marți, 21 martie 2023

Cele doua cutii. (S11/52)

Buna! 

Cineva a uitat dusul deschis.. va rog, remediati problema 😅. Ma refer la vreme... si era o incercare de gluma. Asta ca sa salvez putin aparentele, pentru ca abia ma pot concentra... 

Pe cand incercam sa imi organizez putin pozele (va spuneam ieri ca am multe poze facute din timpul lucrului cumva.. de la mai multe proiecte. pentru ca toate au legatura), am realizat ca perioada de lucru intens a fost undeva in 18-19 ...si 20. Pe cuvant ca aveam senzatia ca au trecut mai multe zile 😂😂.

Astazi va voi povesti despre proiectul meu pentru a treia tema propusa la transformări creative de martie 2023 : minim doua. Si... voi incepe prin a arata o mica imagine cu „haosul„ dinainte de furtuna creativa:

Oh.. da. Agenda mea rosie (pentru proiectele copilarim si provocari verzi - veterana - incarcata cu programari si idei.. - inca reziata), materialele de creatie, suportul de brad care inca nu a ajuns la locul lui :))), cateva suportele de lumanari care si-au facut si ele de cap printre randuri... un joc cu cuvinte pe care sper sa il inauguram cand vin micii... telefonul meu antic - de care va tot zic eu :)))...si un cap de papusa ... si.....

.... vedetele articolului de astazi: cele doua cutii. :D Cele doua cutii nu au fost set - dar formeaza un set foarte fain (noroc cu parintii, mi le-au pastrat special, pentru ca stiu ca imi plac genul acesta de cutii - si cand am vazut ca pot fi si decorate .. m-am bucurat si mai tare; nu de alta, dar, toate celelalte sunt cu desenet tare dragute, cu forme mai speciale.. asa ca, raman asa cum sunt). Nu, nu am mancat bomboane!

Dupa cum ziceam, am lucrat la mai multe proiecte odata, pentru ca, de fapt, e cam unul singur, format din mai multe bucati. Stiti deja ca, oricat de simplu as incerca sa pastrez un proiect, el se cam complica de la sine, pentru ca sunt limitata oarecum, in tehnici. Si, cum sa vopsesc, lipesc cu pistolul sau alte chestiuni asemanatoare ieseau din discutie.... m-am gandit sa le fac niste huse!


Am profitat de acest lucru, ca sa imi fac si tema la Cursul Domestika - Polina Oshu: Broderie si pictura textila pentru incepatori. - desi, cred ca mai degraba tema ar trebui sa fie pe un articol de imbracaminte, nu neaparat decorativ... dar trebuie sa ma asigur (voi verifica si va povestesc probabil duminica ce si cum) - daca nu se va incadra la tema finala, o voi adauga la exercitii. De aceea veti vedea mai sus in poze si un gherghef si fire de brodat, plus cateva materiale pe alb, pe care poate le recunoasteti - daca nu, au reprezentat baza pentru lenjeriile de pat (recuzita) de ieri ( Ursuletul va prezinta: elemente de decor! )


Pentru cele doua cutii, am folosit un crac de blug (partea de jos, de sub genunchi), donat cu mare generozitate de Tati (mai am inca unul, pentru alte proiecte, hihi). L-am impartit in doua si s-a potrivit perfect pentru cele doua cutii. Partea de jos (cu tiv) am folosit-o la cutia dreptunghiulara. Am festonat partea de sus si apoi am cusut dupa cum se poate observa (in urma acului).


Dupa aceea, am adaugat un elastic, menit sa fixeze husa pe cutie si, dupa ce am asigurat elasticul cosandu-i capetele, am finalizat partea de sus.


Apoi, am trecut la cea de-a doua cutie. Cea cilindrica. Aceasta are capacul detasabil (spre deosebire de cealalta, care are capacul prins pe o latura). Partea mai putin buna, este ca se deschide destul de greu capacul si acest lucru m-a cam incurcat putin in atasarea pe capac a ultimei parti din acest proiect mai mare (despre care vom povesti saptamana viitoare pe vremea asta).


In partea de jos a cutiei, am pus de fapt partea de blug mai desirata, care venea inspre genunchi. Cea proaspat taiata (cand am impartit materialul) a trecut prin acelasi proces ca partea de sus a primei huse. Revenind la partea care venea in jos si care avea o tentativa de franjuri, am lucrat cu un fir mai grosut un fel de margine (in urma acului) care sa intareasca zona respectiva si sa pot pastra aspectul franjurat.


