marți, 7 martie 2023

Cosulet din doza de ... lumanare (S10/52)

Buna!

Transformările creative din martie 2023  au ca tema de baza cutiile metalice. Am o colectie generoasa de cutii si cutiute metalice (dar, cum sa zic, majoritatea sunt cutii tematice, sau ilustrate frumos, cu alte cuvinte nu de conserve 😅). 

Am gasit in sfarsit o cutie metalica potrivita pentru prima tema pe care o pot decora dupa pofta inimii (si o sa imi faca si placere!!), dar abia astazi a luat-o Mami si maine o sa mi-o aduca. Asa ca, avand in vedere ca pot face temele in orice ordine vreau si ca mi-am propus sa fie macar una dintre ele pe saptamana gata, am trecut la urmatoarea. 

Eu doze de suc/bere nu am .. cred ca nu am mai avut asa ceva de pe la sfarsitul anilor 90, inceputul anilor 2000. Dar! Mihaela (MNiko) a adus in discutie suporturile de la pastilele de lumanare (care au un material asemanator) si mi-am amintit ca am suporturile de la lumanarelele pe care le-am aprins zilnic dupa ce a plecat Dodo (uite asa ma salveaza el, dragul:P).

Si mi-a venit o idee... pentru ca tot imi doream sa fac unul si asa sa mai bifez o restanta (Tema #45 " Cosulet "). Ce ar fi sa incerc sa fac un cosulet? 😁😅 Zis si facut. Am luat una dintre cele doua suportele si am taiat (chiar mi-a placut acest pas, haha) dupa cum se poate vedea mai sus. Apoi, am mai continuat putin spre interior, dar am uitat sa fac poza - pentru ca mi se parea prea mare pentru ce voiam eu - ar fi mers daca il lasam asa, pe post de culcus pentru un mic animalut - de retinut ideea pentru viitor..

Si am inceput sa infasor firul desirat din bucatica de maneca pe care poate o recunoasteti - din ea am facut si gentuta lui Rukkusu (care evident ca se uita curioasa sa vada ce fac). In poza de mai sus se vede putina ceara (in dreapta) pentru ca nu am insistat sa o curat - ea cazand atunci cand venea firul peste, foarte usor, neriscand sa stric materialul.

Cand am ajuns aproape de final, am fixat firele dupa cum se poate vedea in imaginea de mai sus , indoind spre interior. Si asa arata la exterior:

Din bucatele de laveta, ramase de la alt proiect, am decupat ochiometric doua bucatele penru a acoperi partea metalica din exterior - cusut si din interior, lipit cu banda dublu-adeziva.

Din bucata de pulover ramasa, am hotarat sa inalt putin cosul. realizand o extensie care sa mascheze la interior capetele metalice. Si bineinteles, voiam sa fac si toarta (pentru care am folosit niste doua sisteme de prindere pentru pungi de congelat, pe care numai la congelat nu le-am folosit... hahah).

Am pastrat baza tricotata, am intarit lateralele (unde am taiat portiunea si am crosetat in sus, pornind de la ochiurile tricotate. Cu ultima bucatica de material tricotat am imbracat toarta de la cosulet, manerul..

In cele din urma, m-am sfatuit cu Rukkus si am decis sa ornam cosuletul cu o floricica (nasturel) si doua margelute mici de nisip - pe care le aveam din cutia cu minuni. Si gata cosuletul nostru. Am luat penru sedinta foto viermisorul anti-stres din margelute si ceva care va pleca cat de curand spre unul dintre mesagrii PV. Dar va voi povesti mai multe cu alta ocazie.

La noi este deja primavara de-a binelea (imi place mult fila aceasta de calendar, din luna martie - am sa va spun si de unde este casuta: Surdesti, jud. Maramures).


Cu siguranta a fost unul dintre cele mai dragi proiecte la care am lucrat in ultima vreme (pentru ca a fost ca si cum si cretul era si mai alaturi de noi) si mi-a prins bine - a fost ca si cum, s-a mai asezat ceva la locul lui. Si sper sa va placa si voua rezultatul. 

Ja ne!!

14 comments :

CARMEN spunea... [Raspunde]

drgalas cosuletul, o miniatura foarte reusita! Felicitari!
La noi momentan este soare dar bate vantul foarte rece si taios! Ín nordul Germaniei a nins. Speram la noi sa ramana totul verde!
O zi frumoasa, Rux draga! ♥

fiordaliso spunea... [Raspunde]

E așa de drăguț coșulețul! Poate fi și un mărțișor dacă pui niște floricele in el. Cred că ar arăta bine și cu sfoară, de mult nu am mai lucrat cu sfoară, poate o să încerc. Mulțumesc pentru idee!

copilarim spunea... [Raspunde]

@CARMEN ma bucur tare mult ca iti place!! Iti multumesc :) Si eu ma bucur ca mi-a reusit ideea.
Si aici a fost tot cam asa - chiar am stat putin la geam (cat s-a putut) si e verde gazonul vis a vis...
Iti multumesc mult :*

copilarim spunea... [Raspunde]

@fiordaliso Ma bucur mult ca iti place! E un pic cam mare pentru pus in piept, dar ca decoratiune martisor, merge. Sigur ca ar merge si cu sfoara - dar suporturile de lumanare sunt cam mici, asa ca iti va trebui ceva ffffff fin. Ar merge mai grosuta la dozele de bere, sau suc - pentru ca acolo ai cum urca mai mult si poti face niste cosulete mai mari.
Si eu vreau sa folosesc sfoara dar la alt proiect (Sper sa imi ajunga si sa reusesc :D)
Pupici cu drag!🌸

