luni, 13 martie 2023

Suport decoratiune pentru brad, flori si alte plantute (S09/52)


Buna!

Cate se pot schimba intr-o fractiune de secunda si cum ne sunt uneori date planurile peste cap. Si totusi - nu ma las :))). Ha!

Azi trebuia sa va povestesc despre personaj, maine despre suport. Nici primul si nici al doilea proiect nu au au nimic in comun cu ce as fi vrut eu sa fac. Dar, deja m-am obisnuit sa intalnesc tot felul de oprelisti si ... desi  nu pot spune ca nu ma deranjeaza, un pic, ca imi sunt stricate planurile, caut mereu alternative.


Prima tema propusa la transformarile creative din martie, este ghiveci. Ideea era sa transformam o cutie metalica, intr-un suport pentru un ghiveci, sau sa folosim cutia pe post de ghiveci.
Eu nu am avut cutie de conserva :))) - adica am una micuta, dar o pastrez pentru alt proiect (pe care nu am cum sa il fac acum). Dar... din fericire, m-a salvat Mami, cu o cutie metalica, pe care mi-a donat-o.


Initial ma gandisem sa imbrac cutia in sfoara - dar, ulterior, mi-am amintit ca am facut un proiect asemanator mai de mult (doar ca atunci folosisem un suport de plastic). Am cantarit argumentele pro si contra si am ales varianta ciorapul reciclat :))))).


In timp ce cautam un ciorap  potrivit, mi-am amintit ca mai am o parte din cel din care am facut pernuta lui Rukkusu  si am realizat ca as putea face un suport in care sa pun paharul din plastic / borcan cu apa  in care pun bradul :D.
Asadar, am cautat ciorapul (si se potriveste la fix cu suportul) si l-am imbracat pe domnul suport. S-a potrivit la fix!


Am gasit si niste omuleti de zapada prinsi de carlige de lemn - pe acestia i-am folosit ca sa mai decorez putin suportul. Pentru ca nu am avut cum sa pun sub brad acum suportul (risc sa il rastorn... si nu ar fi de dorit - vreau sa il mai tin... hahahaha), am apelat la ajutorul unui bradut mic artificial - dupa cum se poate vedea mai sus).


Nu am lipit cu nimic ciorapul din doua motive: 
  1.  asa pot scoate oricand aceasta husa (din ciorap) si o pot curata usor
  2.  o pot schimba si in functie de sezon (chiar ma gandesc sa caut sa vad daca mai am si alte sosete potrivite)
Si cand nu am de pus in suportul respectiv brad, flori sau alte plante, pot sa il folosesc si pe post de suport pentru ustensilele de craft pe care le folosesc la un anumit proiect. 

Ja ne!!

16 comments :

Suzana spunea... [Raspunde]

O idee foarte buna, daca ai sosete cu model. Sunt tentata sa spun ca ultima destinatie va fi cea reala...
Pupici si noapte buna! 😘❤️
ps. Postarea urmatoare o voi citi maine, cu mintea mai limpede!

copilarim spunea... [Raspunde]

@Suzana sa stii - am mai facut ceva asemanator acum multa vreme, cu un suport de plastic - asa puteam sa curat usor husa :P:

Am primit mai multe sosetele care au fost cu defect si sper sa mai gasesc ceva potrivit - ca sa pot schimba in functie de anotimp, sau sarbatori. Suportul in sine nu are nevoie de multa atentie (este un suport medalic cu ceva reclama la un medicament - pe care reclama o acopar cu cea mai mare placere si satisfactie.. hahahahahahah).

Probabil ca in timpul anului aceea va fi destinatia (cel putin pana cand reusesc sa reorganizez balconul (unde am o ghetusca a carui ghiveci ar incapea perfect in acest suport. Hihih. Dar pentru ea as vrea o alta husa.

La iarna, sa fim noi sanatosi si sa avem brad... acolo il pun!! Stii de cand caut o asemenea solutie? :D Anul acesta am acoperit suportul ca sa nu se vada paharul de plastic cu apa, cu un stergar dragut care era pentru masa... :)))).

Pup!!

Diana spunea... [Raspunde]

Un suport vesel, multfunctional, usor de intretinut! Perfect, pe scurt! 😊

Si mie mi se dau planurile peste cap! 😂 Eu imi pun in minte sa ma joc, dar "cotidianul" zice altfel. Mergem inainte! 😊

Pupici! 💗

fiordaliso spunea... [Raspunde]

Asa zic si eu ca destinatia de baza este pentru ustensile de craft. Spor la refolosirea sosetelor, astept sa vad si alte modele 😊

CARMEN spunea... [Raspunde]

O idee buna, aplicata perfect! Imi place, e simpatic suportul tau🤗 felicitari!
Pupici. O saptamana buna 😘

Suzana spunea... [Raspunde]

Eu am un suport pentru brad luat de vreo... multi ani. Pot pune apa si are trei suruburi de plastic mari. Nu sunt sigura, dar cred ca l-am luat dintr-un magazin de plastice. E ff stabil si orice forma de tija ar fi, suruburile alea le tin bine.
Pup. 😘❤️

copilarim spunea... [Raspunde]

@Diana asa m-am gandit si eu :))). Asta ca sa nu mai supfer ca nu l-am imbracat in sfoara :))), cum voiam initial.

