joi, 2 martie 2023

Condurii zanei - Raza de soare.


Buna!

Pe Provocari Verzi am inceput o noua aventura alaturi de mesagerii nostri: #01 Salvam Papusi // Save the Dolls: Martie-Martisor-Luna iubirii. Prima tema este in ton cu primavara (si previzibila, as pune eu), tocmai in ideea de a porni nu foarte in forta, ca sa avem resurse creative si de energie pentru a ne putea juca si scrie o poveste frumoasa, impreuna.

Despre mesagerul meu, Raza de soare, v-am povestit deja in ultima zi de iarna (marti) si v-am promis atunci ca voi reveni asupra incaltarilor. Ma gandesc ca, poate nu degeaba am tot intampinat dificultati in ceea ce priveste celelalte candidate pentru aceasta misiune. S-au aranjat foarte frumos lucrurile si, cu siguranta, celelalte papusi isi vor gasi si ele locul pe parcursul urmatoarelor provocari (doar de aceea le-am si salvat).

Spuneam ca lucrurile s-au aranjat - iata, am reusit sa mai recuperez o restanta: Tema #46 " Condurii magici ai Zanei ". Chiar imi propusesem sa fac ceva pentru rubrica fii creativ de luna trecuta, dar... nu am reusit sa fac ce voiam. Si pana la urma... Raza de soare avea nevoie de incatari magice, nu?



Nu am facut un tutorial, dar am avut inspiratia sa fac cateva poze care pot fi fi folosite ca idee de pornire, cred eu. Asa ca iata cum am procedat: Am imbracat piciorul in folie alimentara (de plastic) peste care am aplicat scoci de hartie. Apoi am decupat de la spate si am facut doua tipare: talpa si restul incaltarii.


Am folosit materiale ramase de la alte proiecte: bucatele de fetru, fir de bumbac (de la un proiect crosetat - am impartit firul in mai multe fire mai mici :)))) si doua margelute  de nisip, puse in punguta cu mix.



Iata cum arata parte de sus a condurilor magici - se poate observa putin taietura pe care am facut-o pe mijloc (pentru a putea fi incaltate mai usor, dar si pentru ca mi-a placut idee aceasta de model). Deja cususem primul pantofior si pentru ca a trecut proba, mi-am reamintit sa fac si poza.. haha (Rukkusu era acolo, prezenta - mai baga cate un piciorus in poza, dupa cum se vede).


In mod normal, cusaturile nu sunt evidente, dar am incercat prin reglarea luminii si obtinerea unui contrast mai puternic sa le scot putin in evidenta (spre marea mea „oripilare”, hahaha, pentru ca sunt departe de a fi... perfecte). 


Altfel, nu este sesizabil - bine in poza aceasta nu se vede foarte bine nici faptul ca incaltarea semuleaza pe picior (care sta usor pe varfuri) - adica este chiar usor gratios, desi practic.



Mi-am amintit apoi ca nu am fotografiat si talpile (si am pus iar lumina la greu si zoom, ca sa ne mai delectam cu .... cusaturile. 😅).


Rukkusu si-a manifestat si ea dorinta de a primi incaltari noi, facute de mine, neaparat (😂😅), asa ca probabil ca (sper) voi mai face macar o pereche de incaltari primavara aceasta - momentan, i-am zis, ca sa stie de la bun inceput si sa nu isi faca sperante desarte - agenda mea a inceput sa se desfaca din cusaturi la propriu :))).


Si pentru ca a inceput Martie, am profitat sa aduc in decor si fila de calendar Lego din aceasta luna :D. 

Ja ne!!

