sâmbătă, 4 martie 2023

Bucurii de la Danutza 💕


Buna!!
Astazi a fost baba mea (2+2=4... de aici ideea) si, dupa cateva zile gri, a iesit soarele. M-am bucurat tare mult si am profitat ca sa fac poze darurilor minunate, primite de la Danutza, in decembrie. Desigur, nu este un record absolut, mi s-a intamplat sa scriu si mai tarziu de atat (din motive, evident, care nu tin de mine).
Dar ce mai conteaza? Important este ca, in sfarsit, ma pot bucura si eu de surpriza facuta si pot sa va povestesc si voua - pentru ca bucuria impartita este dublata, se spune. Rukkusu a confirmat - uitati-va ce zambitoare si fericita este in poze!


Dar mai bine, sa revenim la poveste. Danutza mi-a scris in noiermbrie ca ar vrea sa imi trimita o carte in dar si, dupa ce a revenit din excursia de la inceputul lui decembrie (ah uitasem sa precizez anul.. 2022, aici, aproape 😅😋) a pus curierul la treaba. 
Eu am o conventie cu Mami (si deobicei o respect, pentru ca in ultimul timp am surprize cu pechetele, deobicei de la transport - de exemplu Cargus si-au dotat masinile sau depozitul cu ceva pufaitoare oribile, sau chiar de la furnizor - vezi Noriel, cu hainele efectiv imbalsamate mai mult sau mai putin, in functie de punctul de lucru de unde sunt livrate) si cand primim ceva, deobicei deschide ea, ca sa previna / protejeze /ma ajute.... Intamplarea a facut si ca eu sa fiu extrem de prinsa cu branza/painea si ce mai era de rezolvat urgent in bucatarie, asa ca nici nu am apucat sa ma apropii de pachetel, pana cand a ajuns ea de la servici.

Si aici... motivul intarzierii, pe care vi-l prezint intr-o poza facuta atunci de Mami (este singurul pe care nu l-am fotografiat eu - dar am zis sa vi-l arat si voua, pentru ca este intr-adevar dragut!!):


Domnul Sapunel cu Glicerina, adorabil de-a dreptul, dar parfumat.... Rau de tot (ceva cu exotic - probabil au amestecat tot ce au avut la indemana, ma amuz si eu, acum ce sa fac?). Ideea in sine era foarte buna - mie chiar imi placeau sapunurile cu glicerina si foloseam intr-un timp si o combinatie de glicerina si suc de lamaie facuta in casa, pentru uns calcaiele. Sau se mai folosea glicerina pe post de strugurel. Dar ... pe bune, producatorii astia parca au innebunit. Ce e mania asta cu si mai parfumat, cat mai parfumat, tot mai parfumat? :( 
M-am intristat foarte tare ca nu am putut sa ma bucur de el - dar a fost rapid adjudecat de cineva drag, asa ca - totul e bine cand se termina cu bine, nu?

Totusi.... puterea parfumului a invaluit si restul de lucruri, care au trebuit sa stea la aerisit ceva bucata de vreme, ca sa ne putem, in sfarsit reuni. Eu le stiam inca de atunci din poze, insa azi, iata, intr-o zi frumoasa, insorita, am dat, cum se spune, mana 😂😂😅. Salut, eu sunt Rux, bine ati venit :)))) !


O portie pentru suflet:  minunata crenguta de maslin, cu doua flori superbe de hartie: alba si rosie  si Iconita cu Sfanta Fecioara si Pruncul (tocmai din Tara Sfanta 💓) si Iconite cu Sfantul Gherontie Cuviosul (despre care, recunosc, acum am aflat si eu).


Nu stiu daca v-am zis, dar mie imi plac mult pungutele de gen. Foarte mult. Imi placeau si cand eram mica si mergeam la cumparaturi (💗). Iar in puncguta - un minunat semn de carte lucrat chiar de Danutza. Stiti ce se spune despre berbeci, cu rabdarea (si e adevarat) - dar de atatia ani am fost oarecum nevoita sa imi imblanzesc rabdarea :))). Il vazusem de atunci in poza si abia asteptam sa il vad si fata in fata, ca sa zic asa - este superb. Si brosa, la fel! Ah.. si culorile - pai, da. Berbecul - rosu. Iar violetul este culoarea mea preferata. :D Le voi folosi cu mare drag. Si am primit si ochisori pentru proiecte 👀 - multumesc mult !!


Am primit si carnetel (cu foi de mate - foarte util :D) cu marker, creion si un pix rosu (si chiar nu mai aveam pix rosu - am o amintire legata de pixul rosu... de cand am fost cu o carioca rosie la scoala si am primit atentionare pe carnet... ca si cand era vina mea ca aia primisem de la parinti, pentru ca aia avusesera si ei la indemana atunci... mda...😅). De fapt am amintiri si cu genul acesta de markere.. parca nu le spuneam asa... carioci fosforescente le spuneam? Vai trebuie sa o intreb pe Ralu - culmea e ca atunci cand am primit prima carioca de gen. am primit si caiete de mate cu coperta bleumarin (doar ca erau A4). Asa ca vazand combinatia, si fiind chiar in apropierea Craciunului (cand le primisem pe cele de care am amintit mai sus) m-am bucurat si mai mult (cred ca am spus ca mi-a facut poze Mami cand a desfacut pachetul, nu?)


