joi, 3 octombrie 2013

Cutiuta magica de bijuterii

Buna:)

Noi o sarbatorim pe Buni de trei ori in octombrie: pe 1, pe 6 si pe 8. Pentru 1 i-am pregatit o cutie de bijuterii mixed media inspirata din "perioada interbelica".

Aveam mai multe idei pentru cadou, dar cum timpul pe care il pot aloca lucrului de mana este foarte scurt a trebuit sa "impac si capra si varza" si sa fac din trei proiecte unul. Greu, dar nu imposibil. 

Asa ca am luat a treia si ultima proba a concursului Scrapmania III de pe forumul Very Scrap care avea ca tema "cutie de bijuterii decorata in tehnica mixed media", tema am ales-o "perioada interbelica" - Concursul fiind gazduit pe CDB si(!!) nu m-am oprit aici, am introdus si elementul chei - cerinta a provocarii din aceasta luna de pe Provocari Verzi.

Sunt foarte fericita ca am reusit sa imbin toate cele trei provocari in una singura - darul meu pentru Buni. Si nu a fost deloc usor. In primul rand nu am putut folosi deloc vopsea.. la noi se renoveaza de mai bine de o luna si mirosul toxic ce vine de pe hol m-a pus in imposibilitatea de a folosi asa ceva :(. Asa ca m-am interesat daca mixed media accepta si alte medii si m-am bucurat sa vad ca da. Am ales deci sa brodez (si este prima mea broderie dupa... multi ani - mai facusem ceva in acest gen prin generala) piesa centrala a capacului. Si ajungand aici vreau sa va zic ca mi-a placut enorm kit-ul cumparat (de Rha:P) - este produs in Rep Moldova (Luca-S) si arata absolut superb - materiale, explicatii tot! Mi-a amintit de seturile pe care le foloseam in copilarie:). Foarte frumos. In alta ordine de idei... acum vreau si mai mult panza de brodat... as aca daca stiti sa imi sugerati de unde as putea lua online chiar va rog sa imi spuneti ;)!

Am combinat apoi diferite materiale (fetru, alt material care seamana cu fetrul dar este ceva mai slab.... :), dantele, panglica de satin.. piele (merci mult Angi!), flori din material si margelute rotunde de lemn (merci Elena), un fel de plasa foarte interesanta si ace cu stras - pe care le aveam dintr-un aranjament floral. O cheie primita de la Tati (are incarcatura emotionala) si una micuta gen breloc, cu o inimioara si o steluta - de la Rha. Am folosit pentru interiorul capacului si o hartie imprimata foarte frumoasa ;) - cusuta.

Initial ideea era sa lipesc pe cutie (ah nu v-am vorbit despre dansa - am ales-o special pentru forma ovala, mi s-a parut foarte in tema. este de plastic si a fost de inghetata. hehe) direct materialul. dar pana la urma am facut husa cusuta de mana. Pistolul de lipit va trebuie sa mai astepte inaugurarea (dupa ce se va aerisi bine.. hahahaha).
Lui Buni i-am dat cadoul ceva mai devreme de 1, duminica... Mereu am zis ca trebuie sa termin foarte aproape de ziua respectiva darul altfel nu am rabdare:D.

later edit: am uitat complet sa va spun ca aceasta este lucrarea mea pentru Tema #20 "Chei" 1-25 octombrie(23:59) de pe Provocari Verzi.... :D Cutiuta beneficiaza de 2 chei .. Da, da! Una, cea mare, este cu incarcatura emotionala:) si a fost de la casa bunicilor. A doua este tot cu incarcatura emotionala - am primit-o de la Rha:).

8 comments :

FoamBubbles spunea... [Raspunde]

Ce frumoasa ti-a iesit! Felicitari! Si la multi ani bunicii tale!
Apropo de cusut, brodat... ieri mi-am cumparat etamina! :) N-am mai cusut pe etamina de peste 15 ani, dar abia astept. Trebuie sa ajung mai intai pe acasa, sa "fur" niste modele din cele facute de bunica.

copilarim spunea... [Raspunde]

@FoamBubbles multumim!!!! Sa fie :D!

Nu-mi spune de etamina... ca tot caut si gasesc numai la preturi astronomice. :))
Am gasit intamplator un semnulet de carte cusut in punct cruce (rosu - negru) de mine.... :D acum mai mult de 15 ani. haha!

FoamBubbles spunea... [Raspunde]

Pai destul de astronomic a fost si pretul la care am luat-o eu... 25 lei/m. Dar e asa mare (are latimea de 1,5m parca)... ca la ce vreau eu sa fac cu ea, o sa-mi ajunga cativa ani. :))

copilarim spunea... [Raspunde]

@FoamBubbles eu vazusem undeva la 50 :)). Abia astept sa vad ce faci ;))

Gianina spunea... [Raspunde]

Superb cadou,ii place cum ti-a iesit cutiuta...i-a placut bunici?multa sanatate cat mai multi ani si de aici incolo si din partea mea.
Etamina eu am luat cu 15 lei,si apoi am gasit si cu 17 mai deasa.Cu urmatoarea ocazie iti iau si tie?

copilarim spunea... [Raspunde]

@Gianina draga mea i-a placut tare mult! :D Buni m-a vazut cand lucram si se tot minuna (stii cum sunt bunicutele:P) si a fost tare bucuroasa cand i-a dat cutiuta :P.

Iti multumim tare mult pentru urari!! Sa fie :*

Iti scriu un mail - as vrea etamina da:D!
merci:D

Anonim spunea... [Raspunde]

Ce frumoasă este! Toată admiraţia pentru aceia care n-au uitat să facă astfel de minunăţii!

O zi frmoasă!

copilarim spunea... [Raspunde]

@alexandrone iti multumesc :)!
E pentru Buna noastra :) - cred ca de aceea a iesit asa bine :P.

Trimiteți un comentariu