marți, 28 martie 2023

Mini Gradina - Fii Creativ! (S12/52)

Buna!!

Bine v-am gasit la ultima dintre cele patru teme ale transformărilor creative din martie, pe tema cutii metalice! Astazi... tema la liber: fii creativ!

Intai sa facem putina lumina, pentru proiectul de astazi:


Ok... poate ca am exagerat cu lumina.. :))). Glumesc! Dar cand am vazut poza de mai sus, nu m-am putut abtine sa nu o inserez in poveste, ca sa ne descretim putin fruntile (hahaha). Pentru ca am lucrat pe mai multe fronturi, am facut poze cand imi aminteam si ... s-au adunat. :)). Ca sa nu fie articolul prea lung, le-am impartit in doua sectiuni. Azi ma voi referi strict la partea care ne intereseaza - conserva mea pretioasa :))) care s-a transformat creativ. In aprilie, voi povesti despre proiectul mare, in general si va voi arata si alti pasi din procesul de creatie.


Aceasta este .... tananam.....conseva. 😅😁 - dragalasa, nu? Imi place tare mult - motiv pentru care am si subtilizat-o, odata consumat continutul (nu mai stiu ce era pentru ca, evident, nu am mancat eu - pate probabil) am subtilizat recipientul acesta foarte frumos finisat, netaios. Stiu ca mi-am exprimat atunci rugamintea (fierbinte.. haha) de a mai primi astfel de conserve, dar... n-am avut spor.

De cand am pus-o deoparte, am si vizualizat-o ca o micuta gradina. Doar ca.. initial aveam in plan alta abordare si pana la urma a iesit ce veti vedea. Si... mie imi place ce a iesit.



Va spun sincer, nu prea am avut ce-i face - pentru ca, repet, arata foarte bine .. Am infoliat-o, haha. Cu alte cuvinte am avut grija sa o protejez cu folie alimentara. Apoi i-am facut un suport - despre care voi povesti pe larg in celalalt articol. Si l-am rugat pe Kouki sa isi dea cu parerea. Mi-a zis sa continui...


Ceea ce am si facut - atingand inca o tema restanta, si anume, betele de inghetata. Intregul proces, data viitoare - dar am vrut sa va vedeti totusi si azi cativa pasi.


In cutie, peste folie, am pus un fel de burete verde, care se foloseste la aranjamentele florale. Nu pot spune ca sunt mare fana a acestui material (mi se pare cam prafos) dar nu mi-a pus probleme. E singurul pas la care nu am insa poze deloc :))). Am decupat cu cuterul si am fixat acel burete cat a putut eu de bine, apoi am adaugat muschi (subtilizat din cosuletul cu ghiocel pe care il aveam in poza aici: martisoare primite in dar) si pe care l-am fixat cu scobitori, taiate in jumatate (cateva se pot vedea, pentru ca sustin alte doua elemente.


Asa arata baza gard cu portita (am folosit si cateva bete pentru ceai/cafea pe care le aveam de la parinti) - sunt cele mai subtirele si acolo e portita - a se vedea intrarea sugerata de nodul de la sfoara.


Si aranjamentul meu: mini gradina! In centru avem casuta melcului (un melcusor micut pe care il salvasem anul trecut de pe o frunza de stevie.. si care mi-a facut cadou cochilia lui).


Apoi avem copacei infloriti, si cateva floricele, pe care le-ati mai vazut cand va prezentasem cele doua cutii cu husele lor. 


Ultimul element de care avea nevoie gradina mea pentru a fi gata, era ..elementul de legatura. si pe acesta... l-am crosetat.  Ah.. poza aceasta este facuta pe cand croseta mea inca era intreaga.. cine ar fi zis ca peste foarte putin timp va ajunge.. cu manerul rupt? 😅


Pentru ca pistolul de lipit cu silicon nu este compatibil cu mine (nu va puteti imagina cat mi-ar fi usurat viata si scurtat procesul de creatie.. hahaha), am apelat la nasturei si capse.. printre altele).
In gradina mea cea mica, si-a mai facut simtita prezenta o floricica mica, lipita cu banda dublu-adeziva de baza de lemn mai mare.


Am fixat cutia de conserva mai bine in suport - inainte avea joc si i-am facut un sistem de fixare din carton - veti vedea, am pus si ultiul element si l-am atasat micii gradini....


... pe care am montant-o pe capacul cutiei cilindrice. Dar iata cum arata gradinuta mea cea mica. Eu o ador!! Sper sa va placa si voua.


Rukkusu m-a rugat sa ii pun „iarba„ crosetata pe cutia cealalta si sa ii aduc si tufisurile crosetate cu floricele... pentru ca abia astepta sa faca poze. Si iata mai  jos, tot proiectul mare, finalizat:


Acum, va trebui sa mai gasesc eu o modalitate de a fixa cumva cele doua cutii mai mari mai bine - am inteles ca sunt un fel de bucatele de silicon (ma gandesc ca sunt ca cele care se pun la incaltaminte, ca sa nu te bata o bareta... ) si ma gandesc ca ar fi o solutie. sper sa si gasesc... :D.

Ja ne!

12 comments :

fiordaliso spunea... [Raspunde]

Wow, ce lucrare elaborata! Si cate detalii mici si delicate! Imi place foarte mult garduletul cu portita. Si cutul cel mic si cu bulinute ❤
Cel mai lipicios silicon se gaseste la magazinele de telefoane, pentru fixat telefonul pe bordul masinilir. Il intrece cu mult pe cel pentru incaltaminte.