Parca as fi Doamna Oliver cea zapacita, prietena romanciera a lui Poirot - asa sar de la una la alta, amuzandu-ma si plutind printre idei, amintiri si facand tot felul de legaturi. Am ajuns insa la cele doua carti minunate, pe care abia astept sa le citesc. Cea de mai sus este, din cate am citit in mesajul scris de Danutza, o autobiografie. Cred ca va fi foarte interesant! Si imi place si coperta.


Dar de departe, coperta de la cartea Agathei, este suuuuuuuuperba :)))). Ce idee grozava !!! Catelusi. :))). Sigur ne vom bucura de lectura impreuna cu Kouki. Nu stiu daca v-am povestit, dar el, cand iau cartea si ma asez sa ii citesc lui Buni, vine si se aseaza intre noi si se lipeste si asculta atent. Cred ca aceasta este printre primele (daca nu chiar prima editie) a cartii aparute la noi. O ador.
De curand chiar am vazut ecranizarea la acest roman! Foarte interesant.


Multumesc din nou draga mea si aici pe blog - pentru gandul tau bun, pentru toate surprizele ( inclusiv coloratul, bine intentionat dar prea... stim noi cum 😅) si desi ajung tarziu sa fac si un articol, asteptarea a meritat. 😊

Acum, mai am doua bucurii despre care vreau sa va povestesc, cat de curand (am zis ca e corect sa le iau la rand, de aceea nu am scris nici despre ele, pana acum ). Asa ca...pana data viitoare, va doresc sa aveti (daca v-ati ales) Babe simpatice si de treaba, asa cum am avut eu azi :D si...

Ja ne!! 😁

10 comments :

Mihaela Toilă spunea... [Raspunde]

Cu drag!
Îmi pare rău pentru săpunel! Nu am știut de problema ta!
Se pare ca un ochisor s-a pierdut pe drum sau doar in poză e lipsă?
Nu mai știam ce model de broșă ți-am trimis...Am făcut primăvara trecută fluturași și flori 3D din firul YarnArt Camelia pe care i-am dat cadou...
Ieri când m-am apucat de tema Salvăm Păpuși voiam să fac cu totul altceva și mi-am amintit de aceste floricele care se lucrează repede...am intrat la video salvate pentru că nu mai stiam sa încep și am făcut o nouă floricică și vreo 3 fluturași....deja ma luase febra croșetatului și am uitat de tema :))).
Poate o să-i prezint si pe ei pe blog, să vedem, doar în weekend mai am timp.Așa că m-am ales cu 4 mărțișoare. Deși îmi plac fluturașii foarte mult, nu erau potriviti pentru Mălina, sunt mai maricei decât floricica .
Sper să îți cărțile, deși cred ca ai citit cartea Agathei.
Floricelele de hârtie cum se prezintă? Eu colecționez frunzulițe, floricele de prin locurile pe care le vizitez si le pun într-un ierbar. Dar aceste floricele am decorat husa telefonului cu ele.☺️
Să ai o zi frumoasă!

Mihaela Toilă spunea... [Raspunde]

Acum am văzut și floricelele de hârtie....se vede că sunt mereu pe fugă. Uzzi era nerăbdător să mergem la plimbare și se pare că am omis floricelele.🤷
Pupici

Suzana spunea... [Raspunde]

Sa te bucuri de dar si sa citesti cu placere!
Noapte buna, draga Rux! Pupici!😘❤️

copilarim spunea... [Raspunde]

@Mihaela Toilă nu aveai cum sa stii :*!
Nu stiu ce e cu ochisorul. :O L-am cautat - aveam senzatia ca sunt doi in punguta la cata galagie facea... dar u era decat unul. O sa ma uit sa vad si unde am deschis punguta sa nu fi cazut (desi nu am vazut sa fi cazut - dar uite, nu se vede in poza nici siguranta la ochiul mobil si era fixata pe spatele brosei.. sper sa fie, daca nu... fac un ciclop :))))) :*

E superba - si stii cat ma intrebam cum e firul respectiv? Eu am lucrat cu fir de bumbac de la Sibiu (sau talmaciu ..alea clasice) si ma tot uit la Fire rosa la firele astea subtiri - am scris si la martisor, la tine pe blog, ca mi se pare f aiurea ca nu poti lua cate o bobina din fiecare sa bage si ei niste mixuri :((.

Si eu as lucra toata ziua. ma simt atat de bine cand fac asta.

