joi, 21 iunie 2018

Flori si culori " O aniversare, amintiri si Libelula lui Dodo. "


Buna 😊 !!
Azi e ziua lui Tati. 🍰 La multi ani!!! Anul trecut pe vremea astea ii  trimisesem deja poze cadou cu Dodo - ultima zi de nastere la care a participat cretul mic.[ la finalul articolului, puteti vedea poza cu dedicatie pe care am facut-o pentru sarbatorit si, daca vreti, exista un link catre pozele noastre din acea zi - sunt foarte frumoase, va asigur! 💕]
Desi Ella este in vacanta, noi continuam sa scriem episoade cu flori si culori [ ma gandeam ca, daca si ceilalti(e) participanti(e) vor, pot crea in fiecare saptamana o colectie pentru link-uri si cei care participa o pot adauga in articolele lor, deci va aparea la fiecare dintre noi in articol ].


Azi va povestesc despre libelula lui Dodo - o puteti vedea in cele trei fotografii de mai sus. Pe 24 iunie [ duminica se implineste fix un an, adica 52 de saptamani, pentru ca 24 a picat intr-o sambata anul trecut, si 1 zi ], cand i-am dus casuta langa mesteceni, a aparut de nicaieri... cum terminasem noi de aranjat, o libelula. Dar nu orice fel de libelula, nu, nu. Acolo sunt multe - verzi, rosii... pentru ca se afla in apropierea apei. Asta era insa alba. Alba spre crem chiar, mare, pufoasa.... cum nu am mai vazut. Daca Dodo ar fi fost o libelula, asa ar fi aratat.
A venit pe langa mine, in zbor... s-a asezat pe un stalpisor si s-a uitat spre mine - pana i-am facut poza... apoi a facut un ocol usor... iar m-a salutat si... a disparut. Un mesager. Despre libelule si ce semnificatii au puteti citi aici. Ce mesaj mai frumos as fi putut primi de la un suflet care mi-a daruit mereu doar iubire pura?


De atunci nu am mai vazut libelula... Nicio alta ca ea. Rosii, albastre... anul acesta una cu negru, dar ca aceea.... nici macar pe net nu am gasit. Si am cautat libelule albe... 
In imaginea de mai sus, natura incepe sa se iveasca de sub frunzele cazute toamna. Era in aprilie, anul acesta, inainte sa plantez floricelele si sa mut felinarul cu numarul patru (cel care nu lumineaza ) mai la stanga. Acum sper ca merge, nu am mai reusit sa ajung dupa ce se intuneca....



Plantutele de mai sus, care fac niste flori foarte interesante, albastre si cu doar doua petale, cresc in suporturile de la iesirea din bloc. Tati a salvat cateva (cineva se apucase sa le smulga) si le-am plantat la Dodo. Sper sa se fi prins si sa infrumuseteze locul (le-am plantat la baza dealului, in dreptul luminitei care  nu era aprinsa... in timp ar trebui sa se inmulteasca :P).

Azi voiam sa fac si niste briose cu afine, dar mi-a luat-o altcineva inainte (o doamna foarte draguta care a fost prietena de familie cu bunicii mei ) si am amanat experimentul pe alta data. Si cam atat.... 🍮!

- 21 ianuarie 2017 pozele de la ziua lui Tati de anul trecut -
Pana data viitoare impart cu voi inca o bucurie, cu flori si culori! Pentru ca, daca nu stiati inca...

🌺@Home with Ella gazduieste "Fleur and Color on Wednesday" 🌺
Episodul 18  " O aniversare, amintiri si Libelula lui Dodo.  " 
🌻Rasfoieste si alte episoade pe care le-am scris in aceasta rubrica, aici: Flori si culori - rubrica de miercuri spre joi  🌻

🌼

Actualizare: Am facut de proba un tabel. Dar as vrea ca in fiecare saptamana sa il avem fiecare in articol, pe masura ce publicam (stiu ca fiecare arealta zi in care publica). Aveti mai jos un link unde gasiti codul pe care sa il adaugati in articol. V-as ruga mult, cat de repede posibil, sa imi trimiteti un mail pe adresa copilarim[@]gmail[.]com - fara paranteze (ca sa evit spam le-am pus) ca sa am adresele voastre si sa va trimit direct luni codul saptamanii viitoare. Daca nu merge, renuntam. Tin foarte mult sa avem fiecare tabelul pana se intoarce Ella din vacanta. Eu doar ofer codul 😊, ca sa ne gasim mai usor.





