duminică, 9 aprilie 2023

Flori din cofraj de oua - Florii (S15/52).


Buna sa va fie inima!! Florii cu sanatate si cu bucurii sa avem. Si cu pace, liniste... si lumina in suflet si in gand. .....Si cu aer curat :). Si mancare sanatoasa. 

Nu stiu ce s-a intamplat luna aceasta - deobicei aveam o regula sa am un proiect pe saptamana, prezentat marti. La transformările creative din aprilie 2023, m-am trezit cu trei proiecte intr-o saptamana - prezentate toate in aceeasi saptamana 😂😅. Ce sa fac, daca asa a fost sa fie?

Mai mult, am editat poze, scris si publicat cand am reusit - de exemplu, acum planul era sa dorm, dar.. ce sa vezi, iar dorm in sufragerie si.. daca tot e semi-galagie, am zis sa ma fac utila. Maine oricum vine Mami la noi, cu laptele. Apoi sunt si Floriile, poate mai citim si noi... asa ca, ce e facut, e bun facut.


Ajutorul meu de nadejde la acest proiect a fost Ursuletul realizat la provocari verzi (Si personajul este.... Ursuletul!). De fapt, in semi-programarile pe care mi le facusem pentru luna aceasta, azi ar fi trebuit sa va povestesc chiar despre cum am realizat elementele de decor).
Am luat bucatica din cofraj ramasa dupa ce am realizat Gainusa cea motata (S13/52) si Suport pentru oua Gainusa Pusa. (S14/52) si ne-am tooooot uitat la ea.


Apoi am decupat dupa cum puteti vedea mai sus - nu aveam o idee clara, doar ca remarcasem potentialul celor 5 elemente cu rotund de a deveni petale si o posibila lalea... Mijlocul florii este facut din fostul sistem de prindere (a se vedea putin mai sus, pe latura indepartata a cofrajului).


Neavand o idee foarte clara in legatura cu ce proiect va rezulta, nu am pictat inainte de a franjura o parte din elemente - initial ma gandeam sa le pun in mijloc la lalea.. Dar, cand le-am prins impreuuna, mi s-a parut ca seamana foarte bine cu o albastrea din aceea de o vedem in lanul de grau (cicoare?).


Numai bine - acum aveam trei flori. Am luat niste bete de frigarui (corect ar fi spus - bucati din bete de la frigarui, ramase de la alte proiecte) si m-am horatat sa montez florile pe ele - pentru ca daca voiam sa fac din cofraj sistemul, era prea subred, ori mergea doar lipit pe ceva. M-am inarmat cu banda dublu adeziva si lipici e hartie...


Si iara cele trei floricele, pe tija! La floricica dinspre ursulet (cea cu 5 petale) am folosit un cutter ca sa fac partea dinspre floare a batului mai plata. Floarea are un buton simetric pe ambele parti (cred ca este cea mai putin realista, mai aproape de desen animat, asa - dar mi s-a parut simpatica ideea ca cele trei flori sa fie din registre putin diferite.


In acest punct, urma in mod clar, operatiunea vopsit. Dar pana acolo, am mai tras putin de timp, cat sa fac frunzele, din bucati de carton mai subtirel colorat, ramase de la un alt proiect. Mai intai, am facut pentru lalea:



Am colorat cu creion acuarela, dar fara a folosi apa. Nu prea imi suradea ideea sa folosesc creioanele acestea la asa un proiect mare, asa ca... am scos cutiuta cu acrilice. 


Din fericire le-am tolorat ok si au mers foarte bine, desi le am de ... cred ca 10 ani :)))). Am pictat pentru inceput coditele:


Daca as fi avut scoci de hartie pentru flori, verde, as fi putut sari peste acest pas, dar.. nu aveam.. Apoi, am facut o mica pauza, cat sa se usuce coditele si cat sa imi reincarc si eu bateriile, pentru tura doi de pictat. 
Am facut frunzele pentru cicoare. :))) Din amintiri din copilarie - asa ca puteti sa va amuzati:



Dupa ce am facut si doua frunzulite micute (dreapta sus) din ce imi mai ramasese in urma decupajelor - pentru floricica cu 5 petale - am trecut la pictat flori:


Prima a fost cicoarea. Ma asteptam sa fie dificil - pentru ca franjuri. Ar fi fost mai simplu daca as fi stiut ca o sa fac asa ceva, inainte de decuperz. Insa, chiar si asa, a iesit ok. Am mai pus si putin galben si arata dragut (in realitate arata mai bine - eu am avut lumina aprinsa in sufragerie si par mai spre portocaliu pozele - cel putin cofrajul e mai deshis la culoare).