Pai nu prea avem nici incotro... :D Deci inainte!! :)

Ieri (ca deja este miercuri) am avut o rasturnare de planuri de top :)). S-a lasat si cu o croseta rupta - fix cea de 2mm, din care am doar una si pe care ma bazam :)).

Pup cu drag :)

copilarim spunea... [Raspunde]

@fiordaliso nu fi atat de sigura ca ... bine ca m-am oprit la timp, eram chitita sa il pun sub brad si la ce viteza aveam sa il dau jos:)))). In plus, pentru organizare, mi-ar trebui mai multe prinse intre ele - cam ca o floricica. Desi, acum chiar asta am facut cu el... am pus tot ce aveam jos la un loc :)))).

Probabil dupa ce vor pleca micii, mai la vara asa, o sa reusesc sa ajung si la cutia cu potentiale noi huse. Si atunci clar ii voi pune ori ghetusca, ori poate alt ghiveci in el - pentru ca sper ca atunci sa reusesc sa imblanzesc si jungla din balcon.

Asta daca nu cumva, totusi.... reusesc sa pun sub brad (o sa analizez situatia cand trebuie sa schimb apa.. haha).
Puuup!!!

copilarim spunea... [Raspunde]

@CARMEN ma bucur mult ca iti place :D. Iti multumesc!
:) M-am bucurat mult ca a mers si la acest suport ideea cu husa.
Pupici cu drag :)

copilarim spunea... [Raspunde]

@Suzana si al meu este veteratn (de cand eram mici). Aveam doua unul bleu care avea parca un cerc (imi amintea de leaganele rotunde, haha) si acesta verde, cu 3 picioare. Este metalic. Amandoua sunt (sper ca il mai avem undeva si pe celalalt). Eu fixez cu o crenguta sau bete de frigarui - anul acesta asa am facut :)))).
Pun sub el un pahar de plastic cu apa :D

Ralu are ceva in genul celui pe care il ai tu! :) Doar ca atunci cand au pus bradul pe balcon (in primul an parca), la o pala de vant mi se pare ca l-a dat jos :))))).
In casa nu au fost probleme, desigur.

Puuup!!

Mihaela Toilă spunea... [Raspunde]

Ai avut o idee bună cu șoseta! Îmi place cum a ieșit. Felicitări! Pupici

copilarim spunea... [Raspunde]

@Mihaela Toilă a fost salvatoare ideea - o saptamana intreaga mi-am facut tot felul de planuri si socoteli. luni am zacut toata ziua si seara aveam deadline - ca am totul calculat - altfel nu am cum face fata ... mai ales ca vor veni si micii si trebuie sa fac un pic de reorganizare in sufragerie (ca am tun cu cutii de puzzle :))).
norocul meu cu pernuta cu om de zapada - vazand-o mi am amintit ca mi-a ramas din soseta o bucata si ca ma tot intrebasem cum as putea sa o folosesc ca sa pastrez desenul...
In plus s-a mulat la fix pe cutia metalica. Lucky me!
Pup cu drag :)

MNiko spunea... [Raspunde]

Am ajuns și eu la ideea că e mai bine să fie huse detasabile care se pot spăla. Felicitări pentru realizare.

copilarim spunea... [Raspunde]

@MNiko da, mai ales cand vine vorba de plante ... :O Cred ca va trebui sa fac pentru mini sera din balcon asa ceva. Vreau sa pun pamantul in niste borcane mai maricele din plastic in care am avut masline (la altceva nu merg folosite si ma bucur mult ca le-am pastrat). Si probabil va trebui sa pun ceva ca sa pretejeze borcanele.. asa ca sa vad ce voi face
Iti multumesc mult! Pup :)

prietena-japoneza spunea... [Raspunde]

Da, o idee minunată !
Rukkusu a rămas uimită (a "căzut" admirând...) și analizând posibilitatea de a utiliza creația și în alte scopuri...
Pupici cu drag ❤️

copilarim spunea... [Raspunde]

@prietena-japoneza Ahhhh stiam eu ca am uitat sa fac ceva :)))) Sa pun suportul la brad.. am zis ca il pun in weekend si am uitat.Mda.. si iar am uitat sa fac tragerea la premii.. Incredibil.
:)))
Offffffff. Trebuie sa imi notez
Lol
Pupici!!

Trimiteți un comentariu