14 comments :

CARMEN spunea... [Raspunde]

migala se merita, pentru Raza-de-Soare! Sunt exact pasii pe care i-am facut pentru a-mi realiza "papuci de casa" :-) Draga Rux, esti de admirat!
Pupici. O zi frumoasa! ♥

copilarim spunea... [Raspunde]

@CARMEN am vazut un kit cu papuci de casa din fetru la un moment dat si mi l-as fi luat (era bun ca pret - pentru ca fetrul la noi este cam scump). Daaaar, nu imi veneau nici macar mie (eu port 34-35). era cu 2 numere mai mic :)))). Dar mi-am facut papucei crosetati.
Cred ca a fost un proiect foarte dragut!! Ii mai ai? :D

Mi-a placut sa ii fac Razei de Soare incaltari - initial (cand incercam sa decupez sablonul fara sa ii stric piciorul, am cam bobanit, dar data fiind pozitia piciorului, a fost o idee buna sa procedez asa. Constat tot mai des ca mi-am cam stricat vederea in ultimii ani - prea mult intuneric...:( dar si faptul ca nu am putu alterna ochlarii la care lentilele se inchid la culoare, cu ceilalti... ).


pupici cu drag :*

Diana spunea... [Raspunde]

Sunt foaaaarte dragalasi papuceii Razei de Soare! Arata si frumos pe picior, cum s-ar zice. 😊 Felicitari, Rux! ❤
Multumesc pentru ideea de confectionare.
E vesela tare gargarita de pe fila calendarului! A imbracat costumul de gargarita-cosmonaut. 😊
Pupici! ❤

P.S. Nu poate rezista Rukkusu fara sa se bage in seama macar cu un varf de ghetuta. 😊 ❤

Suzana spunea... [Raspunde]

Te admir pentru aceste miniaturi. Cred ca si in viata reala ar fi un model placut la purtare. Macar papucei de casa...
Pupici! 😘❤️

Suzana spunea... [Raspunde]

https://suzanamiu.blogspot.com/2023/03/citate-favorite-158-despre-un-mit.html

MNiko spunea... [Raspunde]

Mulțumesc pentru explicații. Chiar aveam nevoie de idei să facem ceva de încălțat pentru mesagera mea.

copilarim spunea... [Raspunde]

@Diana ma bucur tare mult ca iti plac! Si eu am fost foarte fericita ca s-au mulat pe picior. iti multumesc mult :*
Cu mare drag - sa fie de folos :)!!

Si mie mi-a placut gargarita :D Hihi - chiar m-am bucurat ca in martie este as un personaj hazliu.

Da, ai vazut? Ma ajuta!! Sa am sursa de inspiratie :)))))).

Pupici cu drag!💗

copilarim spunea... [Raspunde]

@Suzana iti multumesc mult :*!
Si pe mine m-ar tenta, daca nu ar fi cam scump fetrul :)). Dar a facut ceva asemanator crosetat, acum multi ani - pentru Mami si pentru Ralu.
Pupici cu drag 💗

copilarim spunea... [Raspunde]

@Suzana Ce ciudat - mesajul acesta nu imi aparea in inbox. Iti multumesc - vazusem inainte sa verific maikul articolul si m-am grabit sa fac corecturile in articole ca sa le introduc in lista. Maine voi reveni sa si citesc in liniste si pe indelete (ca acum imi da tarcoale mos ene pe la gene si vreau sa profit de oferta cu somn usor :)))
Pupici!!🌸

copilarim spunea... [Raspunde]

@MNiko cu are drag! ma bucur. Sa fie de folos :).
Pupici 🌸

prietena-japoneza spunea... [Raspunde]

Sunt minunate încălțările create de tine ❤️
Rukkusu le-a încercat și ea ?
Pupici ❤️

copilarim spunea... [Raspunde]

@prietena-japoneza ma bucur mult ca iti plac! Nu, Rukkusu nu le-a incercat... Raza de Soare sta cumva pe varfuri (probabil e putin... balerina) pe cand Rukkusu are piciorul in pozitie normala. Dar... probabil ca va primi si ea o pereche de incaltari din fetru :D
Pup 💟

Mihaela Toilă spunea... [Raspunde]

Nu cred ca as reusi sa fac incăltări pentru păpuși! Nu am atâta răbdare și e prea multă migală!
Felicitări ! Multumesc pentru articol.! Pupici.

copilarim spunea... [Raspunde]

@Mihaela Toilă...... tocmai am stat azi fata in fata si mana in mana cu brosa si semnul de carte. Cu siguranta ai reusi sa faci incaltari pentru papusi. :D
Ma bucur ca ti-a placut articolul - cu drag!! Te imbratisez!! 💟

Trimiteți un comentariu