marți, 26 iunie 2018

T: Cum reparam flip-flopsi (Ipanema)


Am doar doua mari slabiciuni cand vine vorba de "marci" de incaltaminte. Una e cea de fata... ipanema. Si e amuzant ca am patit exact la fel ca si cu cealalta "slabiciune" [care incepe cu pu si se termina cu ma]. Imi ziceam... eh, ce sa imi iau eu asa ceva, cand pot lua ceva mai accesibil.. tz, fitze.. Ei bine, nu, nope, in unele cazuri chiar este o diferenta.
Dupa ce am incaltat prima data sandalele luate de la Ipanema... a trebuit sa ma abtin suficient de mult sa nu imi iau o duzina [ noroc ca nu am avut ce face: la mine in oras nu aveau hahaha]. Lasand gluma la o parte, la capitol comoditate, aspect si rezistenta bat orice incaltare de gen pe care am incercat-o si ... unde mai pui ca imi gasesc si numarul [yuhuu] si din cate imi amintesc au avut si o campanie prietenoasa cu mediul in colaborare cu Gisele Bündchen.
Si atunci de ce am ajuns sa le repar??  Ei bine... cele doua perechi care au avut nevoie de reparatii (culmea) au fost aproape exclusiv purtate in casa. 😂. Cel putin cei de mai jos au vazut lumina zilei doar de vreo doua ori cand am iesit fara sa imi dau seama ca nu ii schimbasem. 😂 Dar i-am purtat indiferent de sezon [ iarna cu ciorap/soseta] pentru ca sunt foarte comozi. Pe acestia mi i-a prins cineva in usa de la sifonier si atunci probabil ca s-a crapat putin bareta. Intr-o zi m-am trezit cu ei asa:


Nu, nu port stangu-n dreptu', doar ca poza cu stangul era putin taiata intr-o parte si m-am gandit ca asa arata mai bine.. [ sau nu.. haha]. Initial evident m-am gandit ca ..."vai nu se poate.. o pereche in minus, cum... minunatii mei slapi sa pateasca asa ceva"? [Tragedy - daca stii piesa de la Bee Gees]. I-am pus insa intr-o cutie pentru ca ma gandeam sa incerc sa ii repar. Poate sa ii lipesc... desi nu stiam cum se va comporta materialul. Apoi, cam la un an de la accident mi-am facut curaj, am luat un ac o ata.. si m-am pus pe treaba:


Materialul din care este facuta barenta este tot cauciucat. Asa ca nu a opus rezistenta si surpriza!! Spre marea mea bucurie, acul a trecut cu usurinta si ceva ce parea initial o pierdere de timp, dupa cum incercau ceilalti sa ma faca sa inteleg, s-a dovedit a avea o evolutie favorabila ( pentru mine si flip-flopsi).....

.... pentru ca, aliniind cu atentie cele doua parti despartite si cateva impunsaturi de ac mai incolo, a redevenit folosibil. Si ca nou. Momentan joaca in deplasare de cand am fost cu Dodo plecata, pentru ca trebuia sa ne intoarcem. Si asa ajungem la perechea maro....


Desi initial pe cei maro ii purtam doar afara, dupa ce i-am spalat (toamna ii spal de arata ca noi si ii pun in cutiutele lor) i-am destinat purtatului in casa. Problema e ca, am impresia ca am exagerat cu sosetele si am reusit sa ii plesnesc pe amandoi - deznodamantul fiind ca s-au rupt :))).  Am repetat pasii de la intamplarea cu cel albastru si iata-i:


In mod normal nu se observa ca sunt cusuti. M-am chinuit eu putin de la setarile din photoshop sa fac in asa fel incat sa fie observabil. 

Am avut la un moment dat o provocare cu "pantofii preferati" la Miercurea fara cuvinte si asa ma tentase sa imi pozez colectia de ipaneme :))). Eh dar nu e timpul trecut [ oricum nu le aveam pe toate la indemana ].
Intre timp am facut-o si pe mami sa isi ia si ii poarta cu placere - ca idee noi nu suportam inainte sa purtam astfel de incaltari cu bareta intre degete si acum, mie cel putin, acestea mi se par cele mai comode incaltari :))).

👣

PS: Daca nu uit, duminica va povestesc despre slapii cu model japonez si despre cele doua perechi de sandale "defecte"...

4 comments :

CARMEN spunea... [Raspunde]

