luni, 7 octombrie 2019

#14 The Tale of Peter Rabit - A Beatrix Potter Gift Box (CDL)


Bunaaaa!

Sa incepem saptamana frumos - cum altfel? Cu... un pachet cadou pe care l-am cumparat pentru cea de-a patra aniversare a micul meu N. Peste o saptamana si o zi face 4 ani 😍.... vai si eu nu il mai vad pana la anu' decat pe ecranul telefonului / laptopului 😕. Dar... bine ca s-a inventat comunicarea asta ca altfel... nu? 😌

Am urmarit pachetul acesta destul de multa vreme si l-am prins la oferta. Va las la sfarsitul articolului link de unde l-am luat. Iata insa filmuletul in care puteti vedea despre ce este vorba in .... cutie:


Cu ocazia aceasta am citit si povestea. Este in limba engleza, dar nu este intr-atat de dificila incat sa puna probleme - cel mult, daca sunteti incepatori, veti avea nevoie de un dictionar si va veti mai imbogati vocabularul.
In filmulet am facut un scurt rezumat al aventurii prin care trece nazdravanul de Peter. Sunt sigura ca, daca veti citi cartea, veti trage propriile concluzii, asa ca nu vreau sa insist prea mult asupra continutului.  Mai bine mai adaug cateva poze:




Asa-i ca este absolut adorabil plusatul? Imi aminteste de acum cativa ani (lol, cativa e un termen dragalas ) cand treceam cu feribotul spre Dover (era o excursie scolara norocoasa - poate va voi povesti odata despre acele timpuri, de ce nu). Hmm... sau stai? Oare nu era totusi la intoarcere? In fine, amanunte. Ideea e ca, in magazinul de pe vas, era si un stand cu iepursi. si erau facut dintr-un plus atat de dragut ca ziceai ca sunt adevarati. Cred ca era 3lire unul? Maxim 5..... Inca imi mai doresc un iepuras din acela :)))).



Iata insa si citatatul ales pentru azi (inspirata de faptul ca mi-ar placea si mie un astfel de set si de amintirea iepurasului de pe vas):

Cine alearga dupa doi iepuri, nu prinde niciunul.
proverb romanesc
Voi stiti povestea lui Peter? Ati citit-o :)?  😉

📚 
Cartea a aparut la editura F Warner & Co si eu am cumparat-o de aici.
Pe pagina Repertoar puteti gasi cele mai recente (din decursul ultimiilor 5 ani) lecturi ale mele [ despre cateva am scris deja ]. Daca v-ati dori sa povestesc despre ceva anume din acea lista, dati-mi de stire si ii voi acorda prioritate ✅.
Pana la urmatoarea  noastra intalnire de la acesta rubrica  va doresc lectura plactura. Daca veti scrie si voi despre carticica voi crea cu drag si un tabel pentru a reuni impresii pe marginea ei.


📚📚
Acest articol este inscrisin tabelul gazduit de Zina pe minunatul blog cu Povestiri pe scurt, in Serialul ”Citate favorite”. 😊

Ja ne! Pe curand!!


8 comments :

Stef Rof spunea... [Raspunde]

Și pe mine ma părăsit nepotica mea de 3 ani și jumătate care a fost în vizită pe la noi dar a zis că vine iar la primăvară :)

Foarte frumos cadoul și își merită banii pentru că chiar se vede calitatea, atât a cărții cât și a iepurașului..
Apropo de iepuras, ai ales citatul frumos și potrivit pentru acest minunat cadou :)

Ps. Nu am avut ocazia să merg niciodată în viață cu un feribot, vapor, etc, decât de două ori am fost cu o barcă cu vasle :))
Chiar ar fi fain să ne povestești așa când ai vreodată o până de idei, despre frumoasele tale călătorii..

O Săptămână Frumoasă îți Doresc !!!

