joi, 10 octombrie 2019

Making of "Tinuta Reciclata: Uniforma " (#06 STD/SP)


Nota: Acest articol a fost scris la timpul lui, dar publicat ulterior  - in principiu datorita intarzierii din cauza fotografiilor.

Buna!:)
Pentru azi am pregatit cateva poze si povesti din culisele lucrarii realizate de mine pentru STD/SP Tema #06 Tinuta Reciclata: Uniforma.
.
Cu protagonista acestei teme, ati facut cunostinta deja ieri, la Miercurea fara cuvinte " S.T.D./S.P. #06 "Tinuta Recicata: Uniforma ".


Dar sa incepem.... cu inceputul, desigur. Pentru aceasta tema am ales sa "lucrez" cu una dintre papusile ce urmeaza sa plece de la mine ca premiu, cat de curand. Imi place tare mult de ea - este o papusa Kurhn foarte delicata. Are parul prins intr-o codita si este pieptanat pe spate - ceea ce face ca fruntea ei lata sa fie lasata la vedere :).


Am avut pentru aceasta proba pantofiorii si un rucsac din material - imi plac mult si m-am gandit ca sunt potrivite pentru aceasta tema. Apoi am inceput lucrul la bluza - am infasurat papusa in folie alimentara si apoi cu scoci de hartie - asta ca sa pot face un tipar.


Am facut un tipar (hahahaha) si am decupat frumusel cele doua segmente, cu multa siguranta ca va iesi asa cum imi imaginam. Materialul este foarte placut, bumbac matasos, cu un imprimeu cu flori mititele - mi se pare foarte potrivit pentru hainute de papusi. 


Am inceput sa festonez tot de jur imprejur, am facut pensele pe partea din fata si apoi am trecut si la manecute. In timp ce lucrul avansa, am realizat ca am lasat cam mult pe margine si ca in partea de la gat modelul cam diferea de ce urmaream eu la inceput. Totusi am continuat si...


Rezultatul a fost o bluzita lejera tare dragalasa, care ma duce un pic cu gandul la bluzele traditionale chinezesti [ o fi pentru ca m-am tot uitat la astfel de bluze in ultimul timp? cine stie...]. Se inchide la spate cu scai.
Am imbracat-o si a cerut parerea specialistului. Acesta a privit cu atentie si a dat ok-ul. Fiu... e timpul sa trecem la cea de-a doua piesa: sarafanul cu bretele.


In clasele 5-8, dar si apoi, mai tarziu, la liceu, imi placea sa ma imbrac cu un sarafen bleumarin, dintr-un material ... frumos. O stofa in orice caz - ca nu stiu daca avea un nume anume :))). Arata cam ca ceaa ce am realizat eu pentru uniforma, doar ca avea si jupa si, daca te invarteai, se facea ca o zorea.
Tot prin anii aceia, mai purtam cu drag si un alt sarafan, din blug de data aceasta, mostenire de la Mami - si lui Ralu ii placea. Sarafanul acela e luuuung si se inchide la spate cu nasturi (de sus pana jos).


Eu am ales sa fac o combinatie intre cele doua. Am lucrat intai partea de jos din mai multe parti (initial 4, ulterior 6). Apoi am lucrat platca (sper ca asa se numeste ca am botezat-o de cateva ori pana cand am reusit sa imi amintesc cu Buni cum ii ziceam), adica partea de sus pe care am cusut buzunarul si bretelele cu nasturei.


Am prins cele doua elemente si a urmat cordonul care este parte din sarafan, nu detasabil si care practic inchide sarafanul la spate cu o capsa. Am cusut si bretelele la spate in x (am avut in vedere sa le fac "mobile" car din pacate nu am avut cum - as fi putut pune scai, sau velcro, sau cum ii spune, dar... se desira materialul).


E adevarat ca dureaza ceva pana reusesc sa imbrac papusa cu sarafanul dar... merita :))). Poate in timp voi gasi alta solutie pentru bretele, pana atunci insa, asa raman.


Si a doua zi am zis ca, fiind vreme faina, cu soare, e cazul sa facem cateva fotografii. Asa ca iata cum ne-am distrat:




Sunt si cateva fotografii de tipul: gasiti diferentele :)))). Asta ca sa ne amuzam un pic. Mai jos testam si cateva idei pentru o tema viitoare :))).




Si minune!!! Papusica a zis ca ea vrea sa stea singura, nesustinuta de nimic - gata a invatat sa isi tina echilibrul.
Unde te grabesti asa? i-am zis.
Mai stai putin cu mine :D.
Cu ochelarii putin sui, s-a asezat si am petrecut cateva minute uitandu-ne spre soarele frumos de toamna.


Sper sa va placa si voua uniforma pe care am lucrat-o pentru tema sase. Mie imi place tare mult :).

Ja ne! Pe curand!

2 comments :

Micaela Gh spunea... [Raspunde]

Costumatia ti-a iesit tare draguta <3 Felicitari!
Acum merg si o scot si eu pe Freya sa ii spun ca poate sta si singura 😅 Tine-mi pumnii
Pupici

copilarim spunea... [Raspunde]

@Micaela Gh <3 o salutam pe Freya si-i dorim sa isi mentina... echilibrul :D. Hihihih
Ma bucur mult ca iti place - asta mica mai ca nu vrea sa mai iasa din personaj (din pantofi mai ales... hahahaha).
Pupici!!

Trimiteți un comentariu