vineri, 15 iunie 2018

Miles Away - Arashi


Buna 😁!
Inca dinainte sa apara "provocarea muzicala", mi-am propus sa va fac cunoscute cateva dintre piesele pe care eu le ascult cu mare drag. Stiu ca exista o bariera "lingvistica" si totusi, am adaugat la versuri si o traducere in engleza, sperand ca va veti putea face o idee despre ce este vorba in cantec. Ma gandesc ca poate odata candva.. voi incerca o traducere mai "artistica" in romana. Totusi.. ei spun foarte mult, folosind foarte putine cuvinte. Si sunt in general lucruri pe care le ignoram in goana asta catre .. haha.. de fapt catre ce se goneste asa, incat se uita sa se traiasca ? 😊 "Chestiuni" absolut ...firesti, de care ar trebui sa tinem cont pana la urma ca sa putem trai fericiti. 😋
"Miles Away", desi melancolica, este o piesa foarte pozitiva prin mesaj. Si absolut superb interpretata. M-am tot gandit ce sa aleg pentru astazi... cand Rha si Ch sarbatoresc 5 ani de cand au spus da in fata "marii adunari nationale" 😍. Si mi s-a parut foarte potrivita. Chiar daca suntem la mile departare, parcurgem drumul impreuna, caci fire invizibile ne leaga sufletele si destinele. Si... chiar daca suntem la mare departare, este atat de bine, sa  realizam ca suntem si sa fim totusi, impreuna.



Acesta nu este un clip - piesa nu beneficiaza de clip, ci este un fragment dintr-un concert [ pe care nu il am inca, daca nu stiti ce sa imi faceti cadou si va framantati ... hahahaha - ce umor am, da stiu  😌]: Are you Happy? Live Tour 2016 [ apropo, prefer editia cu 4 dvd, care contine si Japonism-ul in Arena... again, eu si umorul meu.. tz tz  😜].
Imi place tare mult ca se poate auzi foarte clar fiecare voce in parte. Poate va povestesc duminica [ daca nu uit 😔] despre jocul meu preferat... care are legatura cu ce spuneam mai devreme, referitor la voci. Pana atunci, va las sa descoperiti mai jos si...

Versuri:
ROMAJI
Haruka mirai e no dreamer Hashiridashita hi no believer
Hajimari wo iwau freedom Tashika ni kikoeru hora
Inochi no oto Kizamou yo Motto
Kimi e okuru endless beat Meguri meguru season

Akiramenai yesterday to Erande kita everyday wo
Tsunagiawaseta tomorrow Kaze wa mirai e to fuite
Episoodo Tsumugou yo Motto
Te ni ai wo motte Kogidasu with you

Asu e no promises Kurikaeshiteku my life
Sorezore no one way Umareteyuku my story
Tatoe miles away Ii sa faraway
Hanatareta hikari no hate Tomo ni sailing days

Kasanaru fureezu... Ikusen no yume

Kaze ga utau merodii wo Sora ni hibiku haamonii wo
Bokura wa kanjiru joyful Toki ni nagasu namida wo
Nanjuusou mo Kanadeyou Motto
Towa wo inotte All my love is you

Kimi e no promises Toki wo koeteku my wish
Kono mama on your way Yorokobi egaku story
Kyou ni say good night Negau morning light
Mada shiranai Sono saki e Ikou sailing days

Kasanaru fureezu...
Yume no hou e...
Todoku made...

Haruka mirai e no dreamer Hashiridashita no believer
Hajimari wo iwau freedom Meguriau tame no promise
Kurikaeshite yuku my life

English:
A dreamer of the distant future, a believer from the day I started running
A freedom that celebrates beginnings You can certainly hear it, can't you
Come, let's engrave the sound of life even deeper
The endless beat I'm sending you, the season that moves in circles

The yesterday when I didn't give up, and the everyday that I choose
Are linked together by tomorrow The wind is blowing into the future
Come, let's spin some more tales
With love in my hands, I start rowing with you

Promises of tomorrow, my life repeating itself
One way for each of us, my story that came to be
Even if you're miles away, it's alright being far away
At the end of the radiating light, we'll be together on our sailing days

Phrases overlapping... Thousands of dreams

The melody sung by the wind, a harmony echoing through the sky
Tears we shed at times we felt joyful
No matter which of these instruments, let's just play it some more
Praying for eternity, all my love is you

My promises to you, my wish that leaps through time
At this rate you're on your way, a story that expresses my joy
I say good night to today, and wish for the morning light
Onto the unknown that's ahead, let's go towards our sailing days

Phrases overlapping...
Towards my dream...
Until I reach it...