Suzana spunea... [Raspunde]

Bietii iepurasi! De ce sa-i alergam! Ca sunt atat de dragalasi! :)
Simpatice tare pozele! Ii urez cu mult drag La Multi Ani alaturi de voi toti! Sa va bucurati de cat mai multe minuni!
Pupici, draga Rux si petreceri frumoase! <3

Diana spunea... [Raspunde]

Dragalas foarte Iepurila! :) Cred ca e moaaaale si pufos-pufos!
Nu am citit cartea... Filmul e facut dupa aceasta carte? Am vazut numai cateva secvente.
Pupici cu drag! <3 Si timp pentru joaca!

Zinaida Strinu spunea... [Raspunde]

Tare mult îmi plac cărțile și poveștile cu animăluțe! Iepurașul tău e drăgălaș ca tine!

Numai bine, Rux!

copilarim spunea... [Raspunde]

@Stef Rof ma bucur ca ti-a placut. Intamplator e inca la mine :)))). Cred ca Ralu a zis sa il mai tin eu la adapost un pic sa mai creasca si botogasul mic si sa ii gaseasca un loc sigur in camera lor :))).
Eu as fi vrut sa facem cumva Sarbatorile impreuna - poate anul ce vine :).

Am sa caut sa vad daca reusesc sa fac rost de filmarea din excursie pe suport dvd - eu am ceva pe caseta vhs dar nu stiu daca mai merge (si chiar daca) sau daca o pot transfera :O. Vom vedea :). Cineva a avut o camera si a mai filmat ici colo ma mai vad si eu. A fost o excursie pentru elevi... :).

Weekend fain :D

copilarim spunea... [Raspunde]

@Suzana :D. eu personal "ii alerg" ca vreau si eu unul. Lol. Glumesc. Am avut si noi chiar doi iepurici dragalasi - Ralu i-a gasit si salvat cand era Dodo mic. Dar din pacate nu au rezistat mult :(.
In fine... sa revin la articol. Ma bucur ca ti-au placut pozele :).
Multumim mult pentru urari - petrece la el acasica, aici am facut asa un fel de "party" in avans (in traducere joaca toata ziua, cu pauze de "joaca" facut paine//pancakes etc).

Au trecut petrecerile, au fost si cateva chestii mai neplacute.. acum "ma refac" muncind ... hahah. Am de recuperat cateva articole dar incerc intai sa ne acumlez mai multe si sa le pregatesc pe cele noi. Sper ca duminica si luni sa pot sa va si vizitez ca nu am reusit deloc. (si pentru ca, printre altele, nu am avut antivirus si internet o perioada hahahah)
Pupici

copilarim spunea... [Raspunde]

@Diana sa stii ca e din acela de iti vine sa dormi cu el. Doar ca e pea mic si se pierde saracul prin pat... hahaha.
Cartea are vreo .. cred 50-60 de pagini dar cate o propozitie sau fraza pe ea pus desen - daca poti vedea clipul iti faci o idee.
Eu am scris ceva despre film (cred ca te referi la cel aparut acum un an parca? sau ceva de genul - am scris despre el la superblog cand cu Sebi si Aya). Nu cred ca e facut dupa carte dar probabil ca are ceva legatura cu aceasta (nici eu nu am vazut filmul ci cateva secvente atunci).

Am ocupat tot timpul posibil (uneori si imposibil)cu strans de amintiri <3 si "joci" (plural de la jaoaca lol).
Imbratisari cu drag :D

copilarim spunea... [Raspunde]

@Zinaida Strinu doar ca nu e chiar al meu. de fapt trebuia sa plece cu micul lui stapan dar, ori a uitat Ralu de cutie, ori a lasat-o pentru data viitoare astfel incat il am inca in custodie hahahaha:D.
Multumesc mult :*!

Si mie imi plac mult - am si eu o carticica de acest fel - chiar am scris in Calendarul Advent din 2017 despre ea (cu Sosetica - un catel de zapada carre devine catel adevarat; inca ma apuca bazaiala cand imi amintesc). Si mai am vreo 2 in "urmarire" :).
Pupici cu mult drag <3

Trimiteți un comentariu