In imaginea de mai sus se poate vedea ceva mai bine cum am intarit marginea si cum se vede lucrul in urma acului pe dos. acele cu gamalie m-au ajutat foarte mult - altfel ar fi durat si mai mult cu verificari peste verificari sa nu se strambe materialul (asa ca am castigat ceva timpi).


Si asa se prezenta husa ce venea pe cutia rotunda (sau cilindrica, mai bine zis). Ideea mea este ca aceasta cutie poate fi asezata pe cealalta, pentru a forma.. un intreg. Dar pot fi si de sine statatoare. Am incercat sa fac un sistem de prindere intre ele, dar momentan nu am gasit o solutie multumitoare...


Acum ajungem la partea de ornare. Pentru cutia cilindrica, menita sa poata fi pusa deasupra celeilalte, am ales sa fac o combinatie de pictura si broderie pe material, dupa cum va spuneam. Despre model si executie, va voi povesti mai multe duminica - altfel ne-am lungi pana maine si eu mai am cate ceva de facut :)))). De exemplu o branza.

Ideea este ca am facut acest desen, inspirata de o tema cu restanta - Tema #42 " Mini Gradina ". Tema care se va mai regasi in inca o parte (Detasabila) a acestui proiect mai mare - pe care o veti vedea insa saptamana viitoare.



Initial voiam sa o pastrez sub forma de cerc - cu franjuri etc, dar... apoi m-am razgandit, pentru ca a intrat in scena alta tema - si mi s-a parut perfecta pentru ca se legau mai multe idei. Si anume.... Tema #58 " Buzunare - Sorturi, Organizatoare, Traistute ". Asa ca am facut un buzunar (cativa dintre pasi mai sus - mai mult duminica).


Si.... voila! Draguta mea Mini Gradina fetita, sub forma de buzunaras, in care isi gaseste locul Ursuletul...


Rukkusu si Raza de soare, debordand de entuziasm, mi-au dat o mana de ajutor ca sa pot fotografia proiectul mai bine, in acel stadiu. Husa de sus, aproape gata:


Trecem la cea de jos...(prima facuta.. haha de fapt). Acum... : Tema #43 " Ce faci cu bete de inghetata "? Ei bine... un gard.. sau ...


.... un sort. Sau... un GARD-SORT? Gard sort sa fie! Am fixat in partile mai mari cu putina banda dublu adeziva betele de blug, ca sa pot sa le prind ulterior cu fir de muline. Nu merg gaurite (am incercat din nou sa le gauresc cu sula, dar evident ca a plesnit lemnul - stiam, ca mai incercasem... dar am zis ca, poate, de data asta am noroc. intentionam initial sa fac niste noduri in varf si in partea de jos).


Am inceput cu partea de jos - unde e verde (sugerand iarba). Apoi am continuat cu partea de sus - unde este un degrade de maro care merge pana la alb, foarte frumos - cred ca, la fel ca si cel cu violet si galben, sunt de prin cutia cu comori cu fire vechi... ). La mijloc, stilizand putin cusaturi traditionale, am vrut sa sugerez flori pe gard si intre gard sunt noduri frantuzesti - la fel flori.. cum se numesc... pansele si ...ei nah, petunii. Asa. Cu obiectul ascutit mentionat mai sus, am facut doua gauri in lateralele sortului gard sus, pe unde am introdus doua bucatele de sfoara (recuperata de la un borcan. hahaha). Nu stiu cat de bine se observa, dar sunt prinde in laterale - pe cusaturile blugului, cu cate doua noduri frantuzesti (maro).


In spate am facut o fundita, cusuta cu acelasi fir maro- nu am facut nod, ci am cusut firul ca sa arate frumos (cu nod firele erau la limita si nu se vedea asa dragut).


Si... dupa multe impunsaturi :))) cu acul. cam asa se prezenta proiectul meu. Kouki le dormea intr-o fericire - si am profitat sa il prind in poza, langa Mini Gradina si SortulGard magic:


Apoi m-am jucat putin cu Ursuletul si am montat putin cele doua cutii, ca sa imi fac o idee daca arata asa cum ma gandeam eu ca ar trebui. In acea perioada deja adunasem ceva „idei” si pentru a-l treilea obiect - cele trei flori agatate pe langa Sortul Gard.


