luni, 20 februarie 2023

O fetita a iernii.


Buna!

In Ajunul Craciunului, in newsletter-ul de la Domestika, am primit in dar un model de zanuca. Acesta este realizat de catre Elisa Ems-Domenig (Lulu Love The Moon - vezi curs amigurumi) si se numeste Stella the Winter Girl (posibil sa mai fie disponibil modelul).

Cursul al carui link l-am lasat putin mai sus, are o alta tema: un tigrisor. Audio-ul este in limba germana, autoarea fiind austriaca, dar are si subtitrare in engleza. Nu stiu exact cum este - dar va povestesc atunci cand ma voi apuca de el.

Revenind la modelul primit de Craciun! Habar nu mai am cand m-am apucat sa lucrez la el - credeam ca am facut ceva poze, dar.. se pare ca nu. Hm.... Oricum, statea de ceva vreme stingher, asteptand sa il finalizez: lipsea parul.


Initial aveam alte planuri (marete desigur.. hahaha) - dar stiti cum se intampla? In ultima vreme ... nu prea imi ies. Asa ca ma multumesc cu ce se poate. In acest caz, deocamdata am facut jumatate de proiect: adica am lucrat pe dos, cum lucram eu deobicei - ca sa vad cum iese :)))). 

Ma interesa foarte mult sa vad schimbarile survenite in modelul initial daca il fac pe dos, fara a adapta ceva. Cred ca cel mai mult se vede diferenta la partea de sus, lucrata cu verde.


Fetita mea a iesit un pic mai durdulie, o alta diferenta fata de modelul initial, pe care, apropo, il puteti admira in imaginea de mai jos:

credit Lulu Loves The Moon

Ei bine, aveam totul gata - mai putin parul. Mi-am cumparat niste lana in ianuarie, sa vad daca ma descurc cu asa ceva. Mi-am luat si doua ace de felt si... astazi mi-am facut curaj sa incerc. M-am ucurat mult pentru ca lana nu miroasea a nimic. Pfiu..... si era si ok la capitolul lucrat cu ea... Asa ca am facut si eu prima mea incercare:



Ma intreb daca nu ar fi trebuit sa insist pe alocuri si pe laterale - desi la papusica mea, dupa cum spuneam, lucrand pe dos, capul i-a iesit un pic mai rotofei. Oricum, sunt fericita ca am reusit sa finalizez acest proiect.
Poate la iarna (adica prin decembrie) voi incerca sa mai fac inca o data proiectul, de data aceasta pe fata. Si atunci vom vedea ce va mai fi :D.


Ma mai intreb si daca nu cumva mergea si cu mai putin material. Eu am luat o suvita si am incercat sa o asez pe toata dimensiunea capului - Am vrut sa mai reduc din ea, dar am avut senzatia ca incepea sa se vada capul.. deci.. asta avem!


Nu am mai decorat-o cu nimic (pe par...). I-am prins doar doua snurulete aurii, recuperate de la ceva - putina reciclare :D). Si ... i-am facut poza la Brad! (care inca mai rezista - dar care, de cand cu otrava asta care tot vine prin baie, a inceput sa se rigidizeze... :O - asa brusc).


Si o ultima fotografie in locusorul ei cel nou: intre fotografiile noastre. Cu ocazia aceasta am testat si culorile noi, poloneze, ca sa vad cum arata pe fir. Foarte dragute.


Sper sa va placa si voua. Nu i-am facut decoratiune de par, dar i-am „desenat/sugerat” (cu creion) o gurita :))))) Hihihi.

Ja ne!

16 comments :

Suzana spunea... [Raspunde]

Ce papusica simpatica! Recunosc ca mi-ar fi placut sa aiba o coada pe spate, sau intr-o parte. Acum Rukkusu are inca o tovarasa de joaca! Cred ca e maxim de fericita!
Felicitari, draga Rux! Pupici!

copilarim spunea... [Raspunde]

@Suzana ma bucur ca iti place :)!
I-am dauit-o lui Buni care s-a bucurat tare mult - cu ea eram alaturi cand am ales lana aceasta pentru par.

