joi, 14 iunie 2018

Flori si culori " Yuki no Hana "


Buna!
Luni am mai scris o fila din povestea lui Yuki (- Yuki Monogatari -2-) calatoarea. Astazi am sa va povestesc despre sora ei geamana, Yuki a mea... Yuki NI (cum ii mai zic adica Yuki 2) sau Yuki no Hana (Floarea zapezii).
I-am pus acelasi nume, pentru ca Yuki mai inseamna si fericire :). Si micuta aceasta, asta a facut. Mi-a adus un strop de fericire.


Va povesteam ca pe cealalta papusica am terminat-o intr-un timp record [ o adevarata aventura, si, ca sa raspund si aici unui comentariu primit de la Diana - la final ma simteam ca dupa maraton... hahaha. Zici ca urcasem pe Everest ]. Dupa ce a plecat, pe langa dorul de micul N, m-a "troznit" si unul de papusa... asa ca mi-am facut si mie una pana la urma [ apropo, nici pana azi eu nu am nicio papusica facuta dupa avatarele de la Provocari Verzi...😩].
Pe langa micile modificari pe care le-am facut cand am lucrat corpul, cele care probabil ca atrag atentia sunt parul si ochii (saten si caprui, spre deosebire de  cealalta papusica). Pentru kimono si accesorii am folosit combinatia cromatica despre care va spuneam luni.


Si acum veti putea vedea si rochita pe care o poarta pe sub kimono. Am pastrat si aici ideea ca decoratiunile de pe  brau [ obi-ul ] sa fie prinse de acesta. Singura diferenta majora este ca in acest caz am folosit si margelute cusute pe fetru.


I-am schimbat putin si pieptanatura - coditele sunt plasat mai sus, dar am pastrat ideea de a le impodobi cu panglica la baza. Mi se pare  tare dragalas [ kawaii].
Sandalele sunt cusute de picior, la fel ochii, gura, obrajii sunt cusute si asigurate. 


Imi place mult ca poate face sfoara;)), poate sta in sezut sprijinindu-se in maini. O singura problema am (eu).... Se tot rotesc picioarele cumva :)))))). Bineinteles ca se poate remedia foarte usor problema, se indreapta rotind usor in partea opusa... dar ma tot gandesc cum as putea pe viitor sa remediez aceasta problema..


Imi place si cum arata cu astfel de "par". Am avut initial ceva emotii, dar a iesit foarte fain. Deobicei eu pe peruca atasata pe cap "implantez" fire de par. Dar fiind o papusica prietenoasa cu cei mici, am renuntat la idee pe moment. Plus ca idee ca pieptanatura asta mi se pare super practica :D. 


Daca va intrebati unde sunt florile in articolul meu, ei bine ... pe kimono! Sunt flori de cires din fetru. Mai jos , cateva detalii ale costumatiei:


Si acum este vremea sa ne costumam.... la loc.
Duminica o veti putea vedea la Timp pentru tine. Imi puteti trimite intrebari pe tema aceasta daca vreti :).



Pana data viitoare impart cu voi inca o bucurie, cu flori si culori! Pentru ca, daca nu stiati inca...

🌺@Home with Ella gazduieste "Fleur and Color on Wednesday" 🌺



Episodul 17  " Yuki no Hana  " 
🌻Rasfoieste si alte episoade pe Flori si culori - rubrica de miercuri spre joi  🌻

4 comments :

Diana spunea... [Raspunde]

E minunata si papusica aceasta! Panglica de la baza coditelor nu arata doar dragalas, ci si... foarte japonez. :)
Ah! Banuiam eu ca nu-i asa simplu cum pare! Uneori, vazand "miniaturile" acestea lucrate de tine (imi vine in minte si "Ursuc"!) parca te vad cum te concentrezi asupra materialelor, cum le decupezi, le potrivesti si le ajustezi... cum invarti firele... Ai rabdare, nu gluma! Si talent! Mult talent! Spor in toate iti doresc, cu drag!
Pupici! <3

copilarim spunea... [Raspunde]

@Diana si mie mi s-a parut la fel - referitor la panglici <3. Mi-au placut mult - le-am primit de fat cadou de la cineva :).
Ursuc... ah ursuce lucrat cu un fir"imposibil".... uneori nici nu vedeam ce lucrez :))). Dar a meritat.

Iti multumesc tare mult!! :) Si eu care imi planuisem sa reintru in "atelier".. iar trebuie sa mai aman....

Mi-a dat de lucru furtuna din seara trecuta - mi-a inundat balconul (care e inchis si un fel de anticamera in caream si lucruri... "Abia astept" sa vad maine daca s-au mai retras apele (adica evaporat, ca e foarte cald) si sper, sper sa nu fie probleme in sectorul incaltaminte :O.
Curgea apa din tavan... :)) Culmea e ca si cei de sus au balcon inchis.

Si la Buni in camera curgea pe langa balamalele de la termopan apa ca un paraias.... :)). Ne-am distrat. Sa vezi ce frumos strangeam apa pe intuneric (noroc ca aveam lanternele) ...

Pupici :)

CARMEN spunea... [Raspunde]

se vede clar ca esti mare iubitoare a Japoniei - cunosti traditiile, stii cum se fac kimonourile... felicitari pentru cunostintele pe care le ai in domeniu. E tare draguta papusica ta.
Pupici si imbratisari <3

copilarim spunea... [Raspunde]

@CARMEN oh.. stiu cate ceva, mult prea putin.. :). Dar e fascinant. Intr-un fel ne asemanam foarte mult, doar ca ei si-au pastrat radacinile, iar noi plutim in deriva :)).

Mi s epar foarte frumoase kimono-urile, imi plac foarte yukata (varianta simpla, de bumbac, de vara... ) - si sper la un moment dat sa am si eu una. La fel cum sper sa reusesc candva sa imi cos singurica o ie ;).
Ma bucur mult ca iti place e Yuki no Hana. Mutumesc mult :*!!

Trimiteți un comentariu