La floricica cu 5 petale am avut emotii sa nu raman fara petale - baza la mine a fost banda dublu adeziva, asadar era putin cam posibil sa se desprinda. Nu a fost insa cazul. Am folosit un portocaliu si un rosu (cercurile din mijlocul petalelror are alta nuanta). Galben pentru centru, cu punctulete.

La lalea am folosit un rosu frumos si, bineinteles, am pictat din in mijlocul ei cu putin galben. Dar iata-le dupa ce s-au uscat si le-am facut, alaturi de Ursulet, un suport:


Am lipit si frunzulitele, iar suportl este facut din ce imi mai ramasese din cofraj - bucativa in forma de vaza si laterala cu sistemul de prindere in mijloc - e pusa cu capul in jos). Am mai folosit si o bucatica de hartie colorata galbena, indoita cam ca un evantai, pentru sustinere, in spate.

Bineinteles ca nu puteau lipsi pozele cu Rukkusu, care a asteptat ceva timp pana sa se apropie de flori - nu carecumva sa se pateze de la ele 😅:



Dupa care l-a chemat si pe Ursulet - pentru poza zilei, cum altfel! Doar el a fost implicat trup si suflet in acest proiectel:


Si, cateva poze doar cu floricelele (din fata, de sus, din spate, asa cat sa va faceti cat de cat o idee despre cum arata):




Probabil ca, daca va jucati in mod obisnuit cu trusa de pictura, pentru voi e ceva banal. Pentru mine in schimb, cam tot ce implica activitati banale, s-a transformat. Asadar e chiar ceva fantastic sa pot folosi aceste acrilice. La fel de fantastic ca faptul ca, in sfarsit, am gasit un lipici la stick care nu miroase - nu l-am folosit in proiectul acesta, am facut insa probe pe un altul - poate reusesc sa il pun maine in practica si finalizez pentru luni. Vom vedea.

Va doresc din nou Florii cu bine!!

Ja ne!



17 comments :

CARMEN spunea... [Raspunde]

Ma bucur ca ai gasit vopsele acriluice si lipici 🤗 ma bucur enorm!
Florile tale sunt un decor dragut, dar joaca a fost precis si mai placuta!
O sarbatoare cu soare in suflet si pace! O Duminica a Floriilor cu lumina si aer curat! Pupici 😘💞🌷

MNiko spunea... [Raspunde]

Frmos și acest proiect, floricia nerealistă mi se pare cea mai simpatică tocmai din cauza aclor cerculețe de pe petale. Ai avut un cofraj foarte ofertanta pentru proiectele din această lună. Felicitări!

Mihaela Toilă spunea... [Raspunde]

Wow ce flori frumoase! Am vrut să fac si eu garofițe din tuburile de la hârtia igienică, dar nu m-am încadrat în timp!
Foarte frumoase! Trebuie să-mi cumpăr și eu niște acrilice !
Sărbători cu bine!

prietena-japoneza spunea... [Raspunde]

Aaaa, l-ai pus la treabă pe ursuleț!!!
Rukkusu, cu prezența ei de vedetă, sosește la final 😃
Multă sănătate îți doresc - Duminica de Florii !
Pupici ❤️

copilarim spunea... [Raspunde]

@CARMEN si eu la fel! Acrilicele le am de la ai mei (mi le-au luat cam acum 11 ani.. sau ceva de gen de la Lidl.. mirosul lor e oarecum suportabil - la proiecte micute, rezist :D. Am facut cu ele mai demult ciupercute din dopuri de pluta:).
Lipiciul a fost o mare bucurie. Aveam mai multe tubulete toate cica sigure, dar care miros parfumat... ASta insa.. superiza, chiar nu miroase a nimic. deci se poate. :D

Ma bucur ca iti plac florile. Sa stii ca a fost ceva spontan. M-am lasat pur si simplu „condusa” de proiect. Habar nu aveam ce va iesi :))

Doamne Ajuta!! iti multumesc! Florii Fericite si Paste Fericit voua :*!!!💗💗💗

copilarim spunea... [Raspunde]

@MNiko daaa si pe mine m-a amuzat foarte tare. La inceput ma gandeam ca as putea incerca o lalea... si apoi am vazut cele 5 cerculete, am decupat formele si am incercat sa le fac petale. :D
Cofrajul l-am folosit la maxim (am pastrat si taieturile in caz ca vreau sa le folosesc ca sa decorez ceva).

Vai.. daca ai stii ce proiecte aveam eu in minte.. :))) Si cofrajul nu a fost potrivit pentru niciunul: doua testoase mici, cosulete si lalele, dar le vedeam facute altfel :)))))).

