luni, 4 iunie 2018

T: Norisorul insorit


Buna!!
Stiti momentele acelea in care va faceti un plan de bataie de genul - o, azi e zi de "organizare", de schite pentru articole pe blog bla bla bla bla..... si la finele zilei nu reusiti sa faceti nimic? Mai mult, a doua zi, o vreme superba pentru dormit, cu nori negri pufosi, cu ploaie in averse, cu ceva tunete negalagioase ce parca iti canta somn usor, iti pun bete in roate de abia reusesti sa tii ochii deschisi si... aproape s-a facut seara pana cand a terminat de aranjat pozele pentru articol!
Da... despre asta e vorba. Deobicei cand ma mobilizez si incerc sa fac programari (si mai si spun celorlalti care-mi e planul...) asa se intampla. 😅😂😂😂


Astazi am pregatit pentru voi un tutorial pentru o decoratiune vesela, care sa va intampine in fiecare dimineata cu un zambet, evident.
Decoratiunea am realizat-o in 15 februarie 2014 (exact, nu am gresit anul, am verificat de  doua ori) si pozele din timpul zilei sunt facute pe 16, a doua zi. A trecut ceva timp pana sa se prezinte pe blog, nu? 
Dar iata ce am folosit:
👉 fetru (bleu, alb si doua nuante de galben)
👉 ata, ac, foarfeca
👉 umplutura din puf ecologic dintr-o perna 
👉 ochi mobili si un snur
👉 creion si hartie


In primul rand am adunat materialele - pentru ca aveam o idee destul de clara in legatura cu decoratiunea pe care urma sa o fac. Apoi am facut o schita - initial soarele trebuia sa se afle sub nor - dar, dupa cum se poate observa, planul s-a mai schimat pe parcurs.  
Am decupat norul de hartie, trasat pe fetru conturul si....


Am indoit inainte materialul pentru a putea decupa cele doua parti ale norului in acelasi timp. Am ales si un fir de ata putin mai inchis, pentru ca mi s-a parut interesant  sa cos cumva aproape de contur, aproape "in urma acului" [ spun aproape pentru ca am lasat mici spatii intre cusaturi ].


Urmatorul pas a fost sa decupez din galbenul mai deschis cele doua parti principale ale soarelui. Din galbenul mai inchis m-am hotarat sa fac razele - ca un fel de coroana :P [ sau coama, daca ne gandim la un leu-paraleu].


Am decupat si doi nori mai mici pe alb - ce urmau a fi cusuti pe partile bleu deja decuparte - si mi-am aranjat decoratiunea ca sa vad cum se aseaza elementele, inainte sa incep sa le "asamblez". M-am decis pentru urmatorul aranjament:


Primul pas a fost sa cos cele doua parti ale "coroanei" soarelui - adica razele. Am adaugat si umplutura de puf si am inchis. Apoi am repetat pasii pentru soare, dupa care i-am atasat razele si m-a uitat din nou sa vad cum se potriveste cu norul meu ;)).


Am cusut pe laturile exterioare ale celor doua componente ale norului bleu, partile albe. Am cusut "punctat" - mi se pare ca efectul este foarte interesant ;))). Iata:

In cele din urma, am inceput sa asamblez ultima parte  a norului, avand grija ca, pe langa umplutura, sa nu uit sa prind si "sistemul" de agatat   - adica snurul, pe care l-am asigurat si cu norduri la capete, ascunse desigur in nor..
Asa arata pe spate:


Ultimul pas a fost sa termin decorarea fetei: nasul si gura, cusute cu ata rosie si ochii, mobili, lipiti cu banda dubluadeziva. Norul meu vesel e gata:


Fiind deja seara cand am terminat, poza de final am facut-o langa fostul suport pentru televizor. In realitate se vedea foarte frumos, lemnul avand nuante calde - dar aparatul (care credca era o tableta) atata a putut sa redea:


In fine, a doua zi mi-am luat revansa. in imaginile de sus (din colaj) este decoratiunea la "locul ei", la geam. In camera - pozata din fata si in balcon, pozat spatele, prin geam. Oricum ai privi, decoratiunea arata bine! Celelalte doua imagini din colaj sunt suprinse in fara florilor mele (care erau mici ... tare mici pe atunci), pentru a putea observa mai bine decoratiunea.

Sper ca v-a placut si ca v-a inspirat si ... poate veti incerca sa faceti si voi astfel de decoratiuni [ si mi le aratati si mie, sa ma bucur alaturi de voi de reusita :D ].

Alte tutoriale gasiti aici: Pagina cu Tutoriale.


8 comments :

Diana spunea... [Raspunde]

Ce dragut eeee norisorul insorit! :) Soarele are o feţişoară taaare dragalasa! :) Zambeste... cu tâlc. :)
Primul meu gand a fost: as vrea sa fac o perna decorativa de acest gen apoi... am cugetat a doua oara, pentru ca a vrea sa fac ceva inseamna si un plan, iar planurile mele - pare ca stii cum e cu planurile :) - nu se prea potrivesc cu "roata vietii se-nvarteste". :) Chiar mi-ar placea sa am o astfel de decoratiune si, pana la urma, tot o fac! :)De mi-ar iesi si soarele asa de... hâtru. :)
Saptamana minunata iti doresc sa ai! Spor! <3

copilarim spunea... [Raspunde]

@Diana iti tin pumnii!!! Pe mine m-au inspirat norisorii de pe tapetul din camera mea, dar si niste chestii de lipit pe geam caresunt exact cu soare, sau soare si nori si pe care le-am primit prin 2002 parca, de la o prietena de la mare.

Cu siguranta iti va iesi hatru si dragalas. <3

Pupici cu drag :*

Ella spunea... [Raspunde]

Norisorul acesta este frumos sa-l faci ca si cutiuta muzicala, agatat deasupra patutului unui bebelusi!
Tare frumos l-ai facut!
Seara placuta, Rux draga!
Pupicios! 😘😘😘

copilarim spunea... [Raspunde]

@Ella ce idee draguta <3!!!! si cu un curcubeu... si cu stropi de ploaie <3....
ma bucur mult ca iti place :D.
Multumesc mult!! pupici si somn usor :)!!

CARMEN spunea... [Raspunde]

trimite un norisor real si catre noi... murim de caldura aici in Augsburg.
Minunat Norisorul tau insorit! Cu siguranta mamicile cu copii mici se vor bucira pentru tuturial.
Te pup. Noapte buna, Rux draga!

copilarim spunea... [Raspunde]

@CARMEN eu il trimit - sper sa si ajunga si sa nu (se ) rataceasca prea mult :P. Pana ajunge, vreau sa zic.
Azi am avut in meniu o furtuna de vara si ploi. As fi dormit non-stop. Asa fain a fost :)))).
Ma bucur ca iti place norisorul :D. hihih
pupici cu drag :)

DIMI spunea... [Raspunde]

Hello dear Rux!
What a beautiful and cute creation you made!
You are so talented! Thank you for sharing the tutorial!
Have a lovely day!Hugs!
Dimi...

copilarim spunea... [Raspunde]

@DIMI thank you :*!
I hope it inspires people to bring the sun (with a little cloud - to keep them safe from too much sun.. lol) in their lives.
Lots of hugs <3

Trimiteți un comentariu