 


13 comments :

Diana spunea... [Raspunde]

Libelula lui Dodo sau... Dodo-libelulă. :)
Multa gingasie si in aceasta postare... Ziua lui tati, amintiri despre Dodo si libelula alba, flori albastre cu doua petale... le impletesti pe toate armonios, si chiar daca e si o parte mai putin frumoasa - smulgerea plantelor, trecerea lui Dodo in alta lumea... - senzatia de gingasie, bine, frumos persista.
La multi ani, si sanatate, ii doresc si eu tatalui tau! Si tie, si tuturor celor care iti sunt dragi! :)
Pupici cu drag! <3

Diana spunea... [Raspunde]

Oh! Am uitat! Pfuuu! Unicul meu neuron pare ca nu mai face faţă! :))
Ai propus sa gazduiesti tu intalnirea (tabelul) pentru Flori si culori? Daca da, mie mi-ar placea sa ramana adunate in buchet aici.
Pupici! <3

prietena-japoneza spunea... [Raspunde]

Tăticului tău: La mulți ani ! Tristă este postarea, în general, pentru că îmi dau seama cât de mult ai ținut la Dodo ! Eu nu am mai văzut libelule de cănd au început căldurile sufocante (adică nu numai în anul acesta, ci şi în urmă...)!
Îți doresc un weekend liniştit ! Pupic !

copilarim spunea... [Raspunde]

@Diana Multumim frumos!! Sa fie :)! <3
Se leaga cumva toate. Dodo a ajuns la noi pe 21. Intr-o joi (impartea numarul cu tati si Ralu).... Eu sunt nascuta pe 22 si mama pe 24. Cumva Dodo s-a strecurat si a plecat intr-o vineri pe 23. Ca si cum ne-ar fi facut un ultim dar, ramanand intre noi si neplecand de zilele (ca numar) noastre de nastere.

Ma gandeam sa fac eu tabelul si toti cei care participa sa primeasca acel cod (al tabelului, pentru ca se poate la contul meu de inlikz) ca sa il adauge in articolul sau. Noi nu publicam in aceeasi zi (unii marti, unii, miercuri, altii joi,ca mine... sau vineri). Asa, eu luni va pot trimite pe mail codul si fiecare il adauga pe masura ce scrie articolul. Ne inscriem in tabel pe masura ce publicam si avem toate tabelul.
Nu stiu cat de clar am explicat darse rezolva foarte usor. Imi trebuie doar adresele de mail... pe a mea o gasiti pe blog, asa ma puteti contacta usor si sa imi scrieti :D. Am facut ca test un tabel ca sa fiu sigura ca merge si e ok, se poate prelua. Am sa il adaug si pentru inceput va las link catre cod. ;)

Pupici cu drag <3

ps: m-as simti mult mai bine daca ar fi la fiecare in parte in articol si asa cu siguranta s-ar putea inscrie si alta lume care nu ma cunoaste doar pe mine, de exemplu. Si asa ar fi si corect, pentru ca este rubrica Ellei ;).

copilarim spunea... [Raspunde]

@prietena-japoneza iti multumesc tare mult pentru urare draga mea!!
Am incercat sa tin cat am putut de mult departe de blog tristetea. Dar ea exista... si nu o putem ignora la nesfarasit. Saptamana asta pentru mine inseamna incheierea unui an...
Si probabil ca acum a fost momentul sa spun anumite lucruri... Sper ca poate cuiva care a trecut sau trece prin asa ceva sa ii fie alinare. Desi mi-as dori cumva ca altii sa nu fie nevoiti sa treaca prin asa ceva. Daca se poate.

Pana anul trecut nu le observasem, pe libelule. Pe libelule... si nici nu prea fusesem pe acolo. Cu el am fost doar de doua ori(poate trei). Cand era mai mic.. si m-a alergat de mi-a iesit sufletul, in timp ce ii urmaream urechile saltand ba la deal, ba la vale... ca un fluturas si.. o data anul trecut cand veneam de la doctor si am fost sa luam apa de izvor, in drum spre casa.

Iti multumesc mult!! Si eu iti doresc tie la fel :*!!

