marți, 14 martie 2023

Si personajul este.... Ursuletul!


Buna!

Astazi am avut o zi plina de peripetii si, daca ma lasa Kouki, va voi povesti despre Ursuletul - personajul pe care l-am creat, pornind de la o carticica din copilarie.



Raza de Soare a fost foarte fericita cand, in sfarsit, am ales aceasta carticica. I-a placut de cum a zarit-o, in punguta adusa de Mami. Eu, recunosc, am fost surprinsa sa o revad - pentru ca, mi-o amintesc foarte vag.



Rukkusu a observat cateva insemnari pe spatele cartii (posibil ale mele - asta imi aminteste de cartea de bucate pe care ma semnasem in copilarie si despre un schimb de replici cu Ralu cand i-am zis ca imi recunosc scrisul .... hahahahaha) si, impreuna cu raza de soare, au rasfoit carticica si am ales impreuna ce personaj vom face din ea.


Ursuletul! Si pentru ca... avea nevoie de reparatii, dar si pentru ca, nu stiu daca ati vazut, dar cu el in poza apare si o papusica blonda - asa ca Raza de Soare a fost mai mult decat incantata.

Am gasit un ghem din cutia comorilor - Buni si-a lucrat acum mult timp o fusta lucrata in bob de orez din firul acesta si ... m-am bucurat ca am in sfarsit un proiect la care sa lucrez si eu cu acest fir.


Am pornit la treaba cu ajutoare de nadejde! Am creat un ursulet amigurumi si amlucrat, am lucrat, pana am terminat aproape tot ursuletul. Mai aveaa nevoie de o ureche si o codita.  Cand.. ce sa vezi. Ursuletul nu a fost pacalit de vulpe - are codita intacta, in schimb....


Eu, am ramas fara croseta mea de 2 mm :((((((. Bine... sa vad cum o repar. Pana una alta, am lucrat cu jumatate de croseta, asa cum am putut ce mai era de lucrat:


Ursuletul este gata (la fel si croseta, doar ca gata rupta.. haha) si mai are nevoie de o mica esarfa! Raza mi-a adus niste fire pescuite din cutia cu comori si... cu ajutorul unui bold floricica - am impletit o mica esarfa, inspirata de cea din carte:




Ursuletul a avut emotii, in timp ce dadea testul final - pe care l-a luat cu brio, primind ok-ul de la Kouki (cum altfel ... haha).


Si, dupa poza de grup, s-a trecut la poza zilei... bineinteles - iar eu ma grabesc sa termin de redactat, ca sa pot public articolul inainte de 12 noaptea :)).


Inca o poza cu draga noastra carticica (despre care probabil va voi povesti mai multe, cu ocazia urmatoarei teme de pe Provocari Verzi!!).


Pana atunci, va invit si pe voi sa va alaturati temei  #02 Salvam Papusi // Save the Dolls: Un personaj prinde contur. si sa ne bucuram impreuna de magia cartilor :).


In sfarsit a facut o poza si cu mine (sau mai bine zis, in palma mea), dupa care s-a grabit sa i se alature lui Rukkusu, pentru ca voia sa se uite la cartea din care vine... si sa o recitim, impreuna.


Ja ne!


10 comments :

fiordaliso spunea... [Raspunde]

Ce ursulet frumoooos ai lucrat! E modelul clasic de ursulet de jucarie, si firul se potriveste atat de bine! Ca sa nu mai zic ca am avut si eu unul, l-am pastrat pana s-a dezmembrat, cred ca vreo 20 de ani! Am si o fotografie cu el de cand l-am primit, era pe langa mine cat al tau pe langa Rukkusu! Eu am fost foarte fericita cand l-am primit, cred ca si Rukkusu este!

Suzana spunea... [Raspunde]

Ce dulce arata ursuletul! Deja toata lumea incepe sa se joace cu el. Mi se pare firesc!
O sa ma joc si eu putin, asa, in pauzele lor!
Pupici si doar inspiratii, draga Rux! 😘❤️

copilarim spunea... [Raspunde]

@fiordaliso si eu am unul Mormorel - chiar va trebui sa il scot din cutie sa vad ce mai face :) - l-am pus sa nu mai stea in praf, pana reorganizez - am doua cutii dragute cu capac cu plusuri si cu ursul meu mare si Biba (erau papusile alea cu varf tuguiat a mea e rosie si cu fata de cauciuc - cred ca se numeau Lili, dar eu ii zic Biba).

