Buna!
La sfarsitul lunii trecute am reusit sa lucrez o hainuta pentru ou - aceasta fiind un fel de prototip - pentru ca voiam sa fac un set pentru darul de blog.
Am lucrat cu fir pentru amigurumi si a iesit grosut (asta pentru ca nu gaseam firele mele de bumbac de la Talmaciu / Sebes).
Am folosit o croseta de bambus numarul 3 pentru acest fir (yarn art). Si... da, aceasta este „palaria” pe care ati vazut-o pe capul lui Rukkusu in cateva fotografii :).
Am facut proba pe trei oua. Unul potrivit, in poza de mai sus. Unul mai micut, in urmatoarea poza. Iar in poza zilei (si cea cu reflexii) un ou de curca, tare frumos!
Avantajul acestei hainute / huse pentru ou este ca... poti fierbe oul proaspat si sa nu il mananci intepenit (mai ales ca mustarul din comert, cu mici exceptii ce trebuie cautate cu lupa, este doar 2 la suta mustar si in rest colorant, arome si sare iodata..... adica nu prea este. Exceptia am gasit-o aici, gama gourmet in borcan de sticla: Mustar Crenvurstila - chiar va trebui sa caut sa vad unde mai gasesc sa le iau la parinti pentru sarbatori)
Am vrut sa fac poza azi cu oul de rata (dar l-am zarit mai intai pe cel de curca si mi s-a parut atat de frumos!! Gata decorat, de la mama natura:
Inscriu aceste fotografia de mai jos in tabelul gazduit de Carmen, preluand rubrica „ Reflexii in Oglinda ” initiata de Sorin -
” Dacă doresti să participi, publică într-un articol pe blogul tău, o imagine sau un clip, pe care tocmai le-ai vazut în "oglinda" (poate fi si cea retrovizoare) ”
11 comments :
Ce-mi plac efectele astea inedite! Bine ca le-ai observat!
Ce hainute dragalase pentru ousoare!
Pupici si seara frumoasa, draga Rux! 😘❤️
@Suzana reflexiile din gemul casutei le-am vazut acum recent...cele de pe calendar, in schimb, ma tot lupt sa le maschez cand fac pozele :))).Uite ca acum au fost binevenite!
Ma bucur ca iti place suportelul. E doar unul din firul acesta - celelalte le-am lucrat din fir de bumbac mai subtire... :)). Acelea sunt pentru oua normale, de gaina.
Pupici cu drag!!
:*
Într-adevăr e foarte frumos oul de curcă! Am văzut la ce folosește și pălăriuță lui Rukkusu! Ah și reflexia e frumoasă, o licărire argintie pe peretele căsuței!
@fiordaliso asa-i? :) Are o coaja atat de frumoasa.
Daaa. m-am amuzat cu suportul hainuta de ou. Numai stiu cum de a ajuns pe capsorul lui Rukkusu dar are potential, ce mai :)).
Acum cand derulam articolul sa ajung la comentarii, am vazut si o reflexie foarte subtila pe coaja unuia dintre oua.. chiar m-am amuzat. :)))
Dar da, licarirea de pe peretele casei - asa se reflecta mai mereu lumina pe fila de calendar :)))
Pupici!! :*
vedem reflexiile din geam ☺ dar ne-au lat ochii aceste minunate ihainute de ou ♥ Si eu am crosetat zilele trecute ceva dragals... o sa prezint pe blog si poate daca se potriveste cu vre una din provocarile voastre verzi, am sa inscriu postarea ♥
Pupici si ganduri bune ♥
@CARMEN ahh ma bucur ca le-ai vazut :D!
De vreo 3 zile tot incerc sa mai fac hainute si nu am reusit deloc :)))). Ca un facut. Acesta a fost prototipul ca sa zic asa, in ideea ca sa am asa ceva orientativ (pentru ca pe ale mele iar nu stiu unde le-am pus :O - am un cos crosetat cu set de imbracaminte pentru oua).
Am vazut acum minunile pe care le-ai facut! Stau si ma gandesc - acum la noi e tema cu flori, de florii. Dar de miercuri dau drumul si la urmatoarea: care e de Paste si la care propusesem sa facem un cos de Paste - pregatit in asteptarea iepurasului/sarbatorilor. Ar merge deminune daca i-ai putea cumva aduna pe toti intr-un cosulet la o poza, sau macar pe unul.. :D Oricum pana miercuri poate gasesti timp :D - ca atunci va aparea articolul.
@CARMEN Pupici si Paste Fericit :*!!!
