru cureaua tolbei am zis sa crosetez si sa mai incerc ceva ce imi doream de ceva vreme: sa intergrez margelute  - dar nu cusute, ci puse pe fir si strecutare din loc in loc, in timp ce crosetam.


Am cusut pe laterale capetele de la curelusa si iata mai sus un detaliu cu piciorusurl simplu extins. Dragut, nu?


Si gata, Rukkusu e echipata cu o tolba pentru praf magic, gata sa plece oricand pe taramul zanelor carpace, intr-o tabara pentru ucenici :D.






Ieri seara s-a intamplat ceva ciudat - eu ma uit la noutati din blogger, de la lista de lecturi. Si mi-au aparut doar postarile de la un blog turcesc. In rest.... nimic. Niciun articol mai nou / vechi de la celelalte bloguri. Ciudat.

Ja ne! 
ps: am inceput sa scriu la articol pe la ora 5.... e posibil sa nu prea fie cursiv, pentru ca am tot fost intrerupta, dar il las asa, ca sa fiu sigura ca totusi il public azi. 

14 comments :

Mihaela Toilă spunea... [Raspunde]

Foarte frumoasa a ieșit gentuta! Felicitări! 😘

Suzana spunea... [Raspunde]

Esti delicioasa cu aceste minuni mititele!
Rukkusu pare a fi multumita de noul accesoriu!
Felicitari, draa Rux! Pupici! 😘❤️

fiordaliso spunea... [Raspunde]

Cred ca am si eu un fir identic, tot desirat :)
Rukkusu e tare mandra de tolba ei, chiar asa, inca nu avea o gentuta!
Eu am problema cu blogul tau, apare tot timpul ultimul in lista si nu se actualizeaza la nici o postare, e foarte ciudat. Am intrat in setari si am intors lista aia pe toate partile, numai la tine nu vrea sa afiseze si imi pare asa de rau! Am sters, te-am adaugat din nou, tot degeaba.

MNiko spunea... [Raspunde]

Foarte frumoasă tolba lui Rukkusu. Se potrivește cu tinuta, perfectă pentru aventuri pe tărâmul zânelor.
M-am obișnuit după tine să verific și eu lista de lectrui. În ultimele ziele a fost ceva ...imi spunea ca am postat eu pe blogul meu cu numai 3 ore în urmă, postarea din ziua anterioară. Și mi-au dispărut bloguri din lista celor urmărite.

copilarim spunea... [Raspunde]

@Mihaela Toilă ma bucur mult ca iti place! Iti multumesc :*!!

copilarim spunea... [Raspunde]

@Suzana este foarte multumita (Deocamdata... hahaha - dar nu a renuntat la cele doua ghemuri de fire subtiri gasite zilele astea ... ).
Ma bucur mult ca iti plac si iti multumesc :*!!
Pupici

copilarim spunea... [Raspunde]

@fiordaliso da??? ce tare! Faza la asta e ca se prezinta cumva inegal... Probabil si de la timp si de la natura lui...
ea e mandra, eu fericita ca am bifat inca un proiect tema lipsa de pe blog (m-am resemnat sa nu mai astept sa ajung pe la ce facusem candva - cine stie cand ajug eu prin cutiile alea.. in fine.)

Sa stii ca si eu am observat ciudatenii de gen - cum spuneam, luni seara si marti pana seara nu mi-au mai aparut articolele la niciun blog, in afara de cele ale blogului turcesc (o fi de la faza cu cutremurul? ceva algoritmi? ei stiu).
Habar nu am de ce face asa cu blogul meu - si unele comentarii ale voastre imi apar uneori in spam (la blogger) - chiar azi am descoperit unul de la Mihaela (Mniko) - :O. Culmea e ca fusese un comentariu mai vechi, publicat anterior.. Ori se joaca AI cu noi, ori.. :))) cine stie.

Ahhh inca ceva. Inainte puteam sa primesc pe blog articolele ori de cate ori le publicam. La copilarim ioc, dar la pv vad ca inca primesc ... :O. Alta ciudatenie.

copilarim spunea... [Raspunde]

@MNiko ma bucur mult ca iti place :D Mai ca imi venea sa ii golesc niste sclipici in .. pe ea :))). Dar noroc ca firul luceste frumos. Asa ca nu a fost nevoie .. hahahah.

E posibil sa apara chestia asta cu articole mai vechi care apar ca fiind postate recent - de exemplu eu am patit sa public azi si a doua zi am intrat pe articol, gasit o greseala, corectat (Sau am actualizat articolul) si apoi imi aparea pe lista cap de afis.....

