duminică, 27 octombrie 2013

Lo spirito nella bottiglia (Spiritul din sticla)

Buna!
Ultima duminica din luna octombrie....  Avem bineinteles o poveste. Interesanta as putea spune:D. Sunt curioasa... voi o stiati?:)


Video via youtube
Rezumat 
Inainte de oameni, animale.. plante... pe pamant isi duceau traiul niste spirite rele. Ingerii din cer privindu-le se hotarara sa le prinda...si sa le inchida. Dar nu voiau sa le mai tina inchise in pivnita aceea, asa ca le micsorara si le bagara in diverse obiecte: cutii, sticle, cufere, butoaie etc. Dupa care le aruncara inapoi pe pamant. 
Timpul a trecut si nici ingerii nu mai stiu pe unde au cazut obiectele acelea. Uneori cate cineva le gaseste si eliberand spiritele... e vai si amar de ei...
Dar sa revenim la povestea noastra. Un taietor de lemne muncea din greu pentru ca fiul sau sa poata studia si deveni medic. Intr-o seara in care impartea cina cu un soricel, tatal se trezi cu fiul acasa... pe motiv ca nu avea vocatie pentru meserie si voia sa se faca taietor de lemne. Omul fu amarat ca a muncit atata in van.. dar fiul se arata increzator ca va gasi meseria potrivita pentru el.
A doua zi pornira in padure.. unde fiul se convinse cat de grea e meseria tatalui. Plecat in "cautarea" slujbei potrivite, baiatul auzi un glas care ii cerea sa il elibereze. Cum nu stia povestea cu ingerii si spiritele, fiul taietorului de lemne deschise sticla de unde iesi unul dintre cele mai rele spirite, care se hotari sa ii faca "onoarea" sa il manance. Atunci baiatul care era foarte smecher (cand voia) ii ceru o dovada a puterii de care spiritul cel rau spunea ca poate da dovada - si anume sa intre inapoi in sticla. Spiritul ii ceru sa ii tina toiagul si intra inapoi in sticla unde fu imediat inchis. Baiatul ii ceru sa ii spuna ce dar vrea sa ii ofere ca sa il elibereze. Spiritul ii oferi toiagul care putea vindeca orice boala, ba, mai mult, il si invata sa micosoreze toiagul care altfel era prea greu pentru tanar. 
Spiritul ramase inchis, pentru ca daca i-ar fi dat drumul, ar fi devenit iar periculos.. iar baiatul deveni un medic.. renumit, cu ajutorul toiagului vindecand orice boala si astfel ajutandu-si tatal care muncise din greu pentru el.

2 comments :

ghemulet spunea... [Raspunde]

Imi place maxim de tot coloana sonora a acestor desene si imi aduce aminte de copilarie...ce frumoooos

copilarim spunea... [Raspunde]

@ghemulet si eu am zis ca macar duminica sa ma rasfat sigur;P.
ma bucur ca iti plac si tie :)

Trimiteți un comentariu