Adica lalaleaua, floricica alba care este recuperata de la o marturie cred (de la o nunta) si cea rosie care era in cutia cu comori, pe la papusile lui Ralu :)))).  Si ele fac parte din proiect, dar veti descopri la momentul potrivit ce si cum.



Tot jucandu-ma am realizat ca as vrea sa maschez putin cusatura neagra de la husa cu Sortul Gard si... mi-am amintit ca aveam o bucatica de snur onudulat verde, primita in dar de la o doamna draguta (vecina mea) care cocheta cu croitoria. Si din fericire a fost suficienta pentru husa de jos. Pentru ca era deja duminica, am prins doar in spate cu doua noduri frantuzesti rapid....


Luni am finalizat marginea de sus cu noduri frantuzesti si arata ataaaaaat de dragut!! Am facut poze in seara aceasta cu Rukkusu - iata:


Pentru husa de sus am optat pentru snur de .... sfoara? :))) Sfoara. Imi mai ramasese o bucatica (de la alt borcan, probabil) si s-a potrivit la fix. Am cusut cu fir alb, prinzand din loc in loc.


Si asa arata cele doua cutii cu husele lor, alaturi de Ursulet si Rukkusu. Oare ghiciti ce este in cutia mai mare (cea cu sort-gard)? Ia sa vedem. Cealalta e deocamdata goala... dar cea de jos, nu! :D



Va spun sincer ca a fost unul dintre cele mai frumoase proiecte la care am lucrat in ultima vreme - o adevarata poveste si o mare provocare. Si sper ca va place si voua .
Va multumesc mult daca ati reusit sa rezistati eroic pana la final. :D
Ja ne!!

12 comments :

CARMEN spunea... [Raspunde]

foarte interesant tot ce ai facut!
acum sa iti spun o patanie de-a mea... am scapat cumva pulloverul meu negru de Kaschmir în masina de spalat... Iubitul meu pullover pe care-l asortam la orice fiind negru si pe care mereu l-am spalat de mana... acum s-a facut atât de miiic ca nici nu stiu daca i se potriveste vreunei din nepotele. Macar asa nu l-as arunca. Astept sa vina in vizita si sa probeze si daca da, atunci neaparat voi broda-picta în felul in care ne-ai aratat tu aici ♥ Neaparat voi urmari videoclipul si voi face ceva asemanator cu ce ai brodat tu data trecuta sau aici. Multumesc pentru idee ♥
Pupici si noapte buna! Odihneste-te! Proiectele nu se vor termina niciodata - asat e foarte bine, nu-i asa?! ♥

copilarim spunea... [Raspunde]

@CARMEN ma bucur mult ca iti place :*!

Am patit si eu asa cu un pulover. Prima data nu mi-am dat seama ca a intrat la apa - pentru ca era foarte mare (fusese al lui Ralu, care e cu vreo 12 cm mai inalta decat mine)... si nu sesizam ca intra... acum imi vine fix :))). Dar am avut o vestuta verde care tot asa intrase si ultima data se facuse atata de micaaa... acum ma intreb pe unde o fi.. ca ar fi buna de proiect, hehe.

Cred ca va fi un proiect foarte interesant! Ai putea incerca sa o si impaslesti - adica sa creezi cu acul special si cu lana diverse modele. :D De pictat cu vopsea / markere nu stiu cum se comporta pe casmir... profesoara de la curs ne-a indicat sa folosim ceva de bumbac (eu am avut cu bumbacul asta probleme ca mi-a cam scamosat varful la carioce.. haha). Dar de brodat merge cu siguranta - si ai putea in loc de vopsea sa folosesti lana pt feltuit (Sau cum se numeste procedeul, ca nu imi vine acum in minte .. hehe).

pupici cu drag!! asa e.. sunt multe de fact (si proiectele creative imi plac cel mai mult).
Somn usor :*

Diana spunea... [Raspunde]

@CARMEN
Carmen, pune pluoverul in apa calda, lasa-l vreo ora, apoi, fara sa-l storci de veo picatura de apa trage usor de el (pe "directia" lucraturii) apoi lasa-l sa se zvante intins pe ceva gen plasa (sa fie "culcat") 😊 Daca il asezi pe umeras, sa atarne, s-ar putea sa devina rochita daca e "lucrat pe verticala")

La mine a functionat metoda cu o bluza "pe gat", rosie - tot din mohair - care-mi placea enorm. Eu am pus-o in masina de spalat cu intentie! 😂 Si... lenesul si-a primit rasplata (dar am "recuperat-o" si m-am bucurat de ea ceva timp) rata bluza de parca era pentru un copil de cativa anisori!