Am avut ceva emotii cu prima mea tentativa de a prinde parul cu acul de impaslit :O. Dar cu siguranta voi mai face si alte proiecte si atunci voi incerca si alte pieptanaturi. Poate gasesc si tutoriale, asa ca idee - in acesta nu arata cum se procedeaza, doar iti povesteste si, daca nu ai experienta, faci asa pe ghicite (ca mine).
Rukkusu e mereu vesela :D - are niste ochisori asa scanteietori!
Iti multumesc mult!!Pupici cu drag :)

CARMEN spunea... [Raspunde]

mie imi place cu doua cozi, arata bine ♥ Cosite argintate,foarte deosebita papusica ta.
Distractie faina in continuare! pupici

copilarim spunea... [Raspunde]

@CARMEN unde mai punem ca sunt si foarte bogate :))))). Dar am incercat sa pun cantitate mai putina si mi s-a parut ca se vede .. era sa zic pielea capului :)))))).
ma bucur mult ca iti place :* - iti multumesc mult - acum am inceput ceva nou si care ma cam scoate din zona de confort ca sa zic asa.. adica ma scoate ceva mai mult. :))) dar nu pentru ca nu imi place sa invat lucruri noi, ci din cauza ca am ceva emotii cu materia prima.
Dar teoretic ar trebui sa mearga super bine :D

Pupici cu drag!

MNiko spunea... [Raspunde]

In primul rand, de unde ai luat lana de impaslit si acele? Mi-am luat de pe domestika un curs de impaslire si cred că inainte să ma apuc de el ar trebui sa-mi procur materialele minime necesare.
Păpușica e tare drăgălașă și cu două codițe. Cred că depinde de tehnica de împăslire să le faci mai sunțiri, cel putin din ce mi-aduc aminte din filmulețele despre împâslire pe care le-am vizionat.
Apropo de cursurile domestica,mai intai o intrebare. Tu te-ai inscris pe forumul lor si pui acolo temele făcute?
Iar in ceea ce priveste filmulețele, la cursul pe care il urmăresc acum, tinut de o doamna din Spania, am scos subtitrarea că era exact peste mainile doamnei si nu mai vedeam ce face dar am dublarea audio in engleza. Cred că este disponibilă si la cursul tau.

copilarim spunea... [Raspunde]

@MNiko da? Vai ce fain!!!! Trebuie sa vad daca nu cumva te gasesc pe Domestika sa te adaug in cercul de prieteni :*!

Mi-am luat ace (cele fara suport - vezi ca cel cu maner are si corespondent la cele fara) si material de pe firerosa.ro (vezi aici ). Eu am fir gri deschis si maro inchis (mi-am mai comandat niste nuante pentru ca vad ca sunt inca 20% reduse - asa ca poate profiti si iti comanzi acum).

Cred ca trebuia sa impart in mai multe suvite si sa impaslesc pe rand - dar pe langa faptul ca aveam o mie de emotii (prima data cu acul acesta si trebuie sa ai grija sa nu nimeresti unde nu trebuie.. hehe), mai era si o conversatie pe tema baii(unde in continuare miroase) si nimeni nu stia si nu simtea nimic. Cred ca se teleporteaza mirosul ala chimic la noi, la fel ca si caldura din tevi.. ha ha ha. Si atunci am luat o suvita intreaga si da-i cu acul...

La domestika, la fiecare curs, ai niste capitole si la fiecare capitol ai dupa filmulete un sector care se numeste Tasks - si vezi ca, deobicei, stau inchise trebuie sa apesi pe sagetica din dreapta - unele au practice si la ele iti cere sa intri pe forum si sa prezinti ce ai de prezentat si, desigur, sa intrebi cand ai nelamururi despre vreun subiect.
Pentru a putea avansa o unit/lectie e necesar sa bifezi la tasks si sa dai cu subsemnatul pe forum unde se cere.

Da, uneori subtitrarea incurca - deobicei, daca fac ecranul mare, nu mai deranjeaza. Eu o las doar asa, in cazul in care nu inteleg, dar deja la spaniola m-am familiarizat cu termenii noi - o sa ma distrez insa la cursul in portugheza.. hahahahah. Cand il voi ataca. Sau la germana... haha.
Nu stiam de dublaj - nu prea imi plac dublajele.
Apropo... acum realizez ca ultimul curs a fost in engleza.. haha si eu tot cu subtitrarea activa sunt.