Firul asta l-am „subtilizat” in cutia cu comori :)). Este pur si simplu superb - are o multime de nuante. A iesit fantastic de dragut - eram eu aseara si pe fuga sa termin (cu K calare pe mine) si putin cam afectata de faptul ca mi-am rupt croseta :(((((. Chiiiiaaaar nimeni nu observa marea „tragedie” :)))).

Sunt curioasa daca e ca al meu ursul (si al meu ramasese intr-un picior.. alea alea, dar l-am cusut. :D Initial avusese un halat de doctor cred. Parca asa imi amintesc (ralu mi-a dezbracat toate jucariile... au fost intacte pana la ea... hahahahaha).

Da Rukkusu e fericita ca a putut sa se bage si ea in proiecul meu si al Razei de Soare. Mai ca nu si-a adus si mesagerul ei.. :)))).

pup cu drag!!

copilarim spunea... [Raspunde]

@Suzana Daca ma crezi... nici nu am stiut daca va iesi pana la urma :))). Am lucrat ieri pe apucate. Dar era musai sa termin - altfel nu mai aveam cnad.
Aseara nici nu am apucat sa il vad bine, dar de dimineata, cand l-am vazut, nu imi venea sa cred :)). E atat de dulce cu esarfa lui :))).
Acum urmeaza sa fac recuzita..

Iti multumesc tare mult!! Pup si eu cu drag!!

MNiko spunea... [Raspunde]

Simpatic personajul, iar cartea pare foarte interesantă.
Eu am rămas în urmă cu aceasta tema, și cea de la mine, dar sper că nu am citit gresit și mai timp până la finalul lunii să o fac, împreună cu celelalte.

copilarim spunea... [Raspunde]

@MNiko ma bucur mult ca iti place!! Atunci nici nu am apucat sa ma bucur prea tare de el - abia azi am reusit sa ma uit mai bine.. :))) Inca eram cu gandul la croseta si cum o sa fac eu toate proiectele care se bazau pe ea (... fix asta de 2mm din care nu mai am..). :))
Cartea este frumoasa! :D Iubesc cartile care se faceau in copilarie. Astea de carton s-au pastrat cel mai bine... Mi-a gasit Mami una si cand am vazut-o in ce hal este :O. Aveam doua in acelasi gen Una e bine mersi iar asta pe care eu o adoram.... mai ca nu se descompune. Va trebui sa o scanez... si apoi nu stiu.. sa incerc sa o laminez.. habar nu am.

Ai timp pana pe 28 sa recuperezi - toate temele (inclusiv martisorul) au limita 28. :). Si eu sunt foarte in urma cu tot.. desi teoretic ... si tocmai am descoperit ce uitasem sa fac azi... Premiile 😂

Mihaela Toilă spunea... [Raspunde]

Ce ursuleț drăguț ai făcut! Abia aștept să văd cum îl pui în scenă! Îmi imaginez că va fi minunat! Felicitări!
Pupici

copilarim spunea... [Raspunde]

@Mihaela Toilă ma bucur mult ca iti place! :)
Si eu abia astept :D!! Pe unde ma sucesc si invartesc caut potentiale materiale de transformat :))))))).
Deja am facut articolul cu galeria (pozele le adaugam pe parcurs).Premiile le-am lasat pentru weekend pentru ca a venit pachetelul de la Micaela :D.
Pup cu drag!!

prietena-japoneza spunea... [Raspunde]

Ooo, un ursuleț drăgălaș...dar cred că am descoperit o idee asupra căreia cred că vor lucra fetele pe ascuns...Rukkusu și Raza vor să-l îngrașe 😃, Kouki a mormăit că este de acord dar nu din porția lui 😃
Pupici cu drag ❤️

copilarim spunea... [Raspunde]

@prietena-japoneza :)))) nu nu... ca apoi nu mai incape in pat. Si asa e subred patul :))).
Kouki e foarte darnic... dar cred ca totusi nu se risca :)).
Pup cu drag!!
Ma bucur ca iti place Ursuletul :D

Trimiteți un comentariu