joi, 14 noiembrie 2013

Suporturi pentru cani - R.M.

Buna!

Pe CDB s-a organizat un concurs de tutoriale "crosetate/tricotate". Eu am ales sa crosetez si am creat un model pentru suporturi.
Setul rezultat il voi dona in cadrul campaniei  Cu mainile noastre salvam Rosia Montana, alaturi de:
- Bratara "Rosia Montana" 
- Husa cana - Rosia Montana

Daca vreti sa vedeti fotografiile in format mare si tutorialul prezentat pe etape, vizitati intrarea mea in concurs, publicata pe blogul CDB:
Tutorial suporturi crosetate by Rux

Am facut mai jos cateva colaje cu pasii ce trebuie urmati pentru realizarea suportului - si voi scrie si date de lucru. Puteti realiza si voi seturi pentru sarbatori sau prieteni. M-as bucura sa le vad.
Deasemenea multumesc de pe acum celor care vor preciza sursa modelului! :)



Am folosit :
-    fire acril (verde pt 2.5mm si rosu pt 4mm)
-    croseta (4mm)
-    ac de lana pentru finalizarea lucrului
Se lucreaza un lant din 4 ochiuri si se leaga lucrul de primul ochi cu un punct alunecat. Lucram un ochi de lant.In fiecare din cele 4 ochiuri lucram cate 2 picioruse simple. Cand ajungem la primul lucram punct alunecat in el. ( 8 ochiuri). Lucram trei ochiuri de lant. Lucram cate 2 picioruse duble in fiecare din cele 8 ochiuri.(16 ochiuri). Incheiem randul cu pas alunecat si lucram un lantisor de 3 ochiuri. Lucram in primul ochi un piciorus dublu, in urmatorul 2 picioruse duble. Repetam pentru urmatoarele ochiuri pana terminam randul. (24 ochiuri).Incheiem cu pas alunecat, lucram un lantisor din 3 ochiuri.Lucram in primele 2 ochiuri cate un piciorus dublu iar in al treilea lucram doua picioruse duble. Repetam pana la finalul randului. (32 de ochiuri)Daca veti alege sa lucrati cu doua culori la finalul randului lucrati punctul alunecat folosind culoarea 2. Daca nu, veti lega ca si pana acum cu punct alunecat..Lucram lantisor de 3 si apoi vom lucra cate un piciorus dublu in primul ochi, 2 picioruse duble in al doilea – repetand pana la finalul randului cand vor fi 48 de ochiuri.Lucram la final piciorusul alunecat cu firul de culoarea 1.(in cazul acesta verde).Punem un ochi si apoi lucram piciorus simplu astfel : 5 ochiuri cate un piciorus simplu, al saselea inmultim lucrand 2 picioruse simple. Pana tarminam randul. Legam de inceputul randului cu punct alunecat.Taiem firele si  le coasem pe spatele lucrului

2 comments :

ghemulet spunea... [Raspunde]

Ahaaaa aceasta este etamina...Se v-a preta sigur la cusut.Nu pare foarte rara deci este bine.Abia astept sa vad ce vei face cu ea.Imi plac si suporturile de cani si multumim pentru tutorial.AM vazut ca ai facut suportii asa ca iti dau un link(poate il sti) cu o gramada de diagrame de rozete care ar putea fi suporturi pentru cani:

http://www.hainutecrosetate.ro/

Poate il stii.Te puup si mult spor in continuare draga Ruxi

copilarim spunea... [Raspunde]

@ghemulet:D nu il stiam (eu deobicei am marea si deosebita placere sa ma chinui un pic sa reinventez roata hahahaha. dar cu siguranta il voi "rasfoi" cu placere... linkul. hmm cum suna... voi rafoi linkul:D)

merci !! :D

Trimiteți un comentariu