Pupici!! (abia astept sa vad ce curs ai luat >D hih - vreau si eu unul la un moment dat cu impaslire.)

MNiko spunea... [Raspunde]

@copilarim
Multumesc mult pentru link.
Era o idee de a ]mpsli suvi'e mai mici ;i de a le impleti,dar e bine si asa.
Eu m[ va[itam de subtitrarea aia si a venit copilu si mi-a aratat cum s-o scot. Atunci am vazut c[ pot alege si dublajul.

copilarim spunea... [Raspunde]

@MNiko cu drag :)
Abia astept sa vad ce vei face :D!

Diana spunea... [Raspunde]

Imi place papusica pe care ai realizat-o! E ochioasa! Ochii ei mi-au facut pofta de bombonele de ciocolata cu stafide! 😊
Cat despre "pe fatza", "pe dos"... pentru mine-i tot cam aia. 😊 Daca nu-mi zice cineva care-i care...
Spor la creat, Rux! Pupici cu drag! ❤

MNiko spunea... [Raspunde]

@copilarim
gata, mi-am comandat, au sosit, încă nu am desfăcut coletul, să treacă mărțișorul și sa termin cursul cu carti început(și asta e în pauza acum) și apoi poate mă apuc de împâslit.

copilarim spunea... [Raspunde]

@Diana ma bucur mult ca iti place - am primit modelul pe vlog, la Domestika. Am si eu un curs realizat de autoarea acestei papusele - abia astept sa il incep (e in germana .. hahaha, dar are si traducere in engleza).
Vai... bombonelele cu stafide. Erau foarte bune. :) Dar cele mai faine bombonele erau unele ca forma ca cele de se puneau pe coliva - doar ca astea erau molicele si veneau intr-o cutiuta galbene cu un usrulet pe ea. La noi aduceau doar in doua locuri si destul de rar. (prin anii 80)

Pe dos arata asa, pe fata arata ca la rinocer :))). Am avut la un moment dat o comparatie cu doi catelusi.

Pupici cu drag!! Sa avem spor :*

copilarim spunea... [Raspunde]

@MNiko la mine nu a ajuns comanda :))). Au incurcat-o cu o alta si m-au sunat sa ma roage sa nu accept coletul. Culmea e ca fix in ziua aia am primis sms de la curier (pana atunci nu am mai primit).Asa ca astept sa mi-o retrimita.
Abia astept sa vad ce vei face la cursul cu cartea 3D. Mi-am pus si eu in wishlist un astfel de curs.
Si ma gandesc ca am avut in copilarie carti de genul..... :O.

Pupici si spor!

MNiko spunea... [Raspunde]

Tot ce pot sa spun la acest curs e ca e foarte mult de tipărit și necesita banda adeziva. Spune ca e pt începători, dar ... nu pare tocmai asa.

copilarim spunea... [Raspunde]

@MNiko haha :))
Sa stii ca e valabil pentru multe dintre cursurile lor. Dar mie tot imi plac tare mult. Ma incanta cum sunt concepute, prezentate si le consider o investitie buna, pana la urma. Desi nu acesta e neaparat criteriul (dar stii, societatea ne invata sa ne justificam intr-un fel cheltuielile, haha.. sau nu).
Ce voiam sa zic e.. ca am in wishlist un curs realizat de o romanca :O. Sper sa reusesc in martie sa mi-l fac cadou. Vom vedea.

Pupici!!

ps: cu toata banda adeziva (apropo sa stii ca eu eram fan pana sa dau de asta puturoasa, pentru ca ma salva la proiecte), cursul cu cartea 3D pare extrem de interesant

prietena-japoneza spunea... [Raspunde]

Rezultatul ìncercării este plăcut, o papușică dulcică...eu aș fi ìncercat și cu mai multe codițe - ceva copilăresc...
Văd că se înțeleg bine fetițele 👍
Pupici cu drag ❤️

copilarim spunea... [Raspunde]

@prietena-japoneza O ce idee interesanta :D
Am vrut sa urmez pe cat posibil ideea din model (si asa am modificat destul lucrand pe dos). Dar mi-ar placea sa fac o ferita cu codite multe (si una cu o codita cum spunea mai sus Suzana). Multe jucarele si papusi amigurumi :)))).
Timp sa fie :D

Pupici❤️

Trimiteți un comentariu