vineri, 18 octombrie 2019

Coldplay - Viva la Vida


Buuuuna :)

Azi am fost intr-un continuu sus-jos al starii de spirit si nu numai. Ma gandesc ca o fi fost ceva (si) in aer. Ca nu am fost singura.

Ma gandisem cand mi-am facut eu planurile de bataie pe agenda pana la anu' (aproximativ, lol) ca azi sa pun o piesa de suflet de la A-ha, dar intre timp mi-am schimbat planurile datorita articolului acesta (Eugène Delacroix's - La Liberté guidant le peuple,), care (spre marea mea bucurie) mi-a amintit de o piesa potrivita (macar prin ritm ) sa te mai scoata din stari din astea indefinite (daca nu ati inteles nimic din ce am vrut sa zic sau ati adormit pe parcurs, ori si voi experimentati ca si mine "starea", ori ... si voi experimentati ca mine starea, lol).

Bun, lasand gluma la o parte (eu si umorul meu va salutam), mi-am reamintit de Viva la Vida, o piesa a celor de la Coldplay, pe care am auzit-o in vara lui 2008, ultima vacanta petrecuta la mare, la Tanti. Era prin august, verisoara noastra urma sa se marite si verisorul nostru (fratele ei mai mic) asculta piesa asta. Ce vremuri!
Plecand de la aceste amintiri dragi, presupunerea mea este corecta si piesa chiar s-a lansat in acel an, si va voi link ca sa cititi singurei mai multe despre ea, poate vi se va parea si voua... interesant (mie imi plac povestile astea cu tot felul de trimiteri si legaturi si metafore etc.). Dar iata si minunatul clip :



Si versurile (credit) ca poate vreti sa cantati:
[Verse 1]
I used to rule the world
Seas would rise when I gave the word 
Now in the morning I sleep alone
Sweep the streets I used to own 
I used to roll the dice
Feel the fear in my enemy's eyes 
Listen as the crowd would sing
Now the old King is dead, long live the King 
One minute I held the key 
Next the walls were closed on me 
And I discovered that my castles stand
Upon pillars of salt and pillars of sand

[Chorus]
I hear Jerusalem bells a-ringing 
Roman Cavalry choirs are singing 
Be my mirror, my sword and shield 
My missionaries in a foreign field 
For some reason I can't explain 
Once you'd gone there was never
Never an honest word
And that was when I ruled the world

[Verse 2]
It was the wicked and wild wind 
Blew down the doors to let me in 
Shattered windows and the sound of drums
People couldn't believe what I'd become 
Revolutionaries wait
For my head on a silver plate 
Just a puppet on a lonely string
Oh who would ever want to be king?

[Chorus]
I hear Jerusalem bells a-ringing 
Roman Cavalry choirs are singing 
Be my mirror, my sword and shield 
My missionaries in a foreign field 
For some reason I can't explain 
I know Saint Peter won't call my name 
Never an honest word 
But that was when I ruled the world 
I hear Jerusalem bells a-ringing 
Roman Cavalry choirs are singing 
Be my mirror, my sword and shield 
My missionaries in a foreign field 
For some reason I can't explain
I know Saint Peter won't call my name 
Never an honest word 
But that was when I ruled the world
Si cam atat .. ah, azi m-am bucurat sa vad ca un vechi prieten catel (mare si simpatic) e inca printre noi si sper sincer sa se faca bine (e prea mare coincidenta ca l-a apucat raul cand s-a stropit...  nu e corect ce se intampla, deloc). Eu mai pun o saptamana si fac 121 de Dor. DoR :). Si trebuie, sa va zic ceva super simpatic (pentru mine). Ma tot gandeam ca vai... cat de tare ar fi sa sara si Kouki pe piciorul meu cand ajungem la lift ca sa coboram - asa de bucurie, cum facea si cretul odata. Si ce credeti? De vreo 2 zile sare!! Si eu, hihihihih. Cand m-am prins de ce: sa il iau in brate. Bun.... de ce vrea in brate? Ca asa l-am obisnuit. Din disperare ca tot spala cu toate porcariile prin bloc si apoi imi tuseste de nu mai dorm linistita si tot tacamul, il iau in brate... Si in general, daca nu de cand ies pe usa (daca vad si simt ca s-a dat cu ceva), atunci sigur la lift, ca acolo mereu e cate o surpriza: mai un scuipat, mai un detergent, mai stiu eu ce..... :)). Deh. Civilization :))).
Hai va pup ca ma asteapta matase fosta alba actual untucioasa sa il pieptan. Cu ce ocazie? Asa de drag... terapeutic (pentru mine:P).

Ja ne! Pe curand!



🌈💙💗💚💛💜🌈


💕 Daca e vineri, celebram prietenia cu provocarea muzicala, alaturi de Carmen. 💕



8 comments :

Stef Rof spunea... [Raspunde]

Mi-a plăcut foarte mult TOT de-aici, și nu știu cum de nu-mi aduc aminte de videoclip, mi se pare total nou, deșii melodia am ascultat,o de zeci de ori..
Superb Clipul dar și versurile mi-au plăcut !!!

