vineri, 1 iunie 2018

TOTORO [トトロ] -amigurumi-


Buna!!!
La multi ani copilasi de pretutindeni (si de orice varsta 😁) !!!! Vi-l prezentam in episodul 5 din Timp pentru Tine pe prietenul nostru Totoro. [ Gross = groß = mare ]
Intr-una din primele zile am descoperit impreuna cu micul N animatiile Ghibli (sau redescoperit, pentru  ca pe Totoro il stiam oarecum de anul trecut - dar pe atunci el era prea micut si am vazut doar cateva imagini). Credca am vazut animatia de vreo 3-4 ori intergral plus de mai multe ori pe bucatele... A devenit preferata lui [ si mai sunt doua care ii plac, dar va voi povesti alta data despre ele]. 

In timp ce ne jucam mi-am reamintit ca am un iepuras crosetat care seamana cu "Totoro mic" si albastru... si altul care seamana cu Totoro alb. Da sunt iepurasi lucrati acum cativa ani.. hahah. Dar seamana.



In scurtele momente de ragaz [ si avand marele noroc  sa  am un ghem de acril gri deschis si uul gri inchis la indemana... plus o croseta de plastic fix numarul 4 ] am lucrat cat am putut de repede ca sa-i fac o surpriza si un "Totoro mare". I l-am dat fara manute si picioare si se uita asa la el atat de bucuros ;))).
 

Am reusit "la mustata" sa atasez mainile si picioarele (mergea si fara dar asa este mai stabil si mai usor de "plimbat").  Sunt foarte fericita ca ii place si i-am putut face o bucurie ;)). Acum cand vorbim nu mai e doar Bucsa (insotit uneori de Fulger) subiectul nostru preferat. Azi de exemplu era sa spunem amandoi in acelasi timp ca Totoro face sa creasca un copac [ pe scurt "Totoro copac" ], ca raspuns la remarca lui Rha ca ea nu e copac [ da, micul N incerca sa se catere... ]. Spun era sa spunem, pentru ca el a fost mai rapid ca mine... si m-a lasat fara cuvinte .. Hihi.


Cele doua penare mi le-am cumparat si m-au ajutat destul de mult cand amm lucrat, pentru ca il aveam tot timpul pe Totoro la "vedere". Inutil sa va spun ca am numai "Tonari no Totoro" [ genericul] in minte.. nu? Motiv pentru care il programez pentru maine. 


Ma strunesc greu... nu reusesc sa imi intru in ritm si de fapt nici nu mai stiu care mi-e ritmul :))). Am ratat sa onorez provocarea muzicala lansata de Carmen vinerea trecuta... as fi vrut sa public ceva azi, dar apoi mi-am amintit ca e ziua copilului si ca trebuia sa scriu despre asta... tz.... Ma revansez eu, promit! 
Despre iepurasi am povestit aici:

Si... azi e iar vineri... 49. La multi ani Cretule, oriunde te-ai afla 💙.
 

0 comments :

Trimiteți un comentariu