sâmbătă, 2 noiembrie 2013

Nr. 1 - Scoala de Basm

Am facut cunostinta cu primul numar al revistei Scoala de Basm! Va povesteam despre aparitia ei aici: Scoala de Basm!? Exista!
Acum vreau sa va spun si ce parere am eu despre revista si .. sper sa conteze si sa va convinga sa va imprieteniti si voi cu ea :D. 

Formatul revistei imi place [ este dimensiunea unei coli A4 ]. Foile sunt lucioase - deci si rezistente. Calitativ print, imagine prezentare - nota 10. 
Continutul l-am analizat atat calatorind in timp (cine ma cunoaste stie cat imi place sa copilaresc oricand am ocazia), dar si din punctul de vedere al cadrului didactic [ ei na, asta mi-e meseria si probabil ca o voi si practica la un moment dat:P]. Si am fost placut surprinsa!

Copilul din mine n-a stiut la ce sa se uite si sa descopere mai intai. Eu am copilarit cu reviste de benzi desenate [ printre altele colectia de PIF-uri in franceza a parintilor si un Rahan, tot in franceza; revistele Soimii Patriei - puteti sa radeti, dar erau foarte faine! ]. Mi-a placut de cand ma stiu sa descopar si sa invat creativ. De aceea am apreciat modul de introducere a informatiilor, prin intermediul povestilor. Fiecare descoperire este sustinuta vizual prin desen, sau folosirea unei culori, unui font special. Sunt informatii din toate domeniile si eu abia am parcurs [ pe indelete ] un sfert din revista. Adica nu te plicitisesti deloc si poti relua cu placere informatia chiar si dupa ce ai rasfoit rapid revista prima data. Ceea ce este important pana la urma, daca tot investim intr-un "suport de invantare" macar sa il putem folosi si pe viitor, cu placere - completa cadrul didactic.
Revista are nu mai putin de 49 de pagini. Calatorim prin timp, in istorie, prin literatura sau animatie. Descifram hieroglife, invatam sa jucam sah! Aflam lucruri interesante despre scoala in alte parti ale lumii si cate si mai cate!
In revista exista si o pagina unde se gasesc sfaturi gastronomice - retelele sunt bine alese - si eu prepar mini tartine (sau mini pizza cum au fost denumite) si apreciez faptul ca atat la mini pizza cat si la iaurt se merge pe natural. Sper sa se pastreze aceasta directie si pe viitor.
Primul numar al revistei vine si cu o gramada [ la propriu] de premii: muzica, jocuri, carti, role, chiar si o tableta! :). Bafta copii!!

Mie nu imi ramane decat sa felicit echipa care se ocupa de acest proiect. Prezentarea este impecabila, calitativ - nota 10. Informatiile  prezentate cat se poate de ... atragator si clar. Multumesc pentru ocazia oferita de a evalua primul numar! A fost o adevarata placere si sper sa pastram legatura si de ce nu, sa colaboram frumos si pe viitor:)!

Site-ul revistei este: www.scoaladebasm.ro  -  aici puteti fi la curent cu noutatile.

ps: era cat pe ce sa uit sa va spun de Super caietul istetilor pe care il primiti la achizitionarea primului numar: este un caietel de mate avand copertile in ton cu revista! :P

2 comments :

Anonim spunea... [Raspunde]

multumim frumos de informatie. venind de la tine sigur e de incredere. revista pare chiar atractiva.
PS: vezi ca linkul nu merge . sau site ul nu este activ.

copilarim spunea... [Raspunde]

@vavaly merci! ;) se strecurase un spatiu nedorit dar am remediat problema.

abia astept sa aflu si parerea voastra.:D

Trimiteți un comentariu