Suzana spunea... [Raspunde]

Ce idee dragalasa pentru plantute!
Fixarea nu se poate face cu arici?
Oare cum va uda plantutele? Sunt putin mai sus decat Rukkusu!
Pupici, draga Rux si felicitari pentru finalizarea proiectului. 😘❤️

CARMEN spunea... [Raspunde]

Ce nu poti tu croseta?! Exista ceva ce tie nu iti reuseste?! Iarba, floricele, ursuleti, tigrisori, hainute, paturici.... Da, ai maini d aur!
Felicitari, cutiile sunt foarte frumoase si sceneta e foarte reusita!
O seara buna, draga Rux 😘💞

MNiko spunea... [Raspunde]

Foarte frumos și interesanta proiect Mica ta grădină este superbă.
Da, uscat burete acela este chiar foarte poros, se sfărâmă repede. El este folosit ud, se pune în apă până la saturație, apoi este folosit.

copilarim spunea... [Raspunde]

@fiordaliso ma bucur tare mult ca iti place! Si eu ador garduletul. mi-am cam dta batai de cap si am avut emotii ca nu voi avea materie prima dar... cand l-am vazut gata am fost foarte fericita.
Cutu mic cu buline este un nasturel pe care il am de la Micaela. am avut la un moment dat la premii din astea - poate vom reusi sa mai gasim :D. Si mie imi plac mult - Am mai avut unul pus la dreamcatcherul lui Dodo :).

O ce idee! :D ar putea merge :D - am sa intreb si conducatorii auto (pe tati si ralu) daca nu cumva au din intamplare ceva de gen de donat :)))

pup cu drag !!!

copilarim spunea... [Raspunde]

@Suzana ma bucur mult ca iti place :D!
Sa stii ca asta am incercat sa fac. Doar ca ariciul sau scaiul pe care il am eu este foarte puternic si cand voiam sa desfac cele doua cutii, pleca cu tot cu banda adeziva :)))) in loc se desfac cele doua parti ale lui....
O... Cred ca se va ocupa micutul melc de asa ceva. va face dansul ploii :)))))).
Iti multumesc mult !!
Pupici cu drag :*

copilarim spunea... [Raspunde]

@CARMEN ohoho! O multime :))). Acum nu imi reuseste mai nimic pentru ca am ramas fara croseta de 2 si trecand la vechea mea prietena de 2.5 ... imi termina degetele pentru ca e foarte subtire.. va trebui sa ii caut un fel de maner..

Iti multumesc mult si ma bucur ca iti place!
Am vizualizat proiectul acesta ca pe o poveste, asa cum spui, o sceneta.
Pup cu drag!

copilarim spunea... [Raspunde]

@MNiko ma bucur mult ca iti place!! :*
Visez la gradinuta asta de nici nu mai stiu cand. Dar am vazut azi o conserva asemanatoare intr-un pliant (De la ton parca era) :D e superb facuta pentru ca nu taie deloc.

asa este! Eu am avut o bucata de la florarie (a luat mami cateva materiale pentru cand am avut prima partea a salvam Papusi si am creat tema cu Sarbatoarea recoltei. M-am bucurat sa gasesc buretele..:)).Nu stiam exact cum se face - dar stiu ca sunt aranjamente care il folosesc :D Iti multumesc pentru explicatie!! :*

Puuup!

Diana spunea... [Raspunde]

E superba gradinita ta! Imi place foarte mult! Si-mi place atentia pe care o dai detaliilor - si acestea "fac diferenta". 😊
Rukkusu se simte bine si, cred, asteapta vara, sa stea la soare, poate sa mearga la mare...! 😊 Ai cam rasfatat-o.
O frumoasa poveste cu floricele, melcisori, catelusi... E adorabil Kouki! (si nasturle, dar pufosul...!) 💕
Felicitari si spor la lucru! Pupici! 😘 💗

copilarim spunea... [Raspunde]

@Diana l-ai vazut mai pe boticut??? iubitul de el.. cum dadea un bot de ajutor :)))). apropo l-am prins cand mirosea de zor o floare :)) aia rosie, din material.. a fost foarte surprins :)).

Ma bucur tare mult ca iti plac si iti multumesc. Daca ai stii cat imi ia uneori sa ma hotarasc la detalii din acesta marunte... Si apoi pac se aseaza mai mult singure. Ah de ar veni acel moment mai repede..:)).

Rukkusu cred ca viseaza la hainute noi.. Nu stiu ce va fi insa.. sa vedem :))). Sa mai astepte pana la mare :)))).

Kouki tocmai s-a asezat intre mine si Buni si paturile noastre Iar eu trebuie sa ma ridc sa fac niste cornuri... :))
Pup cu drag :*

prietena-japoneza spunea... [Raspunde]

Ai creat ceva foarte frumos - și l-ai obosit și pe Kouki (cred că a dormit lat după aceea...)!!!
Rukkusu se bucură enorm când termini câte ceva nou, mai ales spațiile verzi și cu flori !!!
Pupici cu drag ❤️

copilarim spunea... [Raspunde]

@prietena-japoneza el le doarme ca la mondiale. Se energizeaza :))) Eu cand fac pauze il iau la smoticit si iubicit - ma incarc si eu cu energie si iubire... si are nevoie sa isi refaca bateriile :)).
Ma bucur mult ca iti place si tie cum a iesit! Da.. compensam si noi cum putem :D
Pupici!!! :*

Trimiteți un comentariu