In final ma bucur ca au iesit proiectele acestea - doua sunt si practice, nu doar de decor :D

Pup cu drag!
Iti multumesc 💗

copilarim spunea... [Raspunde]

@Mihaela Toilă pai .. mai ai timp pana la sfarsitul lunii daca nu ma insel, asta daca vrei sa incerci :D. Dar vezi ca parca avem tema si cu tuburi undeva prin toamna.
Fii atenta, poti face tu papier marche (ai nevoie de putina hartie igienica si apa - ceva suport pe care sa faci forma. Cofrajele de oua cam asa sunt facute. Stiu ca am facut eu o palariuta pentru papusi la un moment dat, am format-o pe folie de aluminiu. Saaau am facut din servetel cu lipici de orez (apa care ramane cand fierbi orezul). Poti face putin material asa, ca este exact ca lacofraj :*

Iti multumesc mult. Pe acestea le am de la lidl. In principiu nu miros puternic (este firma pe care o au ei la genul acesta de materiale creative), si sunt safe pentru copii. Eu le am insa de mult timp, nu stiu cum or mai fi acum.

Sarbatori cu bine draga mea! Pup 💗

copilarim spunea... [Raspunde]

@prietena-japoneza sau el pe mine :)))))
A stat departe de acrilice :))). Da!
Iti multumesc tar mult!! Si eu tie :*💗
Pup cu drag !! Florii cu bine :)

fiordaliso spunea... [Raspunde]

Ai fost tare harnicuta! Imi plac mult florile tale, parca cel mai mult floarea care nu exista, tocmai de-aia 😊. Si imi place ca nu arunci nici o bucatica. Chiar asa, daca raman bucatele foarte foarte mici si nu mai sunt bune de altceva, merg la dizolvat pentru modelaj.
Si eu am avut trusa de acrilice, am folosit mare parte din ele dar mai sunt cateva. E foarte bine ca ai gasit un lipici potrivit, poti lucra mai usor asa.

Suzana spunea... [Raspunde]

Ce frumos a iesit mica vaza cu flori! Ajutoarele tale par sa invete repede. Bravo intregii echipe!
Sper ca ziua de Florii a fost cu bucurii! Si e bine ca ai reusit sa folosesti acrilicele si lipiciul e unul bun.
Pupici, draga Rux!😘❤️

copilarim spunea... [Raspunde]

@fiordalisoma bucur mult ca iti plac :). Sa stii ca si mie imi este draga :).
Sa stii ca nu ma gandisem la modelaj - ce idee buna! :D
Am vazut acum niste acrilice pastel atat de frumoase. Dar habar nu am daca miros.. stiu ca erau unele de te terminau la propriu :)). Momentan ma descurc si eu cu ce am - bine ca ma inteleg cat de cat cu ele :D
O sa va arat si voua ca idee. Este tot de la firma poloneza dala care am creioanele - cu toate astea e facut in China. Si nu miroase a nimic. Inseamna ca se poate. Si atunci revin la ideea initiala - de ce unele lucruri put de iti muta nasul? Probabil pentru ca ori ingredientele nu sunt tocmai ok, ori ca sa pretinda un pret mai mare ca sunt parfumate... cine stie :)).
Sper sa pot lucra cu el ce ar merge lipit (gen hartie). Este un stick. Am vazut ca au si cu uscare rapida (asta ramane umezel, cat l-am testat eu, ceva vreme) dar la acela nu am vaut sa scrie inodor asa ca ma abtin deocamdata. :)))
Puuup!!

copilarim spunea... [Raspunde]

@Suzana ma bucur ca it place - imi ramasesera cele doua bucatele mici si am zis ca daca le unesc ar putea forma un suportel gen vaza.
E placut sa ai acolo un mic ajutor atunci cand lucrezi :D.
A fost bine, da, de Florii. Chiar liniste - a fost si soare, a si plouat seara putin (belsug sa fie).
Si eu m-am bucurat - cu acrilicele am avut ceva emotii, dar a decurs ok:D. Lipiciul e formidabil, doar ca se usuca mai greu - oricum am incercat si eu doar putin.
Pup cu drag :)

Mihaela Toilă spunea... [Raspunde]

@copilarim Mulțumesc foarte mult! Poate reușesc să fac din hârtie igienică cu apă, sunt într-o criză foaarte mare de timp!
Pupici

Mihaela Toilă spunea... [Raspunde]

@copilarim Mulțumesc foarte mult! Poate reușesc să fac din hârtie igienică cu apă, sunt într-o criză foaarte mare de timp!
Pupici

copilarim spunea... [Raspunde]

@Mihaela Toilă cu mare drag - sa stii ca merge uite ce am facut eu doar cu hartie igienica, apa si pus pe suport de folie de aluminiu. Apoi am folosit putin acrilic... si atat.
Palaria Erenei .

Mihaela Toilă spunea... [Raspunde]

Ce pălărie drăguță!❤️

copilarim spunea... [Raspunde]

@Mihaela Toilă ma bucur mult ca ti-a placut :*

Trimiteți un comentariu