Suzana spunea... [Raspunde]

Mai tii minte ca la voi facusem un soare dintr-un astfel de suport? Mereu ma gandesc la utilizarea lor, dar asa ceva nu mi-am imaginat. Ce inseamna sa te tot joci cu papusele... O mica bijuterie! Si culoarea imi place la nebunie!
Pupici si spor la tot, draga Rux!😘❤️

copilarim spunea... [Raspunde]

@Suzana daaa!! Ai dreptate!! Asa este :*. Cred ca de atunci tot voiam sa fac ceva cu ele. Hihi.
Sa stii ca nici eu nu mi-am luat inspiratia de la papusi. Habar nu aveam cum sa bifez tema cu doze si cand a scris Mihaela despre lumanarele, atunci mi-a venit ideea. :))) Ce ar fi sa incerc?
Ma bucur ca iti place si mie imi place firul acesta :D

Pup cu drag!! Sa avem spor 🌸

Diana spunea... [Raspunde]

E frumusel mititelul! ❤ E in set cu gentuta - se putea altfel?! 😊 Rukkusu e eleganta.
Viermisorul imi place foarte! Ma si amuza, si cand l-am vazut m-am gandit la porumb (fiert!) 😊
Tare ideea de a confectiona un cosulet, in acest mod, dintr-un suport de lumanari! Felicitari!
Pupici cu drag! ❤

MNiko spunea... [Raspunde]

Absolut minunat. Ai avut o idee foarte bună să transformi suportul de lumânare în coșuleț. Mi-aduc amintede discuția cu Suzana că nu prea știam ce am putea face cu aceste suporturi metalice de la lumănări. Ne-ai mai dat tu acum o idee. Mulțumim.
PS: practic, acest suport poate fi considerat o cutie metalică. Ai putea să faci și ghiveci din el, chiar dacă nu pentru o plantă adevărată ( cred că am uitat să spun că nu e tocmai obligatoriu să fie planta adevarată), dar Rukkusu și Rază de Soare cred că ar aprecia un ghiveci cu flori pentru ele.

copilarim spunea... [Raspunde]

@Diana da.. desi nu intentionasem sa fie neaparat in set, insa s-a potrivit foarte bine firul pentru proiect. :D

Sa stii ca si eu m-am gandit ca seamana cu porumbul sau cu o franzela :))). Nu stiu de ce i-am zis eu la inceput viermisor. Cred ca m-am gandit la viermisorii aceia din jeleu :))))). Si asa i-a ramas numele.

Nu ai idee cat m-am bucurat ca a si iesit!! Mi se cam innecasera initial corabile pentru ca materialul este foarte slab (de la doza asta de lumanare) si apoi am avut emotii cand am taiat mai mult decat in poza aceea, dincolo de baza (altfel nu ar fi iesit ce voiam).

Ma bucur mult ca iti place! Iti multumesc.
Pup 🌸

copilarim spunea... [Raspunde]

@MNikoma bucur mult ca iti plac! Am vazut acum inca o idee super faina la Pompilia - a facut o craticioara!! Dar suporturile mele sunt cam slabute si nu reusesc sa le schimb prea bine spatele - voi incerca sa vad daca reusesc sa fac un tuci insa :))) Sa vad daca gasesc ceva pe care sa deformez cumva spatele, fara sa se vada urat.

Ma bucur ca iti place ideea. :D

Oh! Ai dreptate - sa stii ca la varianta aceasta nu ma gandisem- daca n e obligatoriu sa fie planta adevarata, atunci mi se mai deschid si alte perspective. :D Nu de alta, dar plantele pe care le am eu, dragutele, necesita atentie insa.. orice as feca nu am siguranta ca prind radacini in timpul acesta (o luna.. ) si ghivecele lor nu intre in nicio cutie de metal pe care o am :))))

Pup 🌸

prietena-japoneza spunea... [Raspunde]

Chiar este o idee minunată ❤️👍
Acum ce ai realizat ? O mare dilemă pentru Rukkusu 🙃🙂...gentuța cu magie o poartă cu drag...va umbla acum și cu coșulețul ?
Pupici cu drag ❤️

copilarim spunea... [Raspunde]

@prietena-japoneza ma bucur mult ca iti place. Si pe mine m-a entuziasmat ca am reusit sa il fac. Hmmm cred ca ii va imprumuta cosuletul lui Raza de Soare :))))).
Hihi

pupici cu drag :*

Mihaela Toilă spunea... [Raspunde]

Foarte drăguț coșulețul! Câtă rabdare ai avut! Este foarte potrivit pentru Rukkusu! Felicitări. Pupici

copilarim spunea... [Raspunde]

@Mihaela Toilă ma bucur mult ca iti place si iti multumesc. :)
Sa stii ca mi-a dat ceva batai de cap - fiind foarte mic initial nu puteam sa ipletesc.. apoi am avut ceva emotii cand am taiat putin mai mult, sa nu se rupa. Dar.. a meritat. :D
Intre timp am recidivat cu niste tentative de ceva.. dar probabil abia prin aprilie voi reusi sa vin si cu ele.. momentan am ocupat martie cam in totalitate :)))).

Pupicu cu drag :*

Trimiteți un comentariu