hahaha, ai avut noroc ca s-au "defectat" in asa fel incat sa-i poti repara. Sper sa te tina inca mult timp de acum incolo!
Eu in vacanta pe care tocmai am incheiat-o, a trebuit sa ma despart de doua perechi de incaltari. O pereche de sandale bleo, pe care le-am cumparat acum sapte-opt ani în Paris si o pereche de slapi din piele alba, cu talpa platou, cumparati din primul meu salariu în Germania ☺ deci acum aproape 18 ani ☺☺☺ Nu s-au rupt baretele, dar la sandale mi s-a spart talpa in regiunea calcâiului si la slapi a inceput sa se "cojeasca" talpa si sa se sfarâme in locurile respective precum buretele invechit! Nu purtam slapii decat in concedii la mare sau vara prin curte, dar... erau de-o vârsta cu Methusalem ☺☺☺☺☺ Mi-a parut rau sa ma despart de ele, insa zau nu mai avea sens sa incerc ceva... Ca sa ma consoleze, Helmut a insistat sa imi cumpar o pereche de sandale italiene ;-) Am probat cred ca 10 perechi... pâna la urma am hotarât care imi plac cel mai mult si le-am cumparat. 88 eueo! deloc ieftine dar amandoi ne-am zis "e piele italiana si lucratura fina italiana" Când am ajuns acasa am cautat pe net firma sandalelor si.... ARA = companie pe acțiuni din Germania, unul dintre cei mai importanți producători de încălțăminte din Europa ☺☺☺☺☺☺ Eu am râs cu lacrimi. Helmut s-a ofticat, pentru ca aici la noi, as fi putut cumpara sandalele cu 20 de euro mai ieftin! ☺☺☺
Dar tu, cu dibacia ta, nu doar ca ai economisit o gramada de bani, ba ai si prelungit viata incaltarilor tale dragi. Felicitari <3 te pup

Diana spunea... [Raspunde]

:)) Sunt faine aceste incaltari si comode. Inca nu am reusit sa ma obisnuiesc cu bareta dintre degete, desi am o pereche de sandale (primite) care-mi place foarte mult. Pur si simplu nu fac decat sa constientizez acea bareta! (asa ca le incalt rar) :)
Pupici! <3
P.S. Am mai scris ca ai maini tare indemnatice? Am mai scris. :)

copilarim spunea... [Raspunde]

@CARMEN nu mi-am imaginat ca se pot strica. Sa stii ca i-am supus la tot felul de munci :)))). Glumesc - dar chiar ii port foarte mult si cu placere.
Tin super bine - si am ales si ata de nici nu se vede, de fapt initial cand i-am aratat pe cei albastri lui mama acrezut ca glumesc. Noroc ca ii vazuse si rupti :))

Eram cu Ralu intr-o zi la Cora (un hypermarket la capat de Pantelimon) sa luam apa si ce mai trebuia in casa. Si e un magazin acolo pe langa care tot treceam si am zis sa intram sa vedem niste platforme foarte dragalase - care s-au dovedit imposibile (nu stiu zau al cui picior intra in bareta aia, poate a unei copilite de 10 ani (dar care poarta de la 36 in sus... hahaha). Si cum ne amuzam de situatie am vazut ipanemele si intr-o plesneala am probat o pereche de sandale si una de flipflopsi. Eu nu suport incaltamintea cu barete intre degete (am incercat de piele, de material - groaznici sunt) asa ca am ramas uimita de cat sunt de comozi (practic se muleaza pe picior).Nu le fac reclama - ca mi i-am cumparat singura pe toti :)))) hahaha dar pe bune sunt geniali.

Eu cu numarul meu 34-35 nu imi prea gasesc incaltaminte la adulti :)). Asa ca nah.. Am de la copii niste sandale de piele dar tare incomode au fost de la bun inceput :))). Prefer ipanemele pentru ca pur si simplu zici ca sunt desculta. Si nu ma dor deloc talpile ( dar am si niste sandale mostenire de la mama [ au ramas slapi ca mi-au pierdut ai mei o bareta care se desfacuse... tz] - insa ce se face acum... nu rezista doua veri.. :))).

Pupici!!
ps: sandalele mele fac anul asta 10 ani ;) si daca nu uit la fac poza [ apar in poza aceea in care am ochelari de soare si sunt pe trepte la cazino!! la mare]

copilarim spunea... [Raspunde]

@Diana eu pana la ele am avut 3 slapi mai "ieftini": primii i-am luat din Bulgaria si au fost destul de comozi (sunt in pozele cu Dodo de sus). Au talpa facuta din ceva uscat si impletit (habar nu am ce.. stuuf? lol). Intre degete aveau ceva usor cauciucat si nu te deranjau. Dar erau de mers pe plaja si cam atat. Am mai avut unii cu talpa gen burete de la Metro - aia aveau material intre degete, dar ceva care nu te rodea. Pacat ca nu am mai gasit ca erau f buni de toata ziua.... Si inca unii mai putin comozi tot de la Metro) tot din ceva cauciucat.
Totusi am incercat saldale de piele... Durere. Sau slapi de firma (cu material intre degete) - super incomozi.
Astia sunt insa altfel. Insa si la Ipaneme am modelele mele preferate: flipflpsii normali (cu talpa simpla, sau anatomica), sandalele petrecute, sandalele gen pantofior (cum aveam cand eram copii pe acelea de cauciuc romanesti.. lol) si flipflopsii in stil japonez. Ei au multe modele (chiar si balerini - doar ca eu am piciorul mic si in acest caz prefer ce e cu bareta) si nu pot spune ca toate mi se potrivesc... insa ce mi se potriveste, mi se potriveste.
Imi placea tare ult sa ies cu Dodo cu sandalele... nu se auzea cand paseam pe scari deloc... hahahahahaha... :)).

Ah se vede ca imi plac... eu si entuziasmul meu :)))

Pupici si multumesc mult (dar am avut noroc ca merg ele cusute... ca altfel, chiar daca eram eu indemanatica, nu reuseam sa fac mare branza:P).

Trimiteți un comentariu