Ps. Referitor la nenorocirile de stropiri, uite că aseară am ajuns acasă lai târziu și urcând pe portile cetății, numa ce aud un zumzet foarte mare, dar nu stiam ce este, numa ce vad că iasă de după catedrala reintregirii o camionetă care avea un fel de tun, săi zic așa care împrăștia ceva (eu n-am mai văzut până aseară cu ce se stropeste)
Îți spun că după câteva secunde, băi frate, să pic jos nu alta, și a trebuit sa-mi schimb traectoria și să merg pe un alt drum total opus directiei mele..
Halucinant, ăștia vor să omoare odată cu insecte și oamenii, nu înțeleg ce vor să facă toamna târziu cu stropirile..:((

Salutări și la bumbăcel din partea mea !!!

copilarim spunea... [Raspunde]

@Stef Rof :O si la voi? Daaa exact, ce tot au de stropesc toamna? Nu pe bune cred ca nu mai au unde sa isi vanda otravurile si ne-au gasit pe noi.
Din cate inteleg prin alte tari se evita aceste lucruri sa pastreze si protejeze ecosistemul.
Ce Dumnezeu stropeau la voi?? Aici cica pentru tigrul platanului (cred ca daca e vreun platan prin centrul orasului mare lucru. Stiu ca spuneau la un moment dat specialistii (botanisti si nu numai) ca in Bucuresti sau plantat prea multi platani aiurea (si plantele si pomii trebuie sa aiba o logica dar na) si ca nu e ok, pentru ca ar fi alergeni si atunci cand sunt foarte multi ar pune probleme.
Acum nu stiu daca are legatura, stiu doar ca din cauza poluarii si a mizeriei apar si se inmultesc daunatorii si piscaciosii. ma gandesc ca ar fi mult mai simplu si de bun simt sa se igienizeze, repare, si amendeze la greu. Decat sa se dea cu otravuri, toata ziua buna ziua.

sper ca esti bine.
ma bucur ca ti-a placut clipul :)!

Stef Rof spunea... [Raspunde]

Să ști că prin 2005 au plantat mulți platani și tei, dar eu sunt foarte supărat că mi-au tăiat nesimțiți castanii mei frumoși :((
Orașul, în special cetatea era o adevărată pădure acum câțiva ani, acuuum, este spațiu, dale, plăci din beton, granit și marmură, dar oxigen, chestiile astea nu produc oxigen decât căldură..
De multe ori poposesc prin acele locuri unde cu câțiva ani în urmă puteam sta să mă odihnesc sau să meditez pe o bancă sub un arbore frumos și să mă joc cu picioarele prin frunze, și să culeg castane..
E drept că am plantat unele alei cu platani, apropo, din cauza lor să stropească ?
Și nu înțeleg, cum zicei și tu, de ce așa de multi platani, de ce nu au pus și alte soiuri, zic și eu, nu înțeleg ?

Ps. Pe moment mi sa deranjat mărul lui adam din cauza acelui gaz toxic, însă am ocolit rapid zona..Acum știu ce am de facut când aud de la depărtare "aspiratorul" :))

ina02s spunea... [Raspunde]

Mi-placut mult cantecul, cu versuri cu tot. Am cantat, cum ziceai. Deci Kouki e bine dar suporta rau stropirile. Ce sa zic?? Imi pare rau. Toti avem stari si stari si eu o mai iau rasna uneori. Da' cand ma apuc sunt consecventa, o tin rau pan' ma sperii. Oricum de maine e o alta zi. :) Zic si chiar cred asta. Pupiciii :) O saptamana bunaaaaaa

CARMEN spunea... [Raspunde]

imi place mult Coldplay si imi place teribil de mult aceasta melodie. O alegere superba, Rux draga!
Pupici si imbratisari. O saptamâna cât mai placuta!

copilarim spunea... [Raspunde]

@Stef Rof bun... m-am interesat. Tigrul Platanului apare in special unde sunt platani multi si frasini saaaaaaaaaaaaau unde sunt balarii multe si neingrijite (= vegetatie lasata de izbeliste). Pe scurt. Si cum la noi in tara balariile sunt din belsug. La temperaturi de peste 30 de grade.
Cum adica au taiat castanii? :(((( Vai dar castanii sunt atat de minunati.

In Bucuresti au fost ceva probleme ri uite aici un articol care povesteste foarte bine cum sta treaba: Dosarul tigrul de Platan.
Problema nu e neaparat copacul ci faptul ca sau taiat prost si plantat fara cap copaci, asa cum s-a intamplat in general cam peste tot. E cam ca atunci cand mergi la magazin si speri sa dai peste un specialist, dar omul nu stie decat sa "vanda". Inainte de exemplu la Bratara de Aur mergeai si stia omul respectiv sa iti explice ce si cum (ca aia invatase - erau scoli de meserii, scoli unde vinvatai). Acum... invata sa vanda (nu ca ar fi rau asa, dar sa stie si ce si cum).

Vezi ca porcariile astea sunt foarte toxice.

copilarim spunea... [Raspunde]

@ina02s ma bucur mult <3. Yuppy!! :D

Nu suporta si e si normal ca nu e voie sa iesi vreo doua ore dupa ce da ... asta daca stii. Dodo al meu din cauza la stropiri s-a dus :( si in acelasi an o catelusa tot de aici din zona. Acum un alt caine era sa se curete pe acelasi principiu.

Bine in ultimul timp au fost si multe stropiri si le anunta ca sa fie scris acolo ca oricum nu stii exact cand dau.
Inainte, pana acum cativa ani, lipeau pe copaci afis sau puneau ceva in zona unde dadeau.

Da, o noua zi, o noua saptamana! Siiiiii in weekend dormim mai mult <3. Abia astept ziua asta din an :))))) [ tocmai mi-am amintit de anul trecut... hahaha cand sa dorm si eu a dat un zgaltz de mi-a zburat tot somnul haha ]

Pupici cu draaaaag!!

copilarim spunea... [Raspunde]

@CARMEN ceeee ma bucur <3. Mie imi aminteste de mare - cand incepe imi amintesc cum eram in masina cu Ralu si Laur si mergeam acasa unde ne astepta Tanti.

pupici cu drag!!! sa ne fie saptamana minunata
muah muah <3


ps: si sa reusesc si eu sa ma ocup de episoadele mele de mfc care zac in draft :O

Trimiteți un comentariu