Pupici! ❤

Diana spunea... [Raspunde]

Toate ca toate, dar "decoratiunea" pe husa - pictura si broderia - mi-a ramas si-n minte si-n suflet. Imi place extra-mult! 😊 Am aplicat "metoda" decorari in acest gen. In fine, nu chiar: fara broderie - doar vopsit/pictat 😂 - sa zicem picat! - si margelute cusute pe mai multe obiecte de imbracaminte si alte obiecte textile.
Imi place si cum ai imbinat mai multe proiecte!
Poate ca ai notite, dar cred ca ai memorie de elefant! 😊 N-am reusit sa tin minte nici macar etapele jocurilor - ma tot duc sa citesc ce si cum. 😊
Felicitari! Zi senina iti doresc! Pupici! 💗 💐

copilarim spunea... [Raspunde]

@Diana ah ce idee faina! La mine la puloverul acela nu a mers ca nu era casmir era ceva cu lana cred - dar am pulovere care se lalaiesc la spalare :)))))).

copilarim spunea... [Raspunde]

@Diana ma bucur mult ca iti place gradinuta stilizata:D. O sa scriu despre ea duminica - va arat si desenul de la care a pornit totul.
Sa stii ca am vrut sa pun si eu margelute :)))) Dar apoi am descoperit ca mefrge cu noduri frantuzesti :)) si doar nu era sa pierd distractia:)))
Le mai ai? :D Daca da poate faci poze :*.
Haha - si eu am deschise doua zeci de file in browser ca sa nu uit. Precis mai uit cate ceva.. si temele restante mi le-am notat din fericire... de cand am actualizat blogul pv cu poze si imi lipseau...
Pup cu drag !!!

MNiko spunea... [Raspunde]

Sunt absolut minunate aceste huse, realizate cu atât de multă migală și atenție. Felicitări!

Suzana spunea... [Raspunde]

Nici nu stiu ce sa mai zic, ca m-am pierdut printre atatea imagini. Si imi place si ideea cu gardutul, dar si broderia!
Tinand cont ca ai avut ajutoare de nadejde, nu ma mira tot acest lant de realizari!
Pupici si noapte buna, draga Rux!😘❤️

copilarim spunea... [Raspunde]

@MNiko ma bucur ca iti plac :) - iti multumesc! A fost .. de fapt inca este, mai am cateva lucruri de adaugat la proiect, o aventura minunata!
Pupici

copilarim spunea... [Raspunde]

@Suzana ma bucur mult ca iti place! Gardutul sort :)). Chiar ma uitam si eu azi la el cum s-a asezat gardul singur... ideea o aveam, dar a iesit cum a vrut el. si a iesit chiar mai bine asa :D
Si la broderie la fel.
Da... ajutoare de nadejde :D! sa vezi ce mi-au mai suflat in ceafa :)))). Hai hai hai hai.. :))
Pup cu drag!!

prietena-japoneza spunea... [Raspunde]

Mult zbucium - realizările îmi plac !
Rukkusu este cooperantă ca de obicei, și ea cu Rază fac echipă bună !
Dar cel mai mult îl plac pe Kouki - nu are nicio grijă 👍❤️
Pupici cu drag ❤️

copilarim spunea... [Raspunde]

@prietena-japoneza da... cam mult :))). Asta probabil si pentru ca trebuie sa caut solutii acolo unde ar exista o rezolvare putin mai simpla, dar pe care eu nu pot sa o aplic. :)) Si atunci stii ca maimutica, te scarpini peste cap cu mana :)))).
Dar rezultatul a meritat. Numai asa ceva as face - povesti :))).

Kouki dragul, zici ca a tras la jug :))). Dar atunci ciar dormea fericit. Asa mult mi-a placut .. haha. Era fericit. Si cand l-am putut prinde in cadru, am profitat.

Pup cu drag :*

Trimiteți un comentariu