duminică, 24 martie 2013

Fata calatoare in timp (1983)

Buna:)

Imi era dor sa povestesc duminica despre filme si animatii:D. Spuneam acum cateva zile ca astazi vom face un salt (sau mai multe) in timp. In primul rand va propun un film realizat in 1983, in Japonia. In al doilea rand, subiectul filmului este chiar "saltul", calatoria in timp.

Toki o Kakeru Shōjo, sau The Girl Who Leapt Through Time, cum a fost tradus in engleza (Fata care a facut un salt in timp) este un roman scris de Yasutaka Tsutsui intre 1965-1966 si publicat un an mai tarziu in 1967. Cartea a beneficiat de mai multe ecranizari, cea de fata fiind una dintre cele mai cunoscute.

Eu am ajuns sa vad acest film dupa ce am urmarit animatia aparuta acum cativa ani, animatie despre care va voi povesti data viitoare. M-am gandit sa le iau in ordine cronologica, si, daca veti avea curiozitatea sa va uitati la ele, veti intelege si de ce. Ok.. pentru ca se leaga. Au o legatura intre ele. Dar sa revin la filmul de astazi.

Mie mi s-a parut ca respecta cel mai bine actiunea cartii din cate am putut citi despre carte (mi-ar placea sa o citesc, sper sa o gasesc pe undeva :D). Pe scurt este povestea unei eleve, Kazuko Yoshiyama, care in timp ce facea ordine in laboratorul de chimie lesina din cauza unui miros de lavanda. In urmatoarele zile se intampla tot felul de lucruri ciudate care o fac pe Kazuko a realizeze ca are capacitatea de a face salturi in/prin timp. Ea are doi colegi pe Gorō si Kazuo cu care se intelege foarte bine.. Totusi unul dintre ei nu exista cu adevarat fiind de fapt un calator in timp venit din 2660 pentru a cauta o planta rara. Acesta isi insusise identitatea unui baiat care murise alaturi de parintii sai intr-un accident.


Coloana sonora este superba - si atat de linistitoare! Aveti curiozitatea sa priviti genericul de mai sus...si veti vedea. In film veti calatori in Japonia si veti putea admira peisaje minunate, cladiri traditionale, putin din obiceiurile lor... Veti face si voi un salt in timp, in spatiu... intr-o lume fascinanta. 

Distributie:
Tomoyo Harada ............ Kazuko Yoshiyama
Ryôichi Takayanagi ...... Kazuo Fukamachi
Toshinori Omi ............... Goro Asakura

mai mult

Filmul il puteti viziona integral mai jos in japoneza cu subtitrarea in spaniola (daca vreti puteti seta si traducerea in engleza de la cc

















via youtube
Si daca il vizionati poate imi spuneti si ce parere v-a lasat! :D

2 comments :

Trimiteți un comentariu