vineri, 6 mai 2016

Tutorial Breloc din Aluat

Buna!!
Va povesteam in martie ca m-am jucat putin cu figurine realizate din aluat si am realizat un tutorial publicat in Revista Atelierul (Detalii aici: Decoratiuni pentru flori).
Astazi va arat cum puteti face un breloc dragalas, combinand diferite materiale, inspiratia venind de la margelutele de aluat.
Reteta de alaut din care am realizat eu diferite figurine este, asa cum spuneam si in Revista, improvizata, in functie de ce aveam si eu la indemana. Sarea fiind grunjoasa nu s-a topit cu totul. Acest lucru a facut ca suprafata figurinelor sa nu fie foarte neteda, dar le-a dat si un soi de sclipire :P.

O parte din ele le-am uscat in cuptor, o parte le-am lasat sa se usuce pe pervaz, la soare. In imaginea de mai sus sunt doar cateva: margelute, nasturei si niste placi cu inimioare, sau nume (Dodo si Copilarim) pe ele. Sunt nepictate - asa arata ele in starea naturala (si un lucru important - aceste decoratiuni sunt facute mai demult, prin 2013. Accidente nu am avut (deci sunt si destul de durabile). Banuiesc ca lacuite ar fi si mai rezistente.

Iata si cateva margelute colorate :D. Am folosit culori acrilice, nediluate cu apa. Sunt si cativa  nasturei colorati - tare dragalasi :). In proiectul de fata am ales alb-rosu (fiind martie m-au purtat cu gandul la martisor si in jurul acestei idei s-a "brodat" brelocul).

Am folosit un ac cuprat, zale si fluturas tot dincpru. Margelutele verzi, mai maricele - de lemn si mici margele de nisip, colorate. Pentru ca nu mi-am gazit clestii de "bijuteri" (i-am pus atat de bine... ntz, ntz), am folosit un cleste dintr-o trusa primita de la Tati. :P

Et, voila!! :) Un breloc mititel si dragalas. 
Daca va inspira tutorialul din revista, imi puteti trimite creatiile voastre pe adresa rux.tetiu@revista-atelierul.ro .  Este valabil pentru toate tutorialele publicate de mine in Revista Atelierul. Mi-ar placea ca la finalul fiecarui articol sa cream o mica galerie foto cu creatiile celor pe care i-am inspirat. Cred ca ar fi dragut :).
Pe curand!!

1 comments :

ghemulet spunea... [Raspunde]

O idee deosebita draga Rux.Eu m-am gandit la aluat de sare de sarbatori dar m-am lasat pagubasa(desi nici nu mai stiu de ce :D)
Ma bucur ca mesteresti si ca incerci materiale noi care duc la obiecte atat de frumoase.
\te imbratisez cu tot dragul.\puupici

Trimiteți un comentariu