A dreamer of the distant future, a believer from the day I started running
A freedom that celebrates beginnings, a promise to meet again
My life repeating itself

(via)



8 comments :

Diana spunea... [Raspunde]

Canta fain baietii, si transmit ceva! :) Chiar! Ce chestie! Multi par a fugi de... viata! Isi gasesc fel si fel de ocupatii, alearga dupa...?... incotro? Deh, asta-i ritmul de acum! :) Parca ti-e si jena sa stai pe margine si sa-i privesti cum gonesc. :))
Imi place cantecul si pentru ca nu repeta 5 minute aceleasi cuvinte! E un poem cantecul lor - nu l-as fi inteles, ca mesaj, daca nu era traducerea in engleza, dar chiar si asa, ritmul si linia melodica imi plac. (pe blog la "prietena-japoneza" am ascultat cateva cantece in japoneza - nu stiu sigur daca si trupa Arashi am ascultat). :)
Iti doresc, cu drag, sa ai un weekend minunat! Pupici! <3

copilarim spunea... [Raspunde]

@Diana da.. e asa o nebunie in jur. Cand am intrat la facultate vreo 2 ani de zile am fost zombie. Si nu de prea multe petreceri, hahaha. Nu, nu au fost petreceri... nu a fost nimic decat alergatura. Alergatura din buna-credinta.
Si apoi m-am trezit intr-o zi... Mi s-a blocat un genunchi, in timp ce fugeam sa prind autobuzul. M-am trezit pe o alee laturalnica, in spatele unui bloc, in dreptul unei ghene... uitandu-ma spre autobuzul care trecea, constientizand situatia nu tocmai fericita in care ma aflam... Si atunci s-a rupt ceva. Atunci am avut sansa sa imi traiesc viata facand ceea ce simteam ca imi este menit, dar societatea si cei care ar fi trebuit sa imi fie alaturi in alegerile pe care imi doream sa le fac, m-au zdrobit efectiv si m-au bagat cu forta inapoi in rand. De unde am iesit "diplomata" ce e drept... dar pretul platit nu va justifica niciodata o foaie de hartie. Care foaie oricum.... nu are [ ironic nicio ... valoare.

Exactca un poem... eca si cand sufletul ar vorbi si s-ar exprima prin foarte putine cuvinte. Traducerile sunt foarte stangace... Eu cumva simt tot ce canta ei, de aceea m-am si lipit asa de muzica lor.

Multumec mult!! La fel :)!
Pupici :*!!

prietena-japoneza spunea... [Raspunde]

Şi eu ascultam muzică japoneză... cu mult drag !
Am venit să îți scriu un comentariu, cu promisiunea că voi reveni ca să ascult melodia - acum nu am disponibilitatea sufletească pentru aşa ceva... mă bucur că ai scris versurile (în engleză), de obicei le admir vocile şi melodia dar nu înțeleg versurile !
Îți doresc o seară plăcută! Pupic !

copilarim spunea... [Raspunde]

@prietena-japoneza si eu ascult tot asa - e ca si cum ar comunica ... nu stiu, cumva cu sufletul. Dar uneori sunt piese care tot revin si cand ma uit pe versuri, gasesc un mesaj, ca un raspuns la ceva ce ma framanta in perioada respectiva. Asa e si cu acestea... se cam leaga toate piesele pe care le-am ales pentru perioada aceasta.

Cand va fi momentul sa poti asculta muzica vei simti cu siguranta :). Si atunci sper sa iti placa mult (cel putin la fel de mult cat imi place si mie) si sa iti fie alinare, evadare si suport. :D Si nu numai. Sa iti fie bucurie.

Te pup si eu !! Iti multumesc - si voi sa aveti o seara frumoasa :).

CARMEN spunea... [Raspunde]

hahaha, ce m-au distrat comentariile voastre, Diana si Rux <3 As fi scris exact la fel ☺☺☺ se pare ca gandim pe aceeasi schema ☺☺☺ nu degeaba suntem prietene-
Faina melodia, de cand tot publici aici muzica japoneza, a inceput sa imi placa si mie. Inainte, niciodata nu am ascutat formatii pop-rock japoneze.
Dar iata ca intre prietenele noastre virtuale, exista inca o mare admiratoare a muzicii japoneze, Prietana japoneza. Ce ma bucur ca ne-am adunat aici , toate la povesti.
Va pup. Noapte buna! :-*

copilarim spunea... [Raspunde]

@CARMEN :* !! Asa este :). M-am hotarat sa aduc cat mai multe dintre descoperirile mele de suflet, pentru ca bucuria sa imparte cu cei dragi :D.
Mie in principiu nu prea imi place jpop (rock) ... Am mai povestit. Probabil ca la ei conteaza foarte mult si vocile (care sunt diferite si se combina foarte armonios) si faptul ca influentele muzicale regasite in piese sunt cam cele pe care eu le agreez foarte mult :D. Plus mesajele transmise.
Oricum piesa de azi, cu cea de saptamana viitoare si cea de peste doua saptamani au un fel de legatura intre ele, dar si cu evenimentele, sau starea mea sufleteasca din aceasta perioada.

Pupici cu drag

ps: ma gandesc candva, poate luna viitoare, sau mai curand, in functie de cum gasesc disponibil pe net, sa ne uitam impreuna la un serial dragut :D. hihih

coco spunea... [Raspunde]

multumesc de auditie, drept sa zic, nu prea am ascultat astfel de muzica!

copilarim spunea... [Raspunde]

@coco cu drag! Deaceea m-am si hotarat sa aduc aceste piese pe blog - sper sa se bucure cat mai multa lume de ele. :)
Pupici!

Trimiteți un comentariu