sâmbătă, 9 iunie 2018

Tonari no Totoro [ Vecinul meu Totoro]


-foto via pinterest-
Buuuuuna!
Va rog sa va asezati comod, sa va luati ceva bun de rontait pentru ca astazi va propun sa ne uitam impreuna la aventurile Vecinului meu Totoro. O animatie pentru toate varstele, aparuta in 1988, in regia lui Hayao Miyazaki  😊, Tonari no Totoro este genul de film in care evadezi cu usurnta si placere. Despre muzica am vorbit putin saptamana trecuta aici: Tonari no Totoro [ となりのトトロ ] -generic-. Compozitorul Joe Hisaishi face ca minunatele animatii ale Studioului Ghibli sa se insufleteasca in ritmul muzicii. Sunt sigura ca si voi veti fredona apoi fragmente "molipsitoare". Iata si trailerul:




Datorita voua am cautat din nou filmul pe net si l-am gasit in varianta japoneza cu subtitrare in engleza [ eu il vazusem dublat in engleza cu subtitrare ]. Trebuie sa recunosc faptul ca ador sa vad animatiile in limba lor de origine [ cu cateva exceptii in care sunt atasata de "dublaj" lol  si ma uit cu placere si la celelalte variante]. Asadar, sa ne uitam impreuna!

[ daca sunteti curiosi sa aflat mai multe amanunte, am scris cateva vorbe la rezumat si dupa acesta]



Rezumatul... este urmatorul:(dupa more // mai mult)

Micuta Mei si sora ei mai mare Satsuki se indreapta spre noua lor casa de la tara, unde se muta cu tatal lor, pentru a fi mai aproape de spitalul in care era internata mama lor. Casuta veche, traditionala (💚), se afla langa o padurice cu un templu aflat langa un enorm arbore - camfor. Acolo se afla de fapt si casa lui Totoro - un spirit jucaus al padurii.
De indata ce intra in casa, cele doua surori observa prezenta cuiva, semnalata initial prin aparitia unor ghinde. Apoi, cand inspecteaza baia, ii zaresc pe "pufii negrii" [dupa cum i-am denumit cand m-am uitat cu micul N la film] - un fel de spirite de funingine, ce isi fac lacas in case vechi si parasite.
Pufii vor pleca intr-o seara cu vant napraznic, convinse de intentiile bune ale noilor locatari, dar poate si de rasul plin de voiosie care alunga teama in orice situatie, dupa cum spune tatal fetelor. Pufii vor pluti prin aer pana la marele arbore canfor.
Mei ii va descoperi pe Totoro cel alb, Totoro ce mic (ce cara in spate un sac de seminte) si, in cele din urma, pe Totoro cel mare - vecinul cel pufos si "cu gura mare"! :D Ulterior il va intalni si Satsuki, in timp ce isi asteapta tatal in statia de autobuz. Tot atunci fetele vor face cunostinta cu un alt personaj inedit: Pisica autobuz (noi i-am zis Katze Autobuz.. lol). Ea le va ajuta sa ii duca mamei ... un stiulete de porumb din gradina bunicii. Pentru ca, daca nu stiati, legumele cultivate cu dragoste, te ajuta sa fii sanatos si in forma :P.

Actiunea se petrece intr-un decor minunat - sunt sigura ca va veti bucura de grafica superba a animatiei. Deasemenea, ca in toate animatiile, filmele, serialele japoneze, veti gasi si lucruri folositoare pe la tot pasul.
Pe curand!!

ps: Si daca aveti ocazia si il gasiti, nu ezitati si cumparati-va filmul. Eu il am pe lista si il pandesc ;) - doar ca il vreau in limba japoneza cu subtitles, nu doar dublat.... lol.

2 comments :

Diana spunea... [Raspunde]

Hahaha! Pare a fi super fain filmuletul! La trailer am zambit mereu. :) Filmul, din cauza de PC cu pitici pe... memorie, nu se incarca decat cu intreruperi. O sa mai incerc - am salvat linkul in fisierul dedicat desenelor animate. :) Multumesc. :)
Zi frumoasa iti doresc, cu drag! Pupici! <3

copilarim spunea... [Raspunde]

@Diana si la mine a facut figuri filmul initial. I-am dat play, apoi am pus pauza si am asteptat sa se incarce. Sa stii ca e placut. Imi plac mult animatiile lor. De fapt, pana acum, in tot ce am vizionat, nu a existat unul sa nu ai ce invata, sau sa iti reamintesti, sa afli, urmarindu-le.
Sper sa il poti viziona cat mai curand. [mai e posibilitatea sa incerci sa il descarci pe pc si sa il vezi asa ;) ].
Ralu a zis ca le-a gasit la ei, dar eu nu vreau cu dublaj [ mai ales in germana... la dublaje prefer italiana - franceza, engleza sau spaniola. Germana e mai pe la coada asa :)) - culmea e ca in japoneza sunt multe cuvinte ce provin din germana - de ex. arbaito... lol :P ].
Puuuupici

Trimiteți un comentariu