Îmi place mult coșulețul pentru ou, dar și husa roșie. Totuși am o nedumerire „Avantajul acestei hainute / huse pentru ou este ca... poti fierbe oul proaspat si sa nu il mananci intepenit” - adică? Bănuiesc că nu te referi la a fierbe oul cu tot cu husă. O foosesști după ca suport pentru un ou moale? Nu ti-ar părea rău să dai din greșeală eu pe ea?
Eu aș fi continuat-o (dacă aș fi stiut să fac) să formeze un ou pe care l-aș fi umplut cu ou de polistire, vatelină, ou din cofrajul de ou, etc..
Interesant, nu mă gândisem că și ouțul are nevoie de o haină călduroasă dar tu și Rukkusu mă uimiți adesea cu realizările 👍
Pupici ❤️
@MNikoAh nu.. nu il fierb in husa (probabil ca daca as face asta ar iesi vopseaua si ar intra la apa husa :))). Nu stiu.
Il fierbem normal, cand il consumam si, folosind husele (am si colorate, haha) putem sa ciocnim fara sa ne ardem la degete. Il sterg, pun in husa si apoi ciocnim. :D Scoatem husa apoi si mancam. :D
Noua ne plac ouale fierte potrivit, cu galbenusul inca iichid la interior. Cred ca se numara pana pe la 180, cam asa, de cand fierbe). Se pun in huse, frumos pe masa pregatita. Apoi se ciocnesc. Dau la o parte husa, tai oul. et voila! :D
Nu am patit pana acum niciodata vreun accident. Am facut din fir de bumbac, dar am facut odata si din fir acrilic (pentru lucruri de bebelusi) si acesta este din combinatie (fir pentru amigurumi).
Da - exista oua crosetate - eu am vrut o alternativa la vopsea de ou. Din motive intemeiate. Singurele modalitati de a vopsi pentru mine raman cele cu foi . adica coji de ceapa, poate spanac/varza/sfecla... etc. Aveam pe Provocari Verzi cateva idei incercate de Oana pe atunci in 2012.
Eu am facut in foi de ceapa rosie / alba.. doar ca acum de exemplu chiar nu am. Cand am materie prima imi place sa le fac ca in Ardeal: cu Frunze pe ou, in ciorap. Si atunci fac cateva ca sa respect traditia. Dar cred ca e mai bine chiar sa fac mai putine :)) Asa pentru deor se pot folosi si oua de recuzita. Stiu ca pe vremuri se fierbeau si vopseau o gramada de oua - desigur, se si impartea, atunci vad sensul de a face mai multe - pantru noi insa prefer sa facem cand mancam (si e incomod sa stau cu vopseaua in cutie de fiecare data.. haha, plus ca nici nu ai e ce a fost candva).
Am mai facut si cu tehnica servetelului, cu lipici din faina / orez. Dar doar ca sa gasesc o varianta mai naturala pentru ideea asta :)).
In copilarie si pana prin anii 2000 vopseam cu galus (abia asteptam sa apara la alimentara pliculetele cu iepuras... si Cipii sau Pufarinii). In ultima vreme chestiile astea de vopsit intra pana in galbenusului oului (si asta fara sa ai crapaturi vizibile in coaja, cum se mai intampla la fiert - adica atunci cand eram mici se mai crapa cate un ou - sa zicem ca aveai o dunguta de vopsea la suprafata - taiat bucatica aia. Nu.. acum am vazut intrata vopseaua pana in galbenus...:O) Puneam uneori si stickere - era amuzant. Dar cel mai mult ne placea sa folosim frunzulite si sa le punem in ciorap.
Am tot vrut sa iau oua de polistiren /plastic / lemn sa ma jos.. dar uite ca pana acum nu am reusit. Cand eram mici aveam un ou rosu din lemn... nu stiu daca si unde mai e. Dar ma gandesc de multe ori la el :)))). Era foarte.. realist.
Poate voi face si cateva oua crosetate pe viitor - amigurumi :D. De ce nu! :D
Pup cu drag :0
Florii cu bine!!
@prietena-japoneza ah oul chiar nu are nevoie :)) Dar este este o varianta la indemana pentru a inlocui vopseaua rosie, atunci cand nu ai materie prima naturala pentru a vopsi oua. Este o hainuta simbolica (de aia e rosie, dar am facut si colorate mai demult). :D
Mai degraba ne protejeaza noua manutele cand e oul proaspat fiert, sa nu ne ardem, cand ciocnim :D.
Ideea asta mi-a venit demult.. prin 2012 cred... cam asa - voiam sa „vopsesc” si eu oua, imi lipsea.. nu aveam coji de ceapa... si atunci m-am intrebat.. dar daca as incerca sa crosetez o hainuta.. nu ar merge? Si a mers :D
Pupici cu drag!!💗
Trimiteți un comentariu