Neaparat sa prezinti fluturasii. Cum sa nu? Abia astept sa ii vad :* M-ai facut curioasa ce model ai facut (am lucrat si eu unii cu firul subtirel ... :O. Acum cand ma gandesc.... sunt pe blog pe la inceputuri :)). Chiar poate reusesc luna asta sa ma ocup de martisoare sa le fac pe ani :).

Am vazut recent filmul (de fapt saptamana trecuta). Abia astept sa vad cartea - mai ales ca este prima traducere din catea vad.

Sunt langa iconite si langa maslin floricele :*

Cred ca arata superb ierfarul - poate il fotografiezi sa ni-l prezinti pe blog (si husa telefonului as vrea sa o vad :D
Pup 🌸

copilarim spunea... [Raspunde]

@Mihaela Toilă apropo si Bunica mea Maia avea un fel de plantuta care arata ca florile de hartie - erau ca niste „palete” din ceva care semana cu hartia de calc.. cumva :)):
Sper ca a fost frumoasa plimbarea
🌸

copilarim spunea... [Raspunde]

@Suzana iti multumesc mult! Asa voi face!!
Pup cu drag 🌸!

CARMEN spunea... [Raspunde]

ce dragut! frumos cadou! Baba ta este mereu pe 4? ☺ a mea este mereu pe 8 - asa am vrut, sa fie ultima ;-) Pana acum ziua de 4 a fost frumoasa - asa ca Rux, ai noroc si dupa vremea din Bavaria ♥ A fost singura zi cu soare - atat de frumos erau deschise floricelele - brânduse, galbenele, ghioceii, rozele-lui-Christos si primulele... sambata am dormit luuuung! Pâna la 10:30. Cand am ridicat jaluzelele, privirea mea a fost atrasa imediat de rondoul cu flori. Primul impuls a fost sa fac o fotografie, insa... am fost lenesa si mi-am spus, lasa ca fac maine o fotografie! Duminica a fost cerul plumburiu :-( astazi e la fel, ba chiar am vazut pe geam si cativa fulgi. Prognoza meteo spune ca de miercuri (de Baba mea) o sa inceapa lapovita si ninsoare! Hm... deci mai mult ca sigur, baba mea 2023 va fi urata. A ta insa... felicitari! Ai ales perfect!
O luna minunata sa ai! ♥

copilarim spunea... [Raspunde]

@CARMEN nu chiar. Pana acum cativa ani ne alegeam cate 3 babe :)) - eu si Ralu. Apoi mi s-a parut mai usor sa preiau de la o prietena a lui Ralu ideea cu Baba care sa corespunda cu ziua nasterii (a mea e pe 22.. deci 2+2=4). De cativa ani o tot las asa. A fost foarte frumos pe 4. Neasteptat, avand in vedere ca in restul zilelor fusese frig, nor...
Mi se intampla si mie sa patesc asa cu pozele... uneori ma iau cu treburile si uit efectiv :O.
Mi-a zis Ralu ca s-a anuntat ca se schimba vremea ... Dar chiar daca ar fi sa se schimbe, sper sa fie frumoasa - macar sa ninga asa frumos (nu cu lapovita si alte chestii de gen). Oricum, sa fie o zi frumoasa :* iti doresc!
Pup cu drag
Multumesc mult - sa fie 🌸, la fel :D

prietena-japoneza spunea... [Raspunde]

Minunat cadou-surpriză ❤️👍 un gest frumos de la Mihaela !
Mă bucur că poți citi cărțile (mă gândeam la mirosul proaspăt de la tipărit...) - lectură plăcută !
Nu știam de acest sfânt ! Doamne, sunt atât de mulți oameni sfințiți, greu le mai țin minte numele...dar noi câte facem pe pământ, nu prea învățăm ceva de la acești oameni minunați ...
Mă bucur că și Rukkusu a fost atentă la conținutul pachetului !
Iar de Kouki ce să scriu: cât de atent este cu voi ❤️
Pupici ❤️

copilarim spunea... [Raspunde]

@prietena-japoneza da - a fost chiar o surpriza (asteptam o carte .. si cand colo :D).
Da, sa stii ca in general nu am probleme cu o carte nou tiparita. Sunt cateva exceptii cand, din nefericire, se folosesc probabil materiale nefericite (deobicei la carti / atlase colorate - am avut cateva surprize neplacute :( - chiar la una straina recent...😒.
Ah si am mai patit ceva nasol. Mi-am luat primele doua volume cu Tic de la ceva magazin naturist. Nu vrei sa stii (miroseau a plante aromate ceva ... nici acum nu am apucat sa le citesc).

Nici eu nu stiam de dansul. Nu prea invatam nici de la noi. Nu? :)
Da, a venit sa ma ajute sa le preznt frumos - aceum vrea ceva cu rosu si ceva cu violet.... :))).

Kouki te saluta de aici de langa mie :*
Pupici🌸,

Trimiteți un comentariu