Diana spunea... [Raspunde]

Interesante venirea si plecarea micului Dodo. Oof.
Dupa cum se spune - si cam cred: nimic nu e intamplator.
***
Zi-mi ca sunt o lenesa :) dar mi se pare mult mai simplu (cunoscandu-ma) :) sa "merg" cu link-ul pe un blog anume. Chiar daca nu publicam in aceeasi zi cred ca nu ar fi o problema... Tabelul e aici cand il "instalezi" tu si cine afla si vrea, vine. Ella nu cred ca se supara daca, temporar, gazduiesti tu intalnirile - cand revine ne mutam din nou la ea. :) Zic si eu... lenesa de serviciu. :)
Pupici! <3

copilarim spunea... [Raspunde]

@Diana lenea se trateaza :))).

Ideea e ca, odata introdus in tabel linkul e vazut pe toate blogurile care au codul (intotdeauna am vrut sa incerc varianta asta de link party dar nu am avut ocazia hahahaha).

Codul e super simplu si nu e vorba de suparare, dar asa are vizibilitate mai buna ;). Si practic fiecare isi adauga articolul, pe masura ce publica. [pentru ca toti avem acelasi cod si in momentul in care il adaugam in articol si publicam deja stim cine a scris :P].

Eu zic sa incercam. Ca nu avem ce pierde. [PLLLLZZZZZ !! :D Poate se dovedeste a fi chiar fun!]

:*

Zinaida Strinu spunea... [Raspunde]

Rux, eu am mers pe linkurile alea și... mi-a cerut să mă loghez pe inlinkz. Altceva n-am obținut. Aștept mesajul tău pe e-mail.
În ce privește libelulele... pot să deschid o tarabă! Avem de toate culorile, dar nu și albe. Nici n-am văzut vreodată. Știi că s-ar putea să fi fost un exemplar albinos?

Zi frumoasă!

copilarim spunea... [Raspunde]

@Zinaida Strinu hmmm m-am gandit ca e posibil sa ceara logare, de aceea am si zis ca ar fi mai covenabil sa va trimit pe mail codul de fiecare data (duminica seara). :D
Am raspuns pe mail si ma bucur mult ;)).

Eu am vazut pe internet albe. Dar niciuna nu arata asa. Asta era cumva pufoasa... cum nu am mai vazut vreodata. In poze nu stiu cat se observa ... dar era absolut superba si maricica. Iar momentul in care a aparut mi-a amintit ca atunci cand Maia noastra a plecat si ne pregateam sa o conducem pe ultimul drum, de nicaieri s-a inaltat un fluture cum nu am mai vazut vreodata. Avea niste pete albastre pe aripi.. dar un albastru de efectiv aveai impresia ca vibreaza... :O. Era noiembrie!!! 15 noiembrie.. la munte..... De-aia zic ca eu cred si asa am simtit puternic si atunci, ca libelula asta a fost un mesager. Daca nu chiar el. Cine poate stii.

:*

Zinaida Strinu spunea... [Raspunde]

Ah! Aceste credințe bazate doar pe dorințele noastre... Ce ne-am face fără ele? Cum am suporta pierderile?...

Diana spunea... [Raspunde]

Multumesc ca ai inscris si textul meu in tabel. Imediat ce plec de aici merg sa adaug "puntea" catre acest tabel.
*
Rux, nu ma chinui! :)) Cand afirm ca sunt atehnica si lenesa chiar nu glumesc... Nu-s lenesa in adevaratul sens al termenului :) dar... cu cat sunt mai multe "butoane" de apasat, cu atat ma incurc mai mult, si timpul zboara prea repede...
Nu e posibil sa pot posta link in tabelul care ar aparea la tine pe blog, fara sa apara tabel si la mine?!
*
Pupici cu drag! <3

copilarim spunea... [Raspunde]

@Zinaida Strinu oh... eu nu am facut decat sa constat intamplari. Nu mi-am imaginat ca Bunica noastra cand a plecat s-ar putea transforma intr-un fluture sau sa ne transmita un asemenea mesager (dar fluture la finele lui noiembrie in zona Fagarasului eu nu am mai vazut.. si ca acela nici atat).
Chiar daca au fost doua coincidente... au fost frumoase. Vai, mi-am amintit de un citat dintr-un film "The truth is out there" hahahaha.

Pupici
[ps: m-am uitat azi cu atentie dupa libelule.. am vazut cateva verzi albastre mici si una rosiatica mai mare.. hahahaha :P]

copilarim spunea... [Raspunde]

@Diana :* cu drag.
Nu mi-am propus sa fie o covoada sau o pedeapsa :)). Departe de mine gandul acesta.
Nu e buton e doar un cod ce se pune copy paste, dar daca iti este peste mana nu e bai ;).

ps: oricum astept un mail ....de la tine. Din alte motive ;))). :P
Pup

Trimiteți un comentariu