Da ... asta cu dispartul e clar o problema. Eu nu am in meniul de pe blog adaugat, dar le urmareasc din blogger si clar se intampla ceva... ma ajuta foarte mult ca sa am listuta de bloguri preferate la indemana si sa vad in timp real cand publicati. Pfff :). Ca au trebuit cei de la google sa renunte la readerul lor fain atunci.

Cristi spunea... [Raspunde]

ceva superb in miniatura! :)

copilarim spunea... [Raspunde]

@Cristi :) un gand care ma bucura mult. Multumesc :)

prietena-japoneza spunea... [Raspunde]

O gentuță superbă : și realizare și culoare !
Rukkusu este încântată să o poarte - bine că nu trebuie să ridice așa de des greutăți (cu praful magic..) !
Pupici ❤️

copilarim spunea... [Raspunde]

@prietena-japoneza :)) daaaa cat m-am amuzat cu praful magic :))))) - am acel tubusor primit in dar de acum multi ani. Am tot zis ca il voi folosi in proiecte, dar na.. eu si lipiciul, mai greut - ar trebui sa nu aiba miros. Aeam unul UHU de laRalu - sa vad daca mai are ceva in tubusro - acela nu avea miros.
Ma bucur mult ca iti place gentuta. Si eu o ador - acum ne gandim ce sa facem cu pernuta :O
Pupici! ❤️

Diana spunea... [Raspunde]

Io nu mai stiu daca am si scris ceva sau doar am citit si nu am reusit sa public un mesaj din cauza "eroare reCaptcha"... 😊

Imi place mult de tot gentuta pe care ai lucrat-o pentru Rukkusu! Si-mi plac ipostazele in care ai fotografiat-o! Excelente imagini!
Miniatura crosetata! Uau! Cu ocazia acestor jocuri am un (nou) 😊 tic "verbal": Uau!

Am avut si eu nesansa unor bloguri, in blogroll, care nu se actualizau - in unele cazuri si-au revenit "de la sine", in altele am sters blogul si l-am adaugat din nou alegand a doua "varianta de feed" in lista care se deschide cand adaugam un blog nou pe blogroll-blogspot. (la unele bloguri am ales rand pe rand variantele posibile - cu unele s-a rezolvat, cu altele ba).
Si la mine au "disparut" blogurile din blogroll la un moment dat (cu mai mult timp in urma), dar apoi au "revenit" fara a face eu ceva.

Pe Blogger, eu nu sunt atentionata pe mail cand sunt postari sau comentarii noi... Unele mesaje ale prietenilor care vin in mod constant pe la mine ajungeau des in spam - de ceva timp nu s-a mai intamplat, dar mi s-a intamplat sa nu le pot publica pe cele aflate "in moderare" sau sa nu pot salva postari pentru a le publica si s-a intamplat sa nu pot incarca fotografii... In ultimul timp au inceput sa functioneze la parametri optimi, dar sunt asa de in urma cu cititul blogurilor, cu poastatul incat... Oh! 😊

Spor in tot ce-ti propui! Pupici! ❤

copilarim spunea... [Raspunde]

@Diana recunosc ca ma depaseste reCaptcha asta. Nu ar trebui sa apara deloc pe blogul meu, pentru ca nu l-am selectat (pe vremuri puteai selacta daca vroiai sa bage un cod de verificare). Dar! Am citit ca poate fi legat de openID asa ca am pus sa imi bage doar conturi de google. Sa vedem daca mai face sau nu.
Daca tot face - ma gandesc sa nu fie nevoie de vreun update la browser.

Eu am tot folosit varianta wow :))))). Dar ce sa fac - daca ... se cere.
Ma bucur mult ca iti place gentuta. Firul are un aspect de fir tors de mana - foarte inegal, ca sa zic asa.

Mie mi s-a parut foarte ciudat si pentru ca imi mai aparea un singur blog in blogroll - cel al unei bloggerite din Turcia. si treaba asta s-a intamplat fix dupa cutremurele acelea.... Acum si-a revenit si vad postarile in timp real.

La copilarim nici eu nu mai primesc cand se publica articolele, doar comentariile, dar de la PV primesc in continuare (si pe copilarim) si cand scriu pe blog si mesaje. Faza e ca au schimbat la setari la blogger... :(

Mie la spam imi apar periodic comentarii vechi (cand intru din blogger) aprobabte inainte... :))). Asa ca tot intru sa verific.
Draft-urile (ciornele) vad ca mi le salveaza. Eu am zis ca incerc in fiecare zi sa ma uit din blogger daca apar articole si sa mi le deschid in browser. Macar sa le citesc... uneori reusesc. alteori fac ditamai sectiunea :))))) plina de mici ferestre deschise in asteptare.

Te pup!!! sa avem si spor si sa mearga bine si blogger (pt ca oricum mie imi e mai simpatic decat alte variante :))).

Trimiteți un comentariu