luni, 1 iulie 2019

A venit..... Iulie :D!!!


Era sa zic ca a venit vara :)))) !
Buna!
Iata-ne ajunsi in prima zi de iulie .... cuptor am sigur in bucatarie!  Cuptor pornit! Pentru ca paine...  lui Ralu ii place painea mea de casa (victorieeeeeeeeee)  - sunt in stare sa ii fac paine in fiecare zi.😍😍😌
Visez la micile iesiri la rau. Serios. Parintii lucrau pana sambata si noi aveam ore tot pana sambata si totusi... mergeam la rau. Langa padurice. Tare frumos era. Pai acum unde sa mai merg - totul e murdar, poluat. Si la munte, unde mergeam pe Dejani... Au ingradit raul 😕. Da... proprietati private.

Asa ca, am ales pentru azi o poza cu o carticica pe care iam luat-o micului H (mai are una cu broscute). Mi se scuturasera vreo doua margarete galbene (lol) pe ea, fix cand faceam poza. Si mi-a venit in minte si un citat. Asta in timp ce priveam cu ochii mintii la o Ruxandra de vreo 10 ani, care isi folosea coarda cu manere maro (microfoanele noastre din jocul de la bloc) pe post de leagan ... pe un mal de rau, agatata de o creanga mai joasa.
A fost odata...


Unde eşti, copilărie,
Cu pădurea ta cu tot? 
Mihai Eminescu - O, rămâi

Acest articol este inscris in tabelul gazduit de Zina pe minunatul blog cu Povestiri pe scurt, in Serialul ”Citate favorite”. 😊 

Ja ne! Pe curand!

8 comments :

Diana spunea... [Raspunde]

Ratustele imi amintesc de copilarie, in special de zilele petrecute la mare. :) Si ai mei obisnuiau sa ne duca in multe locuri, in fiecare duminica... Iesirile "in natura" erau mai... pure inainte vreme. Azi, cand iesi la un gratar, sau doar sa stai pe-o banca in zonele de agrement, te izbeste zgomutul a ceea ce unii numesc muzica! Cum sa merg la plaja, la mare, si sa ascult muzica la max?! Probabil ca am imbatranit. Nu! Nici in tinerete nu-mi placea zgomotul pe plaja! :))
Pupici cu drag! Spor la incarcat "bateriile" pentru o noua sesiune cu cei mici. <3

Zinaida Strinu spunea... [Raspunde]

Ai dreptate. Nu se mai poate face baie în nicio apă ”naturală”... Despre bazine și piscine, nu mai vorbesc... Până și marea, cât e ea de mare, e mizerabila.
Săptămână excelentă, dragă Ruxandra!

copilarim spunea... [Raspunde]

@Diana "muzica" ar fi cum ar fi? Dar daca vrei sa intri in apa si te trezesti plin de ceva lipicios si scarbos ??? Aia fiind mizeria de crema solara care efectiv ingretoseaza tot. Daca mergi dimineata, sa zicem ca mai ai sanse pana pe la 9-10 sa intri si intr-o apa decenta (daca nu sunt meduse si alte gaze sau alge puturoase) dar dupa orele alea (cand oricum nu mai stai ca e soarele puternic...) la orele amiezii dupa 4... nu mai e chip sa intri... yucks...
Nu zic sa nu se dea lumea cu crema. Dar normal ar fi sa se dea cand pleaca de la hotel (cazare) sa aplice si sa lase crema sa intre in piele (sa lase crema la rece.. lol) si sa nu vina pe plaja unde sa sprayeze in nasul oricui diverse, sau sa aplice cate o tona de chestie alba pe piele si sa intre fix asa in apa... Doamne reclamele chiar sunt niste arme de distrugere in masa. :(

Nu mi-a placut niciodata treaba asta cu mizeria, lipsa de respect fara de ceilalti si natura si inconstienta...lol. Am fost "batrana" de mica :))))).

Pupici (si multumesc pentru urari... azi noapte am dormit doar 3 ore... yey... ca noua sunt... zzzzzzz)

copilarim spunea... [Raspunde]

@Zinaida Strinu e un risc din pacate :(. La bazin nu pot sa merg. Imi ajunge clorul din apa de la robinet.... :(((. Cum maresc dozele cum ma simt mai rau. Si Kouki fuge de baita in unele perioade si isi trage labutele (asa facea si Dodo, mai ales in perioadele cu concentratii de chimicale).
De mare.... :(( ce sa mai zicem. Ultima data prin 2008 cand am fost, am indraznit sa merg intr-o dupa-amiaza ... pai era de o lipiciosenie.. daca pot spune asa... bleah.

Pupici cu drag :)
Saavem o saptamana minunata <3!!

Mirela spunea... [Raspunde]

Off, noi mergeam aproape de Cluj, în pădurea Făget, pe unde curgea și un râuleț, erau multe izvoare și cabane. Vara făceam plajă și…grătare, uneori, iarna ne dădeam cu săniile și ridicam oameni de zăpadă. Primăvara ne bucuram de primii ghiocei și viorele, fără să-i rupem, doar de drag ne duceam! Toamna era pentru pictat!
Acum totul e îngrădit, gata cu râul, gata cu plimbările prin pădure. Ce e mai ciudat este că pădurea aceasta a intrat în circuitul internațional al zonelor protejate pentru speciile de arbori care cresc aici. Dar ce mai contează, când gică și dorel dau vor acolo case?!
Cum spune și Zina, nu se mai poate face baie în nicio apă ”naturală”... Piscinele sunt un focar de infecție, bleah. Facem baie în vană! :P
Săptămână frumoasă, dragă Rux! :)

copilarim spunea... [Raspunde]

@Mirela oh, la noi apa e atat de tratata (cea de la robinet) ca nu pot respira si ma inrosesc instantaneu.. Noroc ca e apa de la izvor si imi iau cu bidoanele (o fi de ras, de plans.. de comedie... dar ce sa-i facem, inconstienta unera ne face sa platim pe toti).
Si noi tot asa mergeam sa stam si sa admiram natura, la aer curat, sa ne incarcam bateriile. Imi vine sa rad acum cand imi amintesc ca ne mai plangeam cand aparea o sticla sau o conserva prin peisaj.. ha, ha, ha. Cel mai nasol lucru era sa il apuce pe vreunul sa intre cu animalul in rau ca sa il adape... Ce vremuri, vorba aia...:)
Pupici cu drag!! :D Cu bine sa ne fie <3!

Stef Rof spunea... [Raspunde]

Deșii stau foarte prost cu timpul dar văzând multitudinea de articole de interes, am hotărât sa îmi zic și eu durerea cu privire la neomenia din oameni..
Pentru mine Gioagiu Băi a fost vârful aisbergului nesimțirii..
Dacă îmi zicea cineva poate ziceam că a "ingrosat-o" un pic, dar pentru că eu cu ochii mei am văzut cât de tîmpiți pot fi uni, pentru mine in România sa terminat cu baia in piscine publice, stranduri sau mare cu mare de oameni nesimțiți..

Nu mai zic că după cele văzute m-am trezit acasă după două zile cu o ciupercă pe coastă care sa tot marit, sa tot mărit, apoi a început sa mă mănânce si apoi sa facut mare cât palma și greu m-am scapat de ea..
Atât vă zic, feriti-vă cat puteti de mult de băile in stranduri si la mare când apele sunt tulburi..
Mai bine un duș rece decât să tragi o viață întreagă..
Cunosc cazuri de alergi și bacteri primite de la piscină sau de la mare care i-au costat mulți bani și chin..
Mai bine un duș rece acasă și o limonada că e de o mie de ori mai bine..
Stați departe de apele contaminate și de oamenii nesimțiți care confundă toaleta cu piscina, strandul, marea..
In Spania pentru nesimțire se dau amenzi + că nu mai ai dreptul să calci acele locuri + ca te faci de toată minunea pentru că se roşeşte apa in jurul tău..

Pe Ape și mai Limpezi !!!

copilarim spunea... [Raspunde]

@Stef Rof lasa ca si apa de la robinet e.... de nu se mai poate. De cateva zile iar au bagat clor la greu si alte cele.
Cand eram mici aveam "castel de apa" -- cristal venea.. dar deh, dupa 89 s-au facut multe chestii si suntem racordati la Arges (lol) si pana la noi aduna la mizerii incat...

Era o doamna doctor din Egipt care spunea ca in conditiile de fata la cat este de poluata apa si la cat sunt de toxice produsele de "curatenie".. mai mult de doua dusuri pe saptamana sunt boala curata :).

Dar stii cum e? Cand educatia se face cu televizorul si ni se baga pe gat "parfumul dureaza si mai mult" (wow, nu, nu wow ci cah) si "se activeaza la atingere" si mai stiu eu ce alte porcarii... si se confunda curatenia cu imbacsirea pielii cu diverse chestii mirositoare ...... mda.

Weekend frumos :)!

Trimiteți un comentariu