joi, 26 aprilie 2018

Flori si culori " Surpriza din gradina "


Hello!!
Pozele de astazi sunt facute pe 21 si 25 februarie anul acesta in jungla mea de gradina din balcon, napadita de frunze uscate si alte cele... uscaturi.
Intre timp am mai facut niste poze asemanatoare, asa ca astea saracele au ramas stinghere asteptandu-si randul. Si iata ca le-a venit.



Am primit plantuta aceasta inimoasa acum ceva vreme. A stat un timp prin sufragerie, in apa. Cred ca si la ai mei pe balcon... si in cele din urma a fost transferata la locul ei. De atunci au trecut ani si m-am bucurat de ea mereu, cu frunzele superbe nebanuind nimic,


Anul acesta a inflorit. Da... total neasteptat.... m-am trezit cu floricele albe, ca niste bucle. Mai intai am crezut ca mi se pare... dar nu. Chiar a inflorit. Si atunci mi-am dat seama ca e un dar din inima, pentru mine. [ De fapt nu mi-a cazut fisa decat ceva mai tarziu, pentru ca, in acelasi timp a inflorit si bulversantul trandafir galben japonez ]

La un moment dat, intr-o zi, un parfum extrem de discret (si care nu mi-a facut deloc rau) m-a intampinat in balcon. Si cred ca e posibil sa fie de la ele. Sper sa mai infloreasca de acum inainte. Ce surpriza minunata.


In schimb violetele mele sunt suparate pe mine pentru ca s-a stricat norisorul lor ochios curcubeu.... Va trebui sa il repar... Si in plus se pare ca si casuta are ceva daune... 😶😶


Chiar si jungla doua dintre orhideele roz a tinut sa infloreasca. Iata-le pe cele de pe pervaz la diferenta de cate zile :). Sperbe asa-i?


Dragutele mele... tot i-au facut surprize. Va trebui sa ma revansez asa-i? Sa nu le mai neglijez asa mult. Mai jos cealalta orhidee, de pe cutii, plus o suculenta cam neclara, pentru ca s-a dus focusul pe rosia mea...

Am pus in pamant un singur samburel si iata rosiuta. acum e cam de trei ori mai mare :))). Se vad si bobocii de la cea treia orhidee care a inflorit [ toate trei sunt nuante de roz:P ].


Pentru final am pastrat trandafirul galben bocel si inflorit. E uimitor cum s-a transformat in doar cateva zile nu? Totusi nu inteleg de ce ii apar ca un fel de dungi pe tija si uneori se reteaza inainte sa se deschida...


Am avut la un moment dat 3 boboci, fiecare pe tija lui. Unul s-a retezat cand era aproape deschis 😮. Al treilea insa nu a avut nimic, desi avea si el dunga aceea.


Din mai multe unghiuri... Ii facusem si filmulet dar nu se vedea bine deloc (era deja in camera, ca in ultima dintre poze si lumina era cam proasta.






Si uite asa, ne luam ramas bun de la aprilie. Urmatoarea intalnire la flori si culori va fi deja in mai - ultima luna de primavara!

Pana data viitoare impart cu voi inca o bucurie, cu flori si culori! Pentru ca, daca nu stiati inca...
🌺@Home with Ella gazduieste "Fleur and Color on Wednesday" 🌺


Episodul 10  " Surpriza din gradina" 




🌸 Rasfoieste si alte episoade pe Flori si culori - rubrica de miercuri spre joi 🌸

6 comments :

.✿*E LENA*✿. spunea... [Raspunde]

Wow,ce culoare frumoasă are trandafirul japonez,este preferatul meu!
O zi minunată îți doresc,dragă Rux!
Pupici și mulțumiri de vizită!

Ella spunea... [Raspunde]

Ce balcon bogat in floricele ai! Nici nu ai zice ca era februarie ... Violetele sunt floricele mele de suflet! Am eu un mic secret pe care-l impart cu ele!😅
Printre floricele am zarit si un catel! Cine este? Ne faci si noua cunostinta cu el? 😅
Multumesc de participare, Rux!
Iti doresc o zi senina si cu parfumuri discrete!
Pupicios! 😘😘😘

Suzana spunea... [Raspunde]

Imi place jungla ta! E minunata! Eu tot nu stiu cum se numeste floarea din a doua poza! Poate imi spui tu!
O zi superba si colorata, draga Rux! Pupici!

copilarim spunea... [Raspunde]

@.✿*E LENA*✿. da!! si mie imi place atat de mult si a facut la floricele :o. Acum e cam desfrunzit... :-s. :)
Multumesc mult, la fel :*!!

copilarim spunea... [Raspunde]

@Ella :D am avut un balcon suuuuuper bogat in flori (erau pe putin 50 de ghivece atunci).. ahhhh. Apoi a venit un val de poluare si le-a terminat pe mai mult de jumatate. 2008-2009. Cum as putea uita.
Da, e si un catel ;)). Catel il cheama, si e paznicul gradinii ;)). Mai am unul - primit in dar de la parinti anul trecut (acela are lanternuta care se incarca de la soare). Va trebui sa ii fac loc sa isi tina amandoi de urat. Pe catelul din gradina il am de mai mult timp.
Multumesc muuuult si pupici cu drag :*.

copilarim spunea... [Raspunde]

@Suzana Miu draga de ea ;)). Tot jungla e... :))). Rosia mi-a depasit betele de sustinere :O...
Am aflat cum se cheama planta :D E o Begonie "tigru" - Begonia bowerae . Habar nu aveam. Asa am aflat ca si "plamanii" pe care i-am avut tot begonii erau (vai si ce frumosi imi crescusera - ei au fost printre victimele din acei ani... :( ).
Am mai cautat planta si inainte fara succes. Noroc ca inflorit anul acesta :D. Ca asa am dat de ea ;).
